Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Πούλησαν οι ακροαριστεροί ΣΥΡΙΖΑίοι το όνομα της Μακεδονίας; ~ Η μεγάλη ήττα της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη


Είχε γίνει σύνθημα κάποτε η φράση «έξω πάμε καλά» σε αντιδιαστολή με την άσχημη τροπή των πραγμάτων στο εσωτερικό της χώρας. Τώρα, δυστυχώς, ούτε αυτό μπορούμε να πούμε, αφού και το «έξω» ακολουθεί την ίδια πορεία με το μέσα.

Με εντυπωσίασε το γεγονός ότι, τα συστημικά Μέσα, τα οποία συνεχώς καταγγέλλει ο κ. Τσίπρας, πέρασαν «στα ψιλά» την υποβάθμιση της Ελλάδας κατά την Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών. Αλλά και ο «προοδευτικός» Τύπος, που ενώ ένιωσε ηδονή επειδή ο κ. Τσίπρας...
μίλησε για τρία ολόκληρα (!) λεπτά με τον κ. Ομπάμα, ο οποίος μάλιστα ακούμπησε και το χέρι του στον ώμο του Έλληνα Ερνέστο Τσε Γκεβάρα (βάπτισε τον γιο του Ερνέστο, άλλωστε), περνάει στα μαλακά την προσβολή που του έκανε η αμερικανική κυβέρνηση, με αντανάκλαση φυσικά στην χώρα μας.

Ως γνωστόν, οι ΗΠΑ ως οργανώτρια χώρα της Συνόδου, δέχθηκαν τα Σκόπια με την συνταγματική τους ονομασία «Μακεδονία» και όχι ως FYROM, όπως επιβάλλει ο ΟΗΕ. Φυσικά, η Ελλάδα δεν έλαβε μέρος διαμαρτυρόμενη. Είναι μια απρόσμενη για τους Σκοπιανούς νίκη σε βάρος, την οποία πανηγύρισαν δεόντως.

Η συντριπτική πλειονότητα των σκοπιανών μέσων ενημέρωσης αναφέρεται στην ήττα της Ελλάδας στο αμερικανικό συνέδριο, αφού αγνοήθηκε ή ένστασή μας, για την πρόσκληση των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες για άλλη μια φορά έχουν εξοργίσει την Ελλάδα», γράφουν, όπως μεταφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο, «που κατά τη διάσκεψη με θέμα τον βίαιο εξτρεμισμό από το ISIS, που έγινε στο περιθώριο της Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, προσκάλεσαν τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ενώ γνωρίζουν την αντίθεση πάνω από είκοσι χρόνια της Ελλάδας, στο συνταγματικό της όνομα».

Στο συνέδριο αυτό, που έγινε στη Νέα Υόρκη, υπό την προεδρία του κ. Ομπάμα, συμμετείχε ο υπουργός εξωτερικών των Σκοπίων κ. Νίκολα Ποπόσκι  ως εκπρόσωπος της «Μακεδονίας». Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς, δεν παρέστη (η θέση του έμεινε κενή), ενώ κατά τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Γκρούεφσκι δεν έγινε καμία νύξη για το θέμα αυτό.

Το «όχι» στην διαμαρτυρία μας, ανέλαβε να μας το πει η κα. Βικτώρια Νούλαντ, σύμβουλος του αμερικανικού ΥΠΕΞ (κακώς στην Ελλάδα την παρουσιάζουν ως υφυπουργό - δεν έχουν υφυπουργούς οι ΗΠΑ, αλλά πολλούς συμβούλους στο ΥΠΕΞ, για διάφορα θέματα και περιοχές), με το επιχείρημα ότι οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Μακεδονία».

Προσωπικώς, δεν γνωρίζω ότι η προφορική δήλωση του κ. Μπους, που το 2004 ονομάτισε τα Σκόπια ως «Μακεδονία» έχει και νομοθετική κατοχύρωση στις ΗΠΑ.

Είναι ίσως εξοργιστικό, ότι ποτέ μέχρι σήμερα οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν διαμαρτυρήθηκαν για τις ενέργειες της κας Νούλαντ, που πάντα είναι ζημιογόνες για την Ελλάδα.

Η πρεσβευτής κα. Βικτόρια Τζέϊν Νούλαντ είναι εκπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ. Είναι κόρη του καθηγητή βιοηθικής Σέργουϊν Νούλαντ του οποίου οι γονείς ήσαν Ισραηλίτες, όπως και Ισραηλίτης είναι ο σύζυγός της κ. Ρόμπερτ Κάγκαν, του οποίου ο πατέρας (Εβραιολιθουανός) γεννήθηκε στην Αθήνα.

Στο σπίτι της στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Μπακογιάννη-Μιλοσόσκι, το 2008, για να συμφωνήσουν στο αίτημα των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ, όπου θερμή υποστηρίκτρια είναι η κα. Νούλαντ, και είχε οργανώσει την εκστρατεία των Σκοπίων για την επίτευξη του στόχου τους.

Αυτή λοιπόν η κυρία, σκοπίμως -δεν αποκλείω και εν αγνοία της αμερικανικής Κυβέρνησης, επειδή αγνοώ μέχρι στιγμής το παρασκήνιο- θα μου συγχωρεθεί να πω «μας έφτυσε» κι εμείς είπαμε ότι ψιχάλισε. Μάλιστα, οι ΗΠΑ έχουν την βεβαιότητα ότι δεν θα αντιδράσουμε και δεν θεωρούν ότι το περιστατικό θα προκαλέσει κρίση στις σχέσεις της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Προσέξτε, γιατί δεν θα συμβεί αυτό. Επειδή βρισκόμαστε «σε μία περίοδο κατά την οποία ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο Οικονομικών, υποστηρίζουν πλήρως τη χώρα μας στα θέματα της οικονομίας».

Εδώ είναι λοιπόν το επικίνδυνο σημείο. Μήπως ήσαν βάσιμες οι πληροφορίες του Τύπου της Σερβίας, ότι σε αντάλλαγμα της Συμφωνίας που μας παραχώρησαν οι δανειστές, οδηγηθήκαμε σε συμβιβασμούς στα ζητήματα με τα Σκόπια και το Κοσσυφοπέδιο;
Αν λάβει κάποιος υπόψη την επιτυχή προσπάθεια του επικοινωνιακού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ να «θάψει» την προσβολή, με το επιχείρημα ότι «δεν έγινε και τίποτε», ενώ ως σκληροί επαναστάτες εναντίον του καπιταλισμού και των ΗΠΑ (έτσι δεν λέγουν ότι είναι) θα έπρεπε υψώσουν την φωνή, ομολογώ πως δεν το θεωρώ καλό σημάδι.


Ο Μακεδών / voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου