Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Η λύση για τις προκλήσεις των Αλβανών είναι το "100"


Προκαλούνε οι φασίστες Αλβανοί και καταδυναστεύουν τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου;

Απελαύνεις 100.000 Αλβανούς λαθρομετανάστες την επόμενη ημέρα. Τόσο απλά! Σε 25~30 περίπου προκλήσεις, καθαρίζει η Ελλάδα από λαθρο-αλβανά, λύνεται το πρόβλημα της ανεργίας κι εν μέρει της εγκληματικότητας.

Με ανακοινώσεις και παπαρίτσες, τα αμερικανοπροστατευούμενα αλβανά, απλά γελούν:
"Tην έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η σημερινή κατεδάφιση του ιερού ναού Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες Χειμάρρας".


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε σε επικριτικό τόνο ότι «ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος» και πρόσθεσε: «Η καταστροφή ιερών τόπων και αντικειμένων λατρείας ελάμβανε χώρα, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής από τους τζιχαντιστές. Σήμερα, είδαμε αυτό να γίνεται πράξη και στη γειτονική χώρα, την Αλβανία».
Σε ό,τι αφορά τις εν προκειμένω κινήσεις της Ελλάδας προς την Αλβανία και προς τη διεθνή κοινότητα, ο κ. Κούτρας ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει άμεσα ενημέρωση, σημειώνοντας:«Ουδέν σχόλιο περαιτέρω».

Η κατεδάφιση του ναού έγινε τα ξημερώματα από μηχανήματα της πολεοδομικής αστυνομίας της Αλβανίας, με το επιχείρημα ότι αποτελεί αυθαίρετο κτίσμα. Η επιχείρηση κατεδάφισης, που ξεκίνησε περίπου πριν από μία εβδομάδα, είχε προκαλέσει την έντονη διαμαρτυρία των ελληνικής καταγωγής κατοίκων του χωριού Δρυμμάδες, αλλά και του υπουργείου Εξωτερικών.


Για κρατικό βανδαλισμό κάνει λόγο το  ΚΕΑΔ

Την έντονη διαμαρτυρία του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), που εκπροσωπεί την εθνική ελληνική μειονότητα της Αλβανίας και συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα, προκάλεσε η κατεδάφιση του ναού του Αγίου Αθανασίου, στους Δρυμμάδες Χειμάρρας.

«Ο κρατικός βανδαλισμός κατά του ναού του Αγίου Αθανασίου, στους Δρυμάδες της Χειμάρρας, είναι άλλη μία σημαντική ένδειξη ότι η αντισυνταγματικότητα, η έλλειψη του Κράτους Δικαίου, της ανθρώπινης διάστασης και της θρησκευτικής ελευθερίας, εγκαταλείπονται και αντικαθιστώνται από την αυθαιρεσία, την αλαζονεία, τη βία και την υποκρισία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες.

«Εγκλωβισμένη στα πελατειακά συμφέροντα, η κυβέρνηση, η οποία δεν κατάφερε να χτίσει σχολεία και νοσοκομεία για τους πολίτες, καταστρέφει τώρα τα αντικείμενα λατρείας και της πνευματικής ζωής τους. Κανένας «πατριωτισμός» δεν μπορεί να αποτελέσει καταφύγιο για τα αρπακτικά και ευρέως γνωστά σχέδια τού Κότσο Κοκδήμα, με την υποστήριξη του πρωθυπουργού Ράμα, εις βάρος των περιουσιών των κατοίκων της Χειμάρρας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ.

Ο ίδιος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει για «να προστατεύσει τις πνευματικές αξίες και να διασφαλιστεί ιδίως ο σεβασμός των θρησκευτικών ελευθερίων και τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων γενικότερα».

Αναφερόμενος στη διάσκεψη της Βιέννης, ο κ. Ντούλες δήλωσε: «Υπό τη σκιά των εξελίξεων αυτών, πού θα μπορέσει να βρει την παροιμιώδη υποκρισία του σήμερα ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα να αντικρίσει κατάματα τους καγκελάριους Μέρκελ και Φάιμαν και τους υπόλοιπους ομολόγους του των Δυτικών Βαλκανίων στη διάσκεψη της Βιέννης; Πώς θα εξηγήσει στον αλβανικό λαό ότι με τις πράξεις του, καθημερινά, τον απομακρύνει από το ευρωπαϊκό όνειρο;».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου