Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Κρυονική ~ Πόσο στοιχίζει να σας παγώσουν & μετά από χρόνια να σας επαναφέρουν στη ζωή;




Επιστήμονας δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες κρυονικές εταιρίες του κόσμου και οι πελάτες του πληρώνουν για να... ξαναέλθουν στη ζωή όταν πεθάνουν.






Η εταιρία ονομάζεται kriorus και βρίσκεται στα περίχωρα της Μόσχας. Τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη αφού οι τιμές της σε σχέση με τις αντίστοιχες κρυονικές εταιρίες των ΗΠΑ, είναι άκρως ανταγωνιστικές.





Στην Kriorus για να καταψύξει κάποιος το σώμα του θα πληρώσει 30.000 ευρώ και για το κεφάλι άλλες 12.000 ευρώ ενώ σε μια αντίστοιχη εταιρία των ΗΠΑ, οι τιμές για το σώμα ξεκινούν από 150.000 ευρώ και για το κεφάλι από 60.000 ευρώ.


Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, οι 24 «κατεψυγμένοι» πελάτες της βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους, κρεμασμένοι ανάποδα από τους αστραγάλους τους, ώστε το κεφάλι τους να βρίσκεται στο πιο κρύο σημείο.

Οι υπόλοιποι 21 πελάτες δεν θέλησαν να καταψύξουν ολόκληρο το κορμί τους, αλλά έδωσαν τη συγκατάθεση τους μόνο για τον εγκέφαλό τους. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται και αρκετά κατοικίδια ζώα, τα οποία δεν αποχωρίστηκαν τα αφεντικά τους ούτε σε αυτή τη μορφή.




Οι χαμηλές τιμές της λοιπόν την έχουν κάνει ανταγωνιστική και ο 35χρονος επιστήμονας που την ίδρυσε, κάνει χρυσές δουλειές. Εκτός από ανθρώπους στην Kriorus «φιλοξενούνται» και κατοικίδια ζώα που οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να επαναφέρουν στη ζωή όταν βρεθεί κάποιο φάρμακο ενάντια σε κάποια ασθένεια, ή ενάντια στο γήρας.





Όταν πεθάνει κάποιος και αφού έχει υπογράψει το συμβόλαιο του με την εταιρία, εξειδικευμένα μέλη της παραλαμβάνουν το κορμί του άμεσα και το πηγαίνουν στις εγκαταστάσεις της Kriorus.





Εκεί σε ειδικούς θαλάμους, το κορμί βυθίζεται μέσα σε υγρό άζωτο και διατηρείται σε σταθερή θερμοκρασία των -196 βαθμών Κελσίου.

Tις επόμενες ώρες, το αίμα του οργανισμού πρέπει να αντικατασταθεί από cryoprotectant, δηλαδή μια χημική ουσία που προστατεύει τους ιστούς από την ψύξη.

 Παρ' όλα αυτά δεν υπάρχει κάποια επιστημονική απόδειξη, πως μετά από αυτή τη διαδικασία, ο εκάστοτε οργανισμός είναι δυνατό να επανέλθει στη ζωή. Σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός Ρώσου καθηγητή: «Δεν μπορώ να δώσω με σιγουριά ποσοστό επιτυχίας για την κρυονική μέθοδο, αλλά είναι καλύτερο από το μηδέν».

Όπως τονίζει ο ιδρυτής Danila Medvedev, το όνειρο της KrioRus είναι να αναβιώσει τα νεκρά μέλη της αποστολής «Captain Scott» στην Ανταρκτική, τα οποία έχασαν τη ζωή τους το 1912. Ο ίδιος σχολίασε πως: «Το πιο πιθανό είναι η θερμοκρασία να ήταν αρκετά χαμηλή, ώστε να μπορούμε να διατηρήσουμε τον εγκέφαλό τους και να τους επαναφέρουμε στη ζωή στο μέλλον».

Η KrioRus πρόκειται να μεταφερθεί σύντομα σε έναν χώρο 35.500 τετραγωνικών ποδιών, στον οποίο θα προστεθεί μελλοντικά ένα ογκολογικό κέντρο. Πρόκειται για την πρώτη φορά που μια εγκατάσταση κρυονικής θα συστεγαστεί με ένα ιατρικό κέντρο.

Σε διεθνές επίπεδο, η εταιρεία ελπίζει να ξεκινήσει μια κοινοπραξία στην Κίνα, ενώ υπάρχουν σχέδια για επέκταση και στην Ελβετία.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου