Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Μπάχαλο με τα κούτρα σπίτια σε λάθρο στη Νεοχωρούδα ~ Κάλεσαν λάθος δήμαρχο...


Για τους φτωχούς Έλληνες που θέλουνε να φτιάξουνε οικογένεια, υπάρχουνε μόνο φόροι. Για τους λάθρο, τα φτιάχνουνε σε μία νύχτα σαν τους κλέφτες!

Χθες βράδυ κοντέινερς, συνοδεία περιπολικών, μετέφεραν προκατασκευασμένα σπίτια, ενώ νωρίτερα την έκταση προετοίμαζαν μηχανήματα του στρατού.


Τα προκατασκευασμένα σπίτια στα οποία θα φιλοξενηθούν «πρόσφυγες» μεταφέρθηκαν αργά χθες βράδυ στο χώρο, όπου θα δημιουργηθεί το Κέντρο Φιλοξενίας «Προσφύγων» στην περιοχή Μπειλίκ της Νεοχωρούδας στο δήμο Ωραιοκάστρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκταση πιθανότατα να ανήκει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και βρίσκεται δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Χθες βράδυ κοντέινερς, συνοδεία περιπολικών, μετέφεραν προκατασκευασμένα σπίτια, ενώ τις προηγούμενες ημέρες την έκταση προετοίμαζαν μηχανήματα του στρατού, στρώνοντας το έδαφος με χαλίκι.

Για το θέμα δεν είχε ενημερωθεί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, ο οποίος χθες το βράδυ μετέβη στον χώρο, συνοδευόμενος από μέλη της διοίκησης του δήμου, πραγματοποιώντας επιτόπια αυτοψία. Ενημερώθηκε την τελευταία στιγμή, όπως είπε στη Voria.gr, από τον δήμαρχο Δέλτα Μίμη Φωτόπουλο.

Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος διοικητικά ανήκει στον δήμο Ωραιοκάστρου και είναι πολύ κοντά στους δήμους Δέλτα και Χαλκηδόνας. Το γεγονός αυτό δημιούργησε σύγχυση όπως φαίνεται στον υπουργείο Μακεδονίας Θράκης που ενημέρωσε λάθος... δήμαρχο. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε στη Voria.gr ο δήμαρχος Χαλκηδόνας Γιάννης Τσουκνίδας πριν από μία βδομάδα ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Φίλιππος Τσαλίδης τον επισκέφθηκε στο δημαρχείο και τον ενημέρωσε ότι υπάρχει πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργηθεί σε περιοχή του δήμου κέντρο φιλοξενίας.

Μετά από επιτόπια επίσκεψη τεχνικών υπηρεσιών των δήμων Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου σήμερα το πρωί η παρεξήγηση λύθηκε και διαπιστώθηκε ότι τελικά η έκταση ανήκει στον δήμο Ωραιοκάστρου.

«Ούτε ξενοφοβία έχουμε δείξει τόσα χρόνια, ούτε αρνητικοί είμαστε, αλλά δεν είναι δυνατόν το υπουργείο να μην μας ενημερώνει, αντίθετα θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε. Δεν είχαμε καμία απολύτως επικοινωνία» υπογράμμισε ο κ. Γαβότσης, σύμφωνα με τον οποίο η έκταση όπου θα γίνει το Κέντρο είναι πάνω από αγωγό πετρελαίου του στρατού και στα 500 μ. είναι οι δεξαμενές. «Εάν αυτό δεν είναι ατόπημα της κυβέρνησης και ατυχέστατη επιλογή, τότε τι είναι» διερωτήθηκε ο κ. Γαβότσης.

Χθες οι δύο δήμαρχοι Ωραιοκάστρου και Δέλτα επικοινώνησαν με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και προγραμματίστηκε για σήμερα το μεσημέρι συνάντηση στο δημαρχείο Δέλτα με τη συμμετοχή του Απόστολου Τζιτζικώστα. Στη σύσκεψη θα παραβρεθεί και ο Μητροπολίτης Σταυρουπόλεως και Νεαπόλεως Βαρνάβας. Επίσης ο κ. Γαβότσης σήμερα το βράδυ αναμένεται να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας είχε ανακοινώσει τη δημιουργία του Κέντρου στη Σίνδο Θεσσαλονίκης στα πρότυπα του Ελαιώνα.
Όπως είχε αναφέρει θα αφορα στη σύντομη παραμονή των «προσφύγων» πριν την πλήρη ταυτοποίησή τους ή πριν την αναχώρησή τους για άλλους προορισμούς. Ο κ. Μουζάλας χθες ανέφερε ότι για την επιλογή των χώρων το υπουργείο έχει έρθει σε επαφή με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Φωτογραφία από politesoraiokastrou.gr






Πηγή: http://voria.gr/article/archise-na-stinete-to-kentro-filoxenias-prosfigon-sto-d-oreokastro

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου