Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Ρατσιστική επίθεση και βασανισμός στον Άγιο Παντελεήμονα


Για αρπαγή και κακοποίηση Ιρανού λαθρομετανάστη, με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα από τους συγγενείς του, κατηγορούνται ένας 27χρονος αφγανός ρατσιστής λαθρομετανάστης, ο οποίος συνελήφθη, και ένας συνεργός του ο οποίος αναζητείται.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία -και σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος- ο 27χρονος και ο συνεργός του, πριν από περίπου μία εβδομάδα τον οδήγησαν σε...
οικία στον Άγιο Παντελεήμονα και με τη χρήση σωματικής βίας καθώς και με την απειλή μαχαιριού, τον έδεσαν και τον εξανάγκασαν να ζητήσει τηλεφωνικώς, 2.000 ευρώ, από την οικογένειά του στο Ιράν, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.

Ο παθών κατάφερε να αποδράσει έπειτα από πέντε μέρες και κατέφυγε στην Αστυνομία, όπου κατήγγειλε το γεγονός.

Κατόπιν αυτού, πραγματοποιήθηκε ανήμερα των Φώτων αστυνομική επιχείρηση στον Άγιο Παντελεήμονα, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 27χρονος. Σε βάρος του συλληφθέντα και του συνεργού του, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του συνεργού του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου