Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο! Κλείνει η Softex, φεύγει η Bacardi


Κλείνει οριστικά το εργαστάσιο της Softex (Αθηναϊκή Χαρτοποιΐα) καθώς η πολυεθνική εταιρεία Bolton Group με έδρα την Ιταλία, που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Bolton HELLAS AEBE αποφάσισε να αποχωρήσει.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει την εταιρεία, σημειώνοντας ότι θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση. Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας πρόκειται για ένα καίριο πλήγμα στην ελληνική βιομηχανία που αφήνει στον δρόμο όλους τους εργαζόμενους,...
περίπου 200.

Αφορμή ήταν η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις αρχές Ιουλίου 2015 σε μία μονάδα του εργοστασίου της Softex που δημιούργησε προβλήματα στη παραγωγή.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες, σύμφωνα με το υπ. Εργασίας, με διάφορες δικαιολογίες και καθυστερήσεις αποφάσισαν να αποζημιώσουν με ένα πολύ μικρό ποσό την εταιρεία. Αυτό αποτέλεσε το «πρόσχημα», καταγγέλλει το υπουργείο έτσι ώστε αντί να διορθωθεί το πρόβλημα και να συνεχίσει την λειτουργία της η Softex και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, να προχωρήσει η μητρική εταιρεία στο κλείσιμο της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας προϊόντων χάρτου.

Δηλώνει δε ότι σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της Softex θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. «Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα της αυθαιρεσίας σε βάρος της οικονομίας και της εργασίας» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση.




Φεύγει από την Ελλάδα και η Bacardi

Το χαρτοφυλάκιο της Bacardi περιλαμβάνει μερικές από τις πιο αναγνωρίσιμες και κορυφαίες σε πωλήσεις μάρκες αλκοολούχων ποτών στον κόσμο

Σε συμφωνία με τη Bacardi, τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, ήρθε η Άμβυξ, η παλαιότερη εταιρεία διανομής αλκοολούχων ποτών, οίνων και μπύρας στην Ελλάδα, για την ανάληψη της διανομής, εμπορίας και μάρκετινγκ του συνολικού χαρτοφυλακίου premium και super premium των προϊόντων της Bacardi στην Ελληνική αγορά, από την 1η Απριλίου του 2016.
Σημειώνεται ότι η Bacardi Hellas δραστηριοποιείται από το 1998. Σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών διαθέτει γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη απασχολώντας 75 εργαζόμενους.

Το χαρτοφυλάκιο της Bacardi περιλαμβάνει μερικές από τις πιο αναγνωρίσιμες και κορυφαίες σε πωλήσεις μάρκες αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ρούμι BACARDĺ®, την βότκα GREY GOOSE®, τα blended Scotch ουίσκι DEWAR’S®, το τζιν BOMBAY SAPPHIRE®, τα βερμούτ και τους αφρώδεις οίνους MARTINI®, καθώς και άλλα κορυφαία και ανερχόμενα σήματα.

Με έτος ίδρυσης το 1917, η Άμβυξ διανέμει ήδη μια σειρά premium και super premium προϊόντων, όπως τα ουίσκι Grant’s® και Glenfiddich®, τις σαμπάνιες Moet & Chandon® και Dom Perignon®, την βότκα Serkova®, τις μπύρες Stella Artois® και Bud®, τα ουίσκι Teacher’s® και Jim Beam®, την βότκα Russian Standard®, τους αφρώδεις οίνους Gancia® καθώς και τα κρασιά των Κτημάτων Άλφα και Αργυρού, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Ισίδωρος Ρεβάχ, Πρόεδρος  και Διευθύνων Σύμβουλος της Άμβυξ δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλο αίσθημα ευθύνης και υπερηφάνειας, μόλις ένα χρόνο πριν τον εορτασμό των 100 χρόνων της Άμβυξ, μας γίνεται η τιμή να αναλάβουμε τη διανομή στην Ελλάδα των παγκοσμίου φήμης μαρκών που ανήκουν στη Bacardi.  Αυτό είναι μια κορυφαία εξέλιξη για την οικογενειακή μας επιχείρηση. Η Bacardi είναι παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών και έχει 153 χρόνια ειδίκευσης σε αυτά.  Το χαρτοφυλάκιο της Bacardi θα αυξήσει τον τζίρο μας στα €60εκ., προ ειδικών φόρων κατανάλωσης, περίπου, δίνοντας μας 23% συνολικό μερίδιο αγοράς στα εισαγόμενα προϊόντα στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. 

»Η Άμβυξ γίνεται μακράν η μεγαλύτερη αμιγώς Ελληνική εταιρία διανομής αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, και η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία διανομής εισαγόμενων αλκοολούχων ποτών κατ’ όγκο. Περιμένουμε με χαρά να έχουμε την ίδια αμοιβαία επωφελή σχέση με τη Bacardi, όπως έχουμε με τους υφιστάμενους συνεργάτες  μας όλα αυτά τα χρόνια».

Η κα. Σιλβί Ενόν Μπαντουανό, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ν. Ευρώπης της Bacardi πρόσθεσε: «Η Άμβυξ έχει αποδείξει ότι διαθέτει σημαντικές δεξιότητες σε κάθε πτυχή της δραστηριότητάς της, και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αυξήσουμε σημαντικά την παρουσία μας αλλά και την ανταγωνιστικότητα μας, διασφαλίζοντας ότι η Bacardi θα απολαμβάνει μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελληνική αγορά».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου