Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Προσοχή! Γύφτισσες αρπάζουν παιδάκια στα super markets


«Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα. Αν το αγοράκι μου δεν φώναζε “ Μαμά, μαμά”, θα τον έχανα»

Mία 53χρονη γύφτισσα, είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, η γυναίκα που επιχείρησε να αρπάξει ανήλικο αγόρι μέσα από σούπερ μάρκετ, το περασμένο Σάββατο στη Βάρη Αττικής.


Η γύφτισσα συνελήφθη το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην περιοχή, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ενώ αναζητείται άλλη μία νεαρή γύφτισσα ως συνεργός της.

Όπως διαπιστώθηκε, το πρωί του Σαββάτου το τρίχρονο αγόρι μετέβη στο κατάστημα με τη μητέρα του, η οποία έχασε για λίγο την εποπτεία του. Η γύφτισσα, που αναζητείται, ήταν μέσα στο σούπερ μάρκετ και προσπάθησε να αρπάξει το παιδί από το χέρι και να το αναγκάσει να βγει μαζί της στον δρόμο.

Όμως, την αντιλήφθηκε έγκαιρα η μητέρα του αγοριού, που το άκουσε να φωνάζει όταν η γυναίκα το τράβαγε κοντά της. Η μητέρα βγήκε άμεσα από το κατάστημα και πρόλαβε να πάρει πίσω τον γιο της από τη γυναίκα, η οποία τής είπε ότι μπέρδεψε το αγόρι με το δικό της παιδί.

Στο περιστατικό παρενέβη η συλληφθείσα, η οποία επιτέθηκε φραστικά στη μητέρα του ανηλίκου και σε τρίτους που είχαν προστρέξει στο σημείο, υπερασπιζόμενη την αναζητούμενη γυναίκα, στην οποία παρέδωσε ένα παιδί που είχε στην αγκαλιά της ισχυριζόμενη ότι είναι δικό της.

Η γυναίκα που διαφεύγει εκμεταλλεύτηκε τον διαπληκτισμό και αποχώρησε από το σημείο, απ' όπου μετά από λίγο έφυγε και η συλληφθείσα.

Αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που έφτασαν επιτόπου προσήγαγαν από την περιοχή 12 άτομα, μεταξύ των οποίων και τη συλληφθείσα, την οποία αναγνώρισε η παθούσα, ως τη συνεργό της αναζητούμενης γύφτισσας.

Με τη σε βάρος της δικογραφία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου κατά συναυτουργία, η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.


Όπως αποκάλυψε η 36χρονη μητέρα μιλώντας στο protothema.gr: «Μόλις μπήκα με τον γιο μου στο κατάστημα, άφησα το χέρι του και πήγα να πάρω ένα καλάθι. Εκείνη την ώρα έφευγε από το σούπερ μάρκετ μια γύφτισσα, άρπαξε το παιδί από το δεξί μπράτσο και το πήρε μαζί της. Σε δευτερόλεπτα, ο γιος μου άρχισε να φωνάζει “μαμά”. Γύρισα να δω τι συνέβαινε και τον βλέπω εκτός καταστήματος να τον κρατάει η τσιγγάνα».

«Τρομοκρατήθηκα» συνεχίζει η μητέρα, «Αμέσως έτρεξα να πάρω το παιδί μου και είπα στην τσιγγάνα: “Είσαι με τα καλά σου, τι κάνεις; Το δικό μου το παιδί βρήκες να πάρεις;” Και μου απαντάει: “Κατά λάθος, το μπέρδεψα με το δικό μου”. Μπαίνοντας μέσα στο σούπερ μάρκετ, ζήτησα από τους υπεύθυνους να καλέσουν την αστυνομία. Στο ενδιάμεσο ήρθε μια άλλη τσιγγάνα, η οποία υποστήριζε ότι η άλλη γύφτισσα απλά... μπέρδεψε τα παιδιά και ότι δεν υπήρχε κανένας άλλος σκοπός».

Η 36χρονη γυναίκα, πάντως, καταγγέλλει ότι το περιστατικό ήταν οργανωμένο από τους γύφτους με σκοπό την απαγωγή κάποιου ανήλικου παιδιού: «Το δικό μου παιδί είναι αγοράκι ξανθό, το δικό της ήταν κοριτσάκι σκούρο. Μέσα και έξω από το κατάστημα ήταν δέκα με δώδεκα άτομα τσιγγάνων. Αν δεν υπήρχε σκοπός να κάνουν κάτι κακό γιατί εξαφανίστηκαν όταν βάλαμε τις φωνές; Πριν ακόμα καλέσουμε την αστυνομία; Θεωρώ ότι ήταν οργανωμένο κύκλωμα απαγωγής παιδιών κάτι που δήλωσα και στην ανακρίτρια το πρωί».

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, αλλά και η συνεργάτιδά του κυρία Κονταξή, με δηλώσεις τους στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Και οι δύο είπαν ότι η απόπειρα απαγωγής έγινε το Σάββατο και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης, τονίζοντας παράλληλα ότι το παιδί σώθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς αντέδρασε και το γεγονός έγινε αντιληπτό από υπαλλήλους και πελάτες που βρίσκονταν μέσα στο σούπερ - μάρκετ.

«Ευτυχώς το παιδί έκανε έντονη φασαρία, οπότε ο κόσμος κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε και τελικά κατάφεραν να μην προχωρήσουν» είπε η κυρία Κονταξή.








Από τη μια η Αστυνομία τους πιάνει, από την άλλη, οι Δικαστές τους αφήνουν...



Αθώους λόγω αμφιβολιών έκρινε σήμερα, Δευτέρα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας την Ελευθερία Δημοπούλου και τον Χρήστο Σαλή για την αρπαγή της μικρής Μαρίας, η περίπτωση της οποίας είχε συγκλονίσει την Ελλάδα το 2013 και είχε πάρει και ευρωπαϊκές διαστάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι σε αστυνομικό έλεγχο που είχε γίνει σε οικισμό αθιγγάνων στην περιοχή Φαρσάλων, είχε εντοπιστεί το πεντάχρονο τότε ξανθό κοριτσάκι με τα γαλανά μάτια και εν συνεχεία το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Σήμερα, Δευτέρα, το Δικαστήριο έκρινε αθώους λόγω αμφιβολιών για την πράξη της αρπαγής ανηλίκου το ζεύγος των αθιγγάνων με τους οποίους ζούσε μέχρι τότε η μικρή Μαρία, ενώ επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών στην Ε.Δημοπούλου και 18 μηνών στο Χρ.Σαλή, με τριετή αναστολή, για τις πράξεις της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου