Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

10 κόλπα στον Google Chrome


Χρήσιμα, κρυφά χαρακτηριστικά στον Chrome web browser της Google για να τον αξιοποιήσετε καλύτερα.

Ο Google Chrome είναι ένας από τους δημοφιλέστερους web browsers και η συμβατότητά του με τις περισσότερες εφαρμογές της Google τον κάνει να αποκτά όλο και περισσότερους χρήστες.
Οι web browsers έχουν εξελιχθεί και με την προσθήκη extensions αποκτούν επιπλέον δυνατότητες, ωστόσο οι περισσότεροι "κρύβουν" αρκετά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που κάνουν τη ζωή των χρηστών ευκολότερη.

Δείτε δέκα από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά του Google Chrome που συγκεντρώσαμε για εσάς.

1. Έναρξη του Google Chrome browser με συγκεκριμένα tabs

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Chrome είναι η δυνατότητα έναρξης του με συγκεκριμένες καρτέλες [tabs].
Το προεπιλεγμένο είναι η εκκίνηση στην αρχική σελίδα της Google, αλλά αυτό αλλάζει και εκτός από μία homepage όπως συνηθίζεται, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να εμφανίζονται στην έναρξη του browser πολλά tabs.
Στην address bar [omnibox] πληκτρολογήστε chrome://settings/startup και μετά πατήστε Enter. Στην συνέχεια επιλέγετε "Open a specific page or set of pages", όπου με την επιλογή "Set pages" μπορείτε να προσθέσετε αυτές που επιθυμείτε.

2. Άνοιγμα των αποτελεσμάτων αναζήτησης σε νέο tab

Στην address bar [omnibox] στον Chrome εκτός από URLs σελίδων, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για άμεση αναζήτηση στην μηχανή αναζήτησης που έχουν επιλέξει [προεπιλεγμένη είναι η Google]. Αν ο χρήστης επιθυμεί να ψάξει στην μηχανή αναζήτησης πληκτρολογώντας στην address bar [omnibox], αλλά χωρίς να χάσει την σελίδα που είναι ήδη, μπορεί να πληκτρολογήσει τον όρο αναζήτησης και μετά να πατήσει τον συνδυασμό Alt+Enter. Με αυτόν τον συνδυασμό θα ανοίξουν τα αποτελέσματα της αναζήτησης σε νέο tab.

3. Προσθήκη events στο Google Calendar

Μπορείτε να προσθέσετε events στο Google Calendar μέσα από τη διαδικασία προσθήκης προσαρμοσμένης μηχανής αναζήτησης.
Αυτό γίνεται πηγαίνοντας στα Settings->Manage Search Engines [Ρυθμίσεις -> Διαχείριση μηχανών αναζήτησης] ή εναλλακτικά μέσα από τη διεύθυνση chrome://settings/searchEngines. Εκεί μπορείτε να προσθέσετε μία νέα μηχανή αναζήτησης.
Στο τέλος της λίστας, υπάρχουν τα κενά πεδία. Δώστε ένα όνομα στη νέα μηχανή, για παράδειγμα "Google Calendar", μία συντόμευση, όπως είναι το "Calendar" και στο τελευταίο πεδίο, κάντε επικόλληση το παρακάτω link: http://www.google.com/calendar/event?ctext=+%s+&action=TEMPLATE&pprop=HowCreated%3AQUICKADD.
Για να προσθέσετε events, πηγαίνετε στην address bar [omnibox], γράψτε Calendar [το keyword που επιλέξατε] και πατήστε Tab. Πλέον μπορείτε να γράψετε το θέμα της ειδοποίησης και στη σελίδα που θα ανοίξει μετά το Enter, θα δώσετε και τα υπόλοιπα στοιχεία [ημερομηνία κ.λπ.].

4. Εύκολη διαγραφή ιστορικού περιήγησης

Με τον συνδυασμό πλήκτρων Control-Shift-Delete ανοίγει το παράθυρο διαγραφής ιστορικού περιήγησης του browser.

5. Χρήσιμες πληροφορίες για το site μέσα από το omnibox

Στην address bar [omnibox] θα δείτε αριστερά από το URL ένα εικονίδιο λευκό, ή με ένα λουκετάκι, στο οποίο αν κάνετε αριστερό κλικ, θα βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το site που έχετε επισκεφτεί.

6. Drag n' drop link στον υπολογιστή

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ένα link [διπλό κλικ ή Ctrl+A] και με drag n' drop σε ένα σημείο στον υπολογιστή, θα δημιουργηθεί συντόμευση [αρχείο html] για την συγκεκριμένη σελίδα.

7. Δωρεάν αλλαγή εμφάνισης του Google Chrome

Η εμφάνιση και το User Interface έχουν μεγάλη σημασία και οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν το θέμα και την εμφάνιση στον browser τους μέσα από την κατηγορία Themes του Chrome Web Store.
Οι χρήστες εκεί θα βρουν μία μεγάλη ποικιλία από "θέματα" εμφάνισης, ενώ τα περισσότερα είναι όλα δωρεάν για εγκατάσταση.

8. Συντομεύσεις πληκτρολογίου για τα extensions

Αν έχετε κατεβάσει extensions στον Chrome, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε για αυτά, κάποιες συντομεύσεις πληκτρολογίου.
Πληκτρολογήστε στο omnibox chrome://extensions, όπου θα δείτε την επιλογή "Keyboard shortcuts". Εκεί θα μπορείτε να επιλέξετε έναν συνδυασμό πλήκτρων και μία λειτουργία για κάθε extension χωριστά.

9. Κρυφό παιχνίδι για όταν διακόπτεται η σύνδεση

Αυτό το παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί ως easter egg, ενώ είναι διαθέσιμο και στην mobile έκδοση.
Όποτε διακόπτεται η σύνδεση στο Internet, θα εμφανίζεται ένα δεινοσαυράκι έτοιμο να το ελέγξετε με το spacebar του πληκτρολογίου ώστε να πηδήξει τα εμπόδια που του εμφανίζονται.
Δείτε περισσότερα για το game στον Chrome όταν διακόπτεται η σύνδεση Internet.

10. Τα κρυφά links του Chrome


Στη διεύθυνση chrome://chrome-urls μπορείτε να δείτε μία λίστα με τα "κρυφά" links του Chrome, τα όποια όλα ξεκινούν με chrome://. Τι κάνει το καθένα, μπορείτε να δείτε εδώ.



http://gr.pcmag.com/google-chrome-kolpa/17567/feature/10-10-kolpa-ston-google-chrome

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου