Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Για να μην βλέπουμε τέτοιες εικόνες, μία είναι η λύση: Να αναλάβει την φύλαξη των παραλιών της Μικράς Ασίας η Ευρωπαϊκή Ένωση


Λιμενικοί στη Σάμο αναγκάζουν τούρκο διακινητή να δει τα πτώματα τριών παιδιών [βίντεο]

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης έχασαν τη ζωή τους τρία παιδιά, όλα τους κάτω των 5 ετών όταν η βάρκα στην οποία είχαν επιβιβαστεί μαζί με άλλους πρόσφυγες, ανετράπη στα ανοιχτά της Σάμου. Ο 20χρονος διακινητής συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές και οι άνδρες του Λιμενικού τον ανάγκασαν να δει τα άψυχα σώματα των μικρών παιδιών.


Το ρεπορτάζ ήρθε στην επιφάνεια από το αγγλικό τηλεοπτικό δίκτυο SkyNews και οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Ο Ακ Οσκάρτ με χειροπέδες στα χέρια, αναγκάζεται να γονατίσει από τους άνδρες του Λιμενικού προκειμένου να δει με τα ίδια του τα μάτια το κακό που προκάλεσε ως διακινητής προσφύγων.

Ο 20χρονος, ο οποίο κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία, παράνομη διακίνηση μεταναστών και πρόκληση ναυαγίου, μετά την ανατροπή της λέμβου που μετέφερε πρόσφυγες και ανατράπηκε στο βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ξέσπασε σε κλάματα στη θέα των τριών μικρών παιδιών, ενός 4χρονου κοριτσιού και δύο αγοριών δύο ετών.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε πως ταξίδευε στην Ελλάδα για να βρει δουλειά και πως δεν πληρώθηκε για να μεταφέρει τους πρόσφυγες. Παραδέχθηκε πως τέσσερις άλλοι Τούρκοι διακινητές τον έπεισαν να μπει στη βάρκα και πως ήταν η πρώτη φορά στη ζωή του που κλήθηκε να οδηγήσει πλοιάριο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου