Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Τελικά μεγάλος ξεφτίλας κι ο Καμμένος με τα καραγκοζιλίκια του & με τη στήριξη στους παλαβούς του ΣΥΡΙΖΑ


Σε... Οδύσσεια εξελίχθηκε η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στην Κω για την επιθεώρηση της δημιουργίας hot spot για τους «πρόσφυγες» στο ακίνητο του Νίκου Κανταρτζή.

Καμμένος και Τσίπρας μετέτρεψαν τους Έλληνες της Κω σε μειοψηφία στον τόπο τους, δικαίως λοιπόν οι κάτοικοι του νησιού τους πήραν στο κυνήγι και τους εξευτέλισαν διεθνώς.

Δεκάδες κάτοικοι από διάφορες περιοχές του νησιού συγκεντρώθηκαν στην περιοχή όπου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί το κέντρο καταγραφής προσφύγων, το οποίο αποκλείστηκε από ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών για να απωθήσει τους κατοίκους.


Κλούβα της αστυνομίας και αυτοκίνητο του στρατού έχουν αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στο ακίνητο του Νίκου Κανταρζή. Επίσης, στο Λινοπότι βρίσκονται εξίσου συγκεντρωμένοι πολίτες της Κω, αφού είχαν πληροφορηθεί πως ο υπουργός θα περνούσε από εκεί, κάτι που τελικώς δεν έγινε, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς αν κατευθυνθούν προς το ακίνητο Κανταρζή.

Σύμφωνα με το kostoday.gr, ενώ ο Καμμένος αναμένετο να φτάσει στον κρατικό αερολιμένα Ιπποκράτης, τελικά πέταξε για Κω με ελικόπτερο στρατού τύπου Σινούκ. Λόγω του τεταμένου κλίματος, το ελικόπτερο δεν κατάφερε να προσγειωθεί και πέταξε για Λέρο. Λίγο αργότερα επέστρεψε και προσγειώθηκε στον Ιππικό Όμιλο της Κω και επιθεώρησε τους χώρους στους οποίους πρόκειται να δημιουργηθεί το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών.

Ο υπουργός στη συνέχεια επισκέπτεται τη Λέρο, τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο.

ΦΩΤΟ από vimatisko.gr
ΦΩΤΟ από vimatisko.gr
ΦΩΤΟ από vimatisko.gr
ΦΩΤΟ από vimatisko.gr
ΦΩΤΟ από vimatisko.gr
ΦΩΤΟ από vimatisko.gr
ΦΩΤΟ από vimatisko.gr
ΦΩΤΟ από vimatisko.gr



Νωρίς το πρωί διμοιρία των ΜΑΤ έφτασε με ειδική πτήση με C130 στο νησί, προκειμένου να «προετοιμάσει» το έδαφος για την άφιξη του Υπουργού Άμυνας.

«Το C130, έφτασε στο αεροδρόμιο της Κω στις 7.15 το πρωί και από κει, οι άνδρες των ΜΑΤ αναχώρησαν με στρατιωτικό λεωφορείο», επιβεβαίωσε στο protothema.gr η αστυνομική διεύθυνση του νησιού. 
 
«Σήμερα το πρωί έφτασαν στην Κω ''ΜΑΤατζήδες''. Μόλις η είδηση κυκλοφόρησε στο νησί ο κόσμος ξεσηκώθηκε. Πολλοί είχαν καθησυχαστεί και νόμιζαν ότι δεν θα γίνει hot spot στο νησί και ξαφνικά βλέπουν 40 ''ΜΑΤατζήδες'' να φτάνουν και να μαθαίνουν ότι έρχεται και ο Καμμένος. Ε, τότε ξεσηκώθηκαν και βγήκαν στους δρόμους. Το ελικόπτερο του Καμμένου απλώς πέταξε πάνω από το νησί, δεν κατάφερε να προσγειωθεί», ανέφερε στο protothema.gr
o Μηνάς Χατζημιχαήλ, αντιπρόεδρος των ξενοδόχων στο νησί. 









Πηγή κεντρικής φωτογραφίας Aegeanews.gr




Εικοσιεπτά συνοριοφύλακες, με δύο εκπαιδευμένους σκύλους, στέλνει η Πράγα στα σύνορα Βαρντάρσκας-Ελλάδας, για την αντιμετώπιση των αυξημένων προσφυγικών ροών

Ειδική τελετή, παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού της Τσεχίας, του υπουργού Εσωτερικών και του πρέσβη των Σκοπίων στη χώρα, για την αποστολή 27 αστυνομικών-συνοριοφυλάκων με δύο εκπαιδευμένους σκύλους στα σύνορα Σκοπίων-Ελλάδας, έγινε χθες στην Πράγα.

Σε δηλώσεις του στο παρελθόν ο Τσέχος πρωθυπουργός είχε αναφέρει ότι αν η Ελλάδα μαζί με την Τουρκία δεν καταφέρουν να μειώσουν τις προσφυγικές ροές, θα υπάρχει ανάγκη μέγιστης υποστήριξης στα σύνορα, τόσο στα Σκόπια, όσο και στη Βουλγαρία και στην Αλβανία.

Η τελετή έγινε την στιγμή που τα Σκόπια προχωρούν σε πολύωρους αποκλεισμούς των σημείων διέλευσης των προσφύγων, με αποτέλεσμα να είναι χιλιάδες εκείνοι που έχουν συγκεντρωθεί για να περάσουν στην γείτονα χώρα.

Όπως γράφει μάλιστα το Έθνος, αυτό συμβαίνει γιατί τα Σκόπια υποστηρίζουν πως οι ελληνικές Αρχές δεν καταχωρίζουν τα στοιχεία όλων των προσφύγων που ταυτοποιούνται στη βάση δεδομένων του EURODAC και για τον λόγο αυτό επιβραδύνονται οι διελεύσεις στα σύνορα, καθώς γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο 24ωρο πέρασαν τα σύνορα μόλις 1.300 πρόσφυγες, έναντι 3.500 και πλέον που περνούσαν καθημερινά τον περασμένο μήνα.

Όλη αυτή η τακτική σε συνδυασμό με τη μαζική μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στα σύνορα μετά την απεργία της ΠΝΟ, έχει προκαλέσει συνωστισμό στην περιοχή, ενώ την κατάσταση δυσκολεύουν και οι κινητοποιήσεις ιδιοκτητών ταξί στη Γευγελή, οι οποίοι κλείνουν κατά διαστήματα τη σιδηροδρομική γραμμή, μέσω της οποίας οι πρόσφυγες οδηγούνται έως τα σύνορα με τη Σερβία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Έθνος παρουσιάζει πληροφορίες που δημοσίευσαν τα ΜΜΕ της Βαρντάρσκας σύμφωνα με τις οποίες ότι Μαροκινοί μετανάστες που είχαν φτάσει μέχρι τη Σλοβενία επιστράφηκαν διαδοχικά στην Κροατία, στη Σερβία και από εκεί στην Βαρντάρσκα και το πιο πιθανό είναι να επαναπροωθηθούν στην Ελλάδα.

Η Βαρντάρσκα μέχρι στιγμής έχει δεχτεί αστυνομική ενίσχυση στα σύνορά της από χώρες όπως η Ουγγαρία, η Σλοβενία, η Σερβία και η Κροατία ενώ φαίνεται πως θα ακολουθήσει και η Βουλγαρία, που έχει στήσει φράγμα στα σύνορά της με την Τουρκία.




Ο Καμμένος θέλει να μετατρέψει τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων σε "φιλιππινέζες" για τους λαθρομετανάστες, εκτελώντας πιστά τις εντολές της Μέρκελ και κάνοντας εμάς τους Έλληνες μειοψηφία μέσα στην Πατρίδα μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου