Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα φασιστική-ρατσιστική επίθεση στους Αγίους Σαράντα


Νέο προκλητικό περιστατικό σε βάρος της ελληνικής μειονότητας της κατεχόμενης από την Αλβανία Βορείου Ηπείρου, σημειώθηκε μόλις δύο εβδομάδες μετά την κατεδάφιση του ναού του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες της Χειμάρρας.

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας άγνωστοι ξυλοκόπησαν τον 77χρονο ιερέα της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπου στους Αγίους Σαράντα, επίθεση η οποία εντάσσεται, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στο κύμα εκφοβισμού της ελληνικής μειονότητας από την κυβέρνηση του Αλβανού πρωθυπουργού Ράμα.


Πριν μπει στο σπίτι

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δύο άγνωστοι άντρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς και με την επίδειξη όπλου ακινητοποίησαν τον άτυχο ιερέα λίγο πριν αυτός μπει στο σπίτι του.

Ο 77χρονος ιερέας Χρήστος Παππάς, πατέρας του προέδρου του κόμματος Ομόνοια Λεωνίδα Παππά, που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, αιφνιδιάστηκε και δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Οι άγνωστοι τον έσυραν με τη βία μέσα στο σπίτι και άρχισαν να τον γρονθοκοπούν, τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο και το σώμα. Οι φωνές του ξεσήκωσαν τους γείτονες, οι οποίοι έσπευσαν στο σπίτι του, αλλά οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.

Ο 77χρονος μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο των Αγίων Σαράντα, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι άγνωστοι δεν φαίνεται να έχουν αφαιρέσει χρήματα ή αντικείμενα, δίχως όμως οι Αρχές να αποκλείουν το κίνητρο της ληστείας.

«Χωρίς να θέλουμε να κρίνουμε εκ των προτέρων τα κίνητρα των δραστών ή άλλες λεπτομέρειες του συμβάντος, θεωρούμε την αποτρόπαιη αυτή πράξη βίας προϊόν του κλίματος ανασφάλειας και της βαθύτατης αδιαλλαξίας που τον τελευταίο χρόνο διαπερνά την κοινωνία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της για το συμβάν η Ομόνοια.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου