Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ο Σύριζα κι ο Τσίπρας θέλουν να μας κάνουν μια υπέροχη Σοβιετική Κοινωνία ~ Τα πάνε άριστα μέχρι τώρα


Στόχος τους είναι η… εκτροπή μέσω του «ΟΧΙ» - Χειραγωγούν και σπεκουλάρουν ξεδιάντροπα το δημοψήφισμα.
 
Η βιομηχανία προπαγάνδας, οι Γκεμπελικές τακτικές και η αλλοίωση της κρίσης του λαού - Τα παιχνίδια διχασμού της κοινωνίας συνεχίζονται.

Ο ελληνικός λαός αποσβολωμένος και ταλαιπωρημένος παρακολουθεί ένα πρωτοφανές θέατρο του παραλόγου, ένα πρωτοφανές κρυφτούλι, ένα παιχνίδι διαρροών και ψεμάτων, που έχει εξουθενώσει όλη την κοινωνία και έχει οδηγήσει στη ρήξη με τους δανειστές.
 
Ο πρωθυπουργός, τη μία κατηγορεί ευθέως για τελεσίγραφα και εκβιασμούς τους εταίρους, την επόμενη ζητά παράταση λίγων μηνών, μετά διετές πρόγραμμα και μετά δηλώνει ότι πάει σε δημοψήφισμα "πατρονάροντας" το «ΟΧΙ»!

Πρόκειται για μια βιομηχανία ιδιότυπης προπαγάνδας, που στόχο έχει να λειτουργήσει… εκμαυλιστικά στην ψυχή της ελληνικής κοινωνίας, αλλοιώνοντας την κρίση της, σκοτώνοντας την ικανότητα «ζύγισης» του σωστού και του λάθους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως καλλιεργεί συνειδητά ένα αντιευρωπαϊκό κλίμα, ώστε να στρέψει την κοινή γνώμη κατά των… ξένων, κατά των τοκογλύφων!
Με φράσεις – τσιτατα όπως «αποικία χρέους» και άλλα, οι κυβερνώντες μολύνουν την ψυχή της κοινωνίας με ψεύτικα διλήμματα, ψέματα για τη διαπραγμάτευση, «τυφλά» non paper και πολλά άλλα που ίσως κάποια στιγμή κληθούν να λογοδοτήσουν.
Είναι απύθμενο θράσος με στοιχεία προδοσίας και εγκληματικά οργανωμένης συνομωσίας, η καλλιέργεια σκηνικού ρήξης με την Ευρώπη, τους δανειστές, τους… εταίρους, και την Ευρωζώνη.
Η σχέση της χώρας με την ευρωπαϊκή κοινότητα είναι μια κατάκτηση δεκαετιών, «χτίστηκε» με πόνο, κόπο και αιματηρές θυσίες, και κανένας κυβερνήτης - μειοψηφίας μάλιστα - δεν έχει κανένα δικαίωμα να ρισκάρει στο ελάχιστο αυτή την κατάκτηση.


Ουδέποτε είχαν στόχο τη συμφωνία γιατί θέλουν νέο… καθεστώς

Η κυβέρνηση δεν έχει – ποτέ δεν είχε – στόχο τη συμφωνία, αλλά απώτερος σκοπός ήταν να αποκόψει την Ελλάδα από τη «σχέση» με την Ευρώπη και οτιδήποτε… δυτικό!
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σκοπό να οδηγήσει τη χώρα μακριά από την Ευρώπη, με στόχο να περιχαρακώσει την Ελλάδα και να ελέγξει εντελώς το «παιχνίδι» της εξουσίας.
Γι’ αυτό καλλιεργεί συνειδητά, συντονισμένα και… επαγγελματικά την αντιπαλότητα και την τεχνική εχθρότητα των Ελλήνων με τους δανειστές!
Πρόκειται για βρώμικο παιχνίδι, για εντελώς ανήθικες τακτικές, τακτικές τυχοδιωκτισμού, που δεν θα συγχωρεθούν.
Το λόμπι της δραχμής είναι ισχυρό και λειτουργεί προπαγανδιστικά, πατώντας πάνω στα… ένστικτα του ταλαιπωρημένου και μπερδεμένου λαού, εκμεταλλευόμενο και τα πολύ πρόθυμα για… προσαρμογή (χρεοκοπημένα) ΜΜΕ!
Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξ αρχής στόχο την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την επιστροφή στη δραχμή.
Κι αυτό ακριβώς το σχέδιο βλέπουμε τώρα να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας σε όλες του τις διαστάσεις.
Η κυβέρνηση έχει σκοπό να οδηγήσει τη χώρα μακριά από την Ευρώπη, με στόχο να περιχαρακώσει την Ελλάδα και να ελέγξει εντελώς το «παιχνίδι» της εξουσίας.
Απώτερος στόχος – που σε σημαντικό βαθμό έχει επιτευχθεί – ήταν ο ταλαιπωρημένος μετά από μια 5ετία κρίσης λαός, να βάλει στο κάδρο (του αίτιου) της δυστυχίας και της λιτότητας τους… κακούς δανειστές, και όχι την αρρωστημένη διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας, των πελατειακών σχέσεων και των άλλων…
Το ίδιο εφαρμόζει τώρα για το προσεχές δημοψήφισμα, χειραγωγώντας ξεδιάντροπα ως καλύτερη και πιο… πατριωτική επιλογή το «ΟΧΙ»!
Γκεμπελικές πρακτικές, που ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρίνει με τα πιο μελανά γράμματα.
Η ιστορία (αλλά πιο πριν η ίδια η… κοινωνία) θα είναι αμείλικτη σε όσους έπαιξαν τη χώρα στα ζάρια, σε όσους κάνουν «παιχνίδια» στην πλάτη κατακτήσεων 10ετιών, σε όσους δε σεβάστηκαν το αίμα που έχει χυθεί αυτά τα χρόνια για τη δημοσιονομική προσαρμογή.
Κάθε περαιτέρω κίνηση που θα φλερτάρει, προς τον κίνδυνο φυγής ή διωγμού της χώρας από το ευρώ, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως… προδοσία και casus belli.
Δουλειά δικιά μας είναι να επισημαίνουμε με υπευθυνότητα όσα εξάγονται από το ρεπορτάζ, από τις εξελίξεις και από τα γεγονότα, ασχέτως με τις… επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό σε περίπτωση που αυτό το μόρφωμα γίνει ολοκληρωτικό καθεστώς στη χώρα…

www.bankingnews.gr
Απόστολος Σκουμπούρης

Δημοσιογράφος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου