Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Οι επιλεκτικές ευαισθησίες των δήθεν προοδευτικών


Η αντιπάθειά μου στους «δήθεν» και τα «δήθεν» δεν είναι μυστικό. Απεχθάνομαι την υποκρισία και χαίρομαι μ’ αυτούς που εκφράζουν ευθαρσώς την γνώμη τους, είτε συμφωνώ μ’ αυτήν είτε όχι. Θεωρώ δε, πως στην πολιτική ζωή, όπου η υποκρισία έχει καταστεί πλέον θεσμός, δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει εξυγίανση, όσο εμείς οι ίδιοι συνεχίζουμε να ψηφίζουμε πρόσωπα ανυπόληπτα.

Και είναι πολιτικώς ανυπόληπτοι, όσοι παραβλέπουν τα καταφανή επειδή τους βλάπτουν, αλλά μεγεθύνουν...
τα ήσσονα όταν βλάπτουν τους αντιπάλους. Θα πει κάποιος ότι αυτό είναι το κοινοβουλευτικό παιχνίδι, από την στιγμή που πρόκειται για αγώνα ανελέητο, όπου ο καθένας επιδιώκει τον αφανισμό του αντιπάλου του. Το πολίτευμα όμως, δεν αποτελεί στίβο όπως αυτόν των ιδιωτικών επιχειρήσεων, αλλά επιτάσσει από όλους, σε όποια θέση και αν βρίσκονται, να υπηρετούν το σύνολο.

Δεν χρειάζεται να πω, ότι ελάχιστοι προσαρμόζονται στις επιταγές του συντάγματος και των νόμων, ενώ οι πολλοί υποκρίνονται ασυστόλως, εφόσον γνωρίζουν πως δεν θα τους καταδικάσουμε. Με το δίκαιό τους πάντως υποστηρίζουν, ότι είμαστε σαν κι αυτούς, αφού τους επιβραβεύουμε.

Πήρα αφορμή γι’ αυτά, από την σύλληψη του κ. Καλφαγιάννη, προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, του συνδικαλιστικού οργάνου των ΕΡΤ, επειδή λειτουργούσε χωρίς άδεια την «ERT Open». Τι είναι αυτή; Είναι σταθμός, που ο κ. Καλφαγιάννης και οι συν αυτώ σύντροφοι είχαν και τον λειτουργούσαν παρανόμως, όταν η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ίδρυσε την ΝΕΡΙΤ.


Φυσικά, ο κ. Καλφαγιάννης, διορισθείς το 1987 και εκλεγόμενος με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ -τότε-, παρανομούσε εξ αρχής, αλλά υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε ανενόχλητος, με τα έμφοβα αστικά κόμματα να μη εφαρμόζουν τους νόμους, όπως συνέβαινε και συμβαίνει, κάθε φορά που παρανομεί «προοδευτικός».

Τώρα, με την προπαγάνδιση της «ERT Open» των απόψεων του κ. Λαφαζάνη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «θυμήθηκε» αιφνιδίως ότι υπάρχει παρανομία και διέταξε την σύλληψή του.

Ο Iskra μάλιστα, η ιστοσελίδα του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, κάνει λόγο για «φίμωση των αντιμνημονιακών φωνών», από την κυβέρνηση. Τι πρέπει άραγε να πει κάποιος; Εύγε στην κυβέρνηση που πατάσσει την παρανομία, ή ντροπή επειδή την υπέθαλπε όσο καιρό την εξυπηρετούσε στους κομματικούς σκοπούς της; Πώς να μη μιλήσω για επιλεκτική -υποκριτική- ευαισθησία;

Παρακολουθώ επίσης την επιλεκτική ευαισθησία κάποιου τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, που βάλλει -δικαίως, ίσως- κατά των υπουργών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ίσως επειδή τους πήραν τις υπουργικές θέσεις τις οποίες «καλόβλεπαν». Και το λέγω αυτό, επειδή δεν ευαισθητοποιήθηκαν φερ’ ειπείν με τους ηγεμονικούς μισθούς των καθαριστριών του ΣΥΡΙΖΑ που προσέλαβε ο κ. Κατρούγκαλος, με προνομιακή μεταχείριση έναντι των χιλιάδων άλλων καθαριστριών σε άλλους τομείς.

Δεν ευαισθητοποιήθηκαν όταν, ενώ καταγγέλλουν την αναξιοκρατία στους διορισμούς στο Δημόσιο, υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη πριν ακόμη προλάβουν να καθίσουν στις καρέκλες τους, διόρισαν συζύγους, γιους και θυγατέρες, ανήψια και εξαδέλφους (τι έγινε εκείνο το έρμο το ΑΣΕΠ;).

Αδιαφόρησαν για τα καταγγελλόμενα εναντίον του κ. Φλαμπουράρη, μη ζητώντας διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε να αποδειχθεί η αλήθεια των όσων λέγει και να μη τον συνοδεύει στην υπόλοιπη ζωή του η σκιά. Ενώ για παρεμφερή υπόθεση ο ΠΑΣΟΚογενής κ. Μητρόπουλος αποπέμφθηκε.

Περισσότερο χαρακτηριστικό από όλα, είναι η καταγγελία του πρώην αναπλ. Υπουργού Εθνικής άμυνας κ. Ήσυχου, σύμφωνα με την οποία «η απόφαση για τον εκσυγχρονισμό παροπλισμένων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας Ρ-3, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ήταν εξαιρετικά μεγάλο λάθος που εμπεριέχει επιμέρους στρατιωτικά, οικονομικά γεωπολιτικά λάθη». Καταγγέλλει δηλαδή, την κυβέρνηση της οποίας ήταν μέλος, προσθέτοντας ότι αυτά τα είχε πει στα υπουργικά συμβούλια.

Τι λησμόνησε όμως; Ότι, όταν η αντιπολίτευση είχε αντιδράσει γι’ αυτήν την παραγγελία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κ. Ήσυχος, μαζί με τον κ. Τόσκα, υπουργοί στο ΥΠΕΘΑ και οι δύο, είχαν εκδώσει ανακοίνωση, υποστηρίζοντας τον εκσυγχρονισμό των Ρ-3, όπου μεταξύ άλλων έλεγαν:

«Τα κέντρα υπονόμευσης της κυβέρνησης διαρρέουν, μέσω δημοσιευμάτων, νέα σενάρια φαντασίας περί τριβών και αντιθέσεων στην κυβέρνηση, τη φορά αυτή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
» Αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκε η υπογραφή από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο της απόφασης του ΚΥΣΕΑ (και της προηγούμενης κυβέρνησης) για τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας.

» Στο  συγκεκριμένο πρόγραμμα σχετικά δημοσιεύματα εμφανίζουν τον Αναπληρωτή Υπουργό Κώστα Ήσυχο και τον Υφυπουργό Νίκο Τόσκα ως «διαφωνούντες» με την παραπάνω απόφαση.
» Δεν πρόκειται παρά για μια ακόμα κατασκευή, της οποίας στόχος είναι η παροχή ''καλών υπηρεσιών'' σε έτσι και αλλιώς γνωστά από πριν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Ας μην βαυκαλίζονται με το γεγονός ότι αυτά, τα δικά τους ''όνειρα θερινής νυκτός'' θα γίνουν ευρέως πιστευτά».

Δεν με ενδιαφέρει πότε έλεγε ψέματα. Αναρωτιέμαι μόνον αν θα πρέπει να ζήσουμε με «τους δήθεν» και «τα δήθεν».

Ο Μακεδών 

Πηγή: http://voria.gr/article/i-epilektiki-evesthisia-ton-proodeftikon

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου