Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Τουρκία: Ισλαμοφασίστες «καταδίκασαν» τον Αγιο Βασίλη

 
Στο στόχαστρο ομάδας Τούρκων ισλαμοφασιστών μεταμφιεσμένων σε «γενίτσαρους» βρέθηκε ένας δήθεν «Άγιος Βασίλης» στην δυτική Τουρκία ο οποίος στη συνέχεια «επέλεξε» να ασπαστεί το Ισλάμ.

Αφότου συνελήφθη από τα μέλη του επίλεκτου σώματος του πεζικού της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ο «Άγιος» - τον οποίον υποδυόταν... ένας από τους ισλαμοφασίστες -, βρέθηκε ενώπιον ενός καδή - δικαστή της οθωμανικής περιόδου - στον οποίο δήλωσε την πρόθεσή του να αλλαξοπιστήσει.

Επρόκειτο για μια μισαλλόδοξη παράσταση η οποία διοργανώθηκε από στελέχη του εθνικιστικού και ισλαμικού Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας (ΒΒP) στην επαρχία Μπολού, ενδεικτική της αποστροφής των ισλαμοφασιστών Τούρκων για τις εορταστικές εκδηλώσεις της περιόδου που σχετίζονται με τον χριστιανισμό.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Άγιος Βασίλης έπεσε θύμα των μεσκαρεμένων «γενίτσαρων» του Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας καθώς μια ανάλογη παράσταση έλαβε χώρα και πέρυσι στην όμορη χώρα. Μόνο που τότε ο άπιστος Άγιος δεν απολογήθηκε σε κάποιον δικαστή αλλά στον ίδιο τον «Σουλτάνο» ο οποίος τον εξοστράκισε από την επικράτειά του. 
 
 
Φωτογραφία από την μισαλλόδοξη παράσταση: ο «Αγιος Βασίλης» μπροστά στον οθωμανό «δικαστή»
 
 
 
 
Πόρτα-πόρτα μοίρασαν προκήρυξη εναντίον της Πρωτοχρονιάς 
 
 
Στη Σμύρνη, ομάδα ισλαμιστών με σαρίκια και γενιάδες, μοίρασαν πόρτα-πόρτα προκήρυξη του ισλαμικού ιδρύματος ’Sıla Vakfı İzmir’, με την οποία καλούσαν τον κόσμο να μην γιορτάσει την Πρωτοχρονιά, επειδή είναι γιορτή χριστιανική, υπενθυμίζοντας στον κόσμο ότι οι χριστιανοί σκοτώνουν μουσουλμάνους στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Γάζα, την Τσετσενία και τη Συρία και ότι οι χριστιανοί δεν συνεορτάζουν ποτέ μια από τις γιορτές των μουσουλμάνων.
 
 
Πηγές: Βήμα, Μιλλιέτ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου