Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Τρολλάρισμα λαθρομεταναστών στους Γερμανούς


«Είμαι Σύρος, πρέπει να μου φέρεστε ευγενικά. Η κυρία Μέρκελ με κάλεσε εδώ», είπε ύποπτος σε αστυνομικό - 14 "Σύροι" τέθηκαν υπό κράτηση αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι το ίδιο βράδυ.

Τα σοβαρά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από περίπου 1.000 άνδρες «αραβικής ή βορειοαφρικανικής καταγωγής» ενάντια τουλάχιστον 150 γυναικών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε κεντρική πλατεία της Κολωνίας, αναμένεται να αποτελέσουν τη θρυαλλίδα για τη μεταστροφή της στάσης της Γερμανίας απέναντι στο μεταναστευτικό.


Παρότι η γερμανική αστυνομία μετά το χθεσινό εντοπισμό τριών υπόπτων δεν προχώρησε στην ανακοίνωση της ταυτότητάς τους, σήμερα νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τους άνδρες που έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Τα γερμανικά έντυπα Βild και Spiegel δημοσίευσαν έγγραφο της αστυνομίας που αποκαλύπτει μέρος των καταθέσεων των υπόπτων, οι οποίοι δηλώνουν «Σύροι πρόσφυγες».

Ένας εξ αυτών που εμπλέκονται στα επεισόδια στην Κολωνία, μάλιστα, με απίστευτο θράσος δήλωσε στους αστυνομικούς: «Είμαι Σύρος. Πρέπει να μου φέρεστε ευγενικά. Η κυρία Μέρκελ με κάλεσε εδώ».

Παρότι, αρχικά οι τοπικές αρχές ανέφεραν πως δεν υπήρχαν στοιχεία που να συνδέουν τους δράστες με πρόσφυγες που είχαν βρει καταφύγιο στη χώρα, οι νέες πληροφορίες της αστυνομίας οδηγούν σε διαφορετική ανάγνωση της υπόθεσης.

Ένας δεύτερος ύποπτος, ο οποίος ισχυρίστηκε πως είναι Σύρος πρόσφυγας, δε δίστασε να σκίσει την άδεια διαμονής του ενώπιον των αστυνομικών λέγοντας: «Δε μπορείτε να μου κάνετε τίποτα, μπορώ να αποκτήσω μία καινούρια αύριο»!

Η εφημερίδα Express, από την άλλη, αναφέρει πως τη βραδιά των σεξουαλικών επιθέσεων, περίπου 15 Σύροι και Αφγανοί τέθηκαν προσωρινά υπό κράτηση, αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.



«Ανάμεσα σε αυτούς, 14 ήταν από τη Συρία και ένας από το Αφγανιστάν. Αυτή είναι η αλήθεια. Παρότι πονάει», φέρεται να δήλωσε αστυνομικός, του οποίου τα στοιχεία δεν αποκαλύπτονται.
Ένας δεύτερος αστυνομικός, μάλιστα, επιβεβαίωσε την παραπάνω πληροφορία, προσθέτοντας ότι όλοι τους είχαν στα χέρια τους «άδεια διαμονής».

Αν πράγματι, τα στοιχεία ευσταθούν, τότε η αστυνομία θα βρεθεί σε δεινή θέση καθώς έχει κατηγορηθεί ότι δεν έπραξε τα δέοντα για την προστασία των γυναικών, αλλά και ότι «κάλυψε» τα γεγονότα.

Ένα επιπλέον επιβαρυντικό στοιχείο για τις αστυνομικές αρχές, είναι πως σύμφωνα με αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όταν ξέσπασαν τα επεισόδια, η κατάσταση ήταν τόσο έντονη που θα μπορούσε να πάρει τραγικές διαστάσεις.
«Φοβήθηκαν ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν και νεκροί», φέρεται να είπε πηγή της αστυνομίας σε τοπική εφημερίδα.

Εντούτοις, και παρά το φόβο και την εκτίμηση της σοβαρότητας της κατάστασης, η αστυνομία προχώρησε στην απελευθέρωση των υπόπτων το ίδιο βράδυ.


«Μας “βομβάρδιζαν” με πυροτεχνήματα και μπουκάλια», λένε οι αστυνομικοί
«Όταν φτάσαμε, τα οχήματά μας “βομβαρδίστηκαν” με πυροτεχνήματα. Στα σκαλιά του καθεδρικού υπήρχαν χιλιάδες ανθρώπων, οι περισσότεροι άνδρες μετανάστες που έριχναν αδιακρίτως πυροτεχνήματα και μπουκάλια στο πλήθος», αναφέρει αστυνομικός που ήταν παρών στην κεντρική πλατεία της Κολωνίας σύμφωνα με τα γερμανικά δημοσιεύματα.

«Γύρω στις 22.45 ο σταθμός γέμισε με μετανάστες. Οι γυναίκες στην κυριολεξία έτρεχαν μακριά μέσα από το πλήθος μεθυσμένων ανδρών, με έναν τρόπο που δε μπορώ ούτε να περιγράψω. Καταλήξαμε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να προκαλέσει χάος ή σοβαρούς τραυματισμούς, αν δεν κατέληγε σε θανάτους», τονίζει ο αστυνομικός.

Παρότι οι δυνάμεις επιχείρησαν να διαλύσουν το πλήθος, οι μετανάστες αντιστάθηκαν και «μας ”βομβάρδιζαν” διαρκώς με πυροτεχνήματα και μπουκάλια», ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν κάνει και χρήση ινδικής κάνναβης.

«Πολλές γυναίκες απευθύνθηκαν στους αστυνομικούς σε κατάσταση σοκ, ενώ έκλαιγαν και κατήγγειλαν σεξουαλικές επιθέσεις. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να απαντήσουν σε όλες τις περιπτώσεις. Υπήρχαν πολλά επεισόδια την ίδια στιγμή», αναφέρει το έγγραφο.


«Πιθανές οι απελάσεις προσφύγων», δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών
Στο μεταξύ, οι τοπικές αρχές αναφέρουν πως έχουν αναγνωριστεί 16 ύποπτοι μέσα από βίντεο, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται κάποιοι από αυτούς που τέθηκαν υπό κράτηση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Αν, λοιπόν, αποδειχθεί πως οι δράστες είναι πράγματι πρόσφυγες, τότε η χώρα αναμένεται να αλλάξει η πολιτική της χώρας απέναντι στο προσφυγικό, ενώ ήδη σημειώνεται ένταση ανάμεσα σε μουσουλμάνους και μη.

Άλλωστε, ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Χέικο Μαας, ανακοίνωσε πως οι πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο ενδέχεται να απελαθούν να αποδειχθεί ότι έχουν εμπλακεί στις επιθέσεις.

«Οι απελάσεις είναι πιθανές», είπε ο υπουργός σε γερμανική εφημερίδα, επισημαίνοντας πως η γερμανική νομοθεσία επιτρέπει την απέλαση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αίτησης ασύλου αν οι ύποπτοι καταδικαστούν σε ένα ή περισσότερα χρόνια φυλάκισης.

«Το δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίσει το επίπεδο της καταδίκης, αλλά αυτή η ποινή είναι πιθανή για σεξουαλικά αδικήματα», πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φτου γαμώτη...Και 'μεις που περιμέναμε το καλοκάιρι να πηδήξουμε τις αγάμητες παντρεμένες Γερμανίδες,θα μείνουμε με το πουλί στο χέρι.
Θα τις ικανοποιεί όλο τον χειμώνα ήδη στην Γερμανία ο Χασάν και θα χάνουμε και τουρισμό.
Την παγκοσμιοποίηση μου και τον εξισλαμισμό της Ευρώπης μου,μέσα....

Κρασοπατήρ είπε...

...Παρέπλευρες απώλειες. Το ζητούμενο είναι να τις ικανοποιήσουν αρκετά, ώστε να τους κρατήσουν εκεί μόνιμα.

Δημοσίευση σχολίου