Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Η ΝΔ έπεσε λόγω ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ... ~ ΠΑΡΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΨΗΦΟΦΟΡΕ!


 
Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ -Πού θα υπάρξει μείωση και πού αύξηση.
                            ~~ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΓΙΟΚ~~

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη υποστήριξε πως μέσα στο επόμενο 15ήμερο θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο με τις προτάσεις του ΣτΕ για τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha η Νάντια Βαλαβάνη είπε:
«Είμαστε στο τέλος. Θεωρώ ότι σε ένα 15πενθήμερο θα μπορώ να έχω καταθέσει ένα νομοσχέδιο για θέματα δημόσιας περιουσίας στη Βουλή, που ένα τμήμα της θα αποτελεί και υπόθεση της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών με βάση και τις κατευθύνσεις του Συμβουλίου Επικρατείας» ανέφερε συγκεκριμένα.


Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ -Πού θα υπάρξει μείωση και πού αύξηση

Υπενθυμίζεται πως με τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες θα έρθουν και αναπροσαρμογές στον ΕΝΦΙΑ. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αλλαγών στις αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα έως και το τέλος Ιουνίου.

Αναμένεται μείωση 20% κατά μέσο όρο των αντικειμενικών αξιών στις περιοχές που οι τιμές ζώνης που εφαρμόζει η εφορία είναι υψηλότερες από τις εμπορικές αξίες. Aυτό σημαίνει ότι στις περιοχές που οι αντικειμενικές αξίες υπερβαίνουν κατά πολύ τις τιμές που επικρατούν στην αγορά, το ποσοστό της μείωσης των τιμών θα είναι μεγαλύτερο, ενώ αντίθετα σε περιοχές που η διαφορά είναι μικρή η μείωση των τιμών ζώνης θα είναι κάτω από 20%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Tράπεζας της Eλλάδα, οι αντικειμενικές αξίες είναι σήμερα περίπου 15%-20% υψηλότερες κατά μέσο όρο σε σχέση με τις πραγματικές.

Oι μεγαλύτερες διορθώσεις αναμένεται να γίνουν στις λεγόμενες «ακριβές» περιοχές, οι οποίες και έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση (Aγία Παρασκευή, Xαλάνδρι, Ψυχικό, Φιλοθέη, Mαρούσι, Γλυφάδα κ.λπ.). Στις ακριβές περιοχές, οι αντικειμενικές αξίες είχαν φτάσει να ξεπερνούν ακόμη και τα 5.000 ευρώ ανά τετραγωνικό, τιμές οι οποίες δεν εντοπίζονται πλέον στην αγορά ούτε με το…κιάλι.

Αναμένεται όμως και αύξηση των τιμών σε διάφορες περιοχές της χώρας που οι τιμές πώλησης των ακινήτων (νεόδμητων) παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Πρόκειται κυρίως για περιοχές που γνώρισαν ταχύτατη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια χωρίς αυτή να αποτυπώνεται και στις αντικειμενικές αξίες.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου