Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Θα απολύονται όσοι δημόσιοι υπάλληλοι απουσιάζουν χωρίς αιτία


Σκληρά μέτρα αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση κατά των «οκνηρών δημοσίων υπαλλήλων» με τον πρωθυπουργό, να τονίζει πως όσοι απουσιάζουν χωρίς βάσιμη αιτία θα βλέπουν την… πόρτα της εξόδου.

Μάλιστα, αν διαπιστωθεί η αδικαιολόγητη απουσία τους θα τίθενται αυτόματα σε διαθεσιμότητα, ενώ μέσα σε ένα μήνα, θα μπορούν να απολύονται.


«Μέχρι τώρα, για την απόλυση ενός οκνηρού δημόσιου υπάλληλου χρειάζονται τουλάχιστον 100 ημέρες, ενώ στο εξής δεν θα ξεπερνούν τις 30», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική εφημερίδα Corriere dela Sera.

Όπως επισημαίνει ο ιταλικός Τύπος, με αυτό το μέτρο η δημόσια διοίκηση της χώρας μπορεί να καταφέρει να εξοικονομήσει σοβαρά ποσά.

Βέβαια, τα ιταλικά συνδικάτα καταγγέλλουν ότι χρησιμοποιούνται και πάλι οι δημόσιοι υπάλληλοι ως εξιλαστήρια θύματα και υπενθυμίζουν ότι επί έξι χρόνια οι μισθοί των εργαζομένων στον κρατικό μηχανισμό είχαν «παγώσει», ενώ μόνο φέτος τους δόθηκε αύξηση η οποία δεν ξεπερνά τα έξι ευρώ τον μήνα.

Στο μεταξύ, ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη διεξαγωγή διαγωνισμού για την πρόσληψη 63.000 εκπαιδευτικών, που πρόκειται να διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, ώστε οι καθηγητές να μπορέσουν να αρχίσουν να διδάσκουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

«Η όλη επιλογή θα συνδεθεί με την ποιότητα των ανθρώπων που επιθυμούν να διδάξουν στα σχολεία. Τους διαθέτουμε το πολυτιμότερο αγαθό, διότι τους αναθέτουμε την μόρφωση των παιδιών μας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι η διδασκαλία στα σχολεία αποτελεί δικαίωμα», τόνισε ο Ρέντσι, προσθέτοντας ότι «από σήμερα και πέρα, για την δουλειά αυτή, θα επιλέγονται μόνον οι καλύτεροι καθηγητές».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου