Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Πανηγυρίζουν στα Γιαννιτσά ~ Στο στρατόπεδο Φιλιππάκου χιλιάδες λαθρομετανάστες - Δείτε φωτό της περιοχής

 
10.000 τουλάχιστον...

Η υποψία που την τελευταία εβδομάδα έγινε πιθανότητα, δια στόματος Υπουργού Εθνικής Άμυνας έγινε κυβερνητική απόφαση. 

Τα Γιαννιτσά θα δεχτούν χιλιάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες. 



Το hot spot των Διαβατών, οι ισχυρές αντιδράσεις τοπικών παραγόντων στη Θεσσαλονίκη αλλά και η παρουσία της κ.Τζάκρη που φέρεται να μην έχει διατυπώσει ενστάσεις στην προοπτική εγκατάστασης προσφύγων στην πόλη των Γιαννιτσών, οδήγησαν στη σημερινή απόφαση Καμμένου. 

Το στρατόπεδο του «Καπετάν Άγρα» που αρχικά θεωρούνταν ο πιθανότερος τόπος μετεγκατάστασης, τελικά εγκαταλείφθηκε.  

Η κυβέρνηση της κ.Τζάκρη και Σηφάκη, δια στόματος Καμμένου αποφάσισε να φέρει χιλιάδες λαθρομετανάστες μέσα στην πόλη και στις αυλές της περιοχής Νέας Τραπεζούντας καθώς ανακοίνωσε πως οι πρόσφυγες θα εγκατασταθούν στο στρατόπεδο «Φιλιππάκου» δίπλα στο ωδείο και λίγα μέτρα από σχολικές μονάδες που φιλοξενούν εκατοντάδες μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης!

 

Τι είπε ο Καμμένος στη σημερινή συνέντευξη τύπου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε τη δημιουργία καταυλισμού στην Ειδομένη 20.000 ατόμων, ενώ άλλοι 2-3 για ακόμα 20.000 άτομα θα δημιουργηθούν στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Κιλκίς και Γιαννιτσά.

Όπως είπε ο υπουργός λόγω της πίεσης που ασκούν τα Σκόπια και της συγκέντρωσης πολλών προσφύγων στην χώρα μας, οι οποίοι μάλιστα δεν επιθυμούν να παραμείνουν στην κεντρική Ελλάδα για μεγάλο διάστημα, αποφασίστηκε, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, να δημιουργηθούν χώροι δίπλα στα σύνορα.
 

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε δημιουργία καταυλισμών στο παλιό αεροδρόμιο Νέας Καβάλας, στο Παλαιό αεροδρόμιο κοντά στο χωριό Χέρσο Κιλκίς, στο στρατόπεδο Παπαδάκη στο Δροσάτο, στο στρατόπεδο Κοκκινόρη, στο χωριό Κεντρικό στο Κιλκίς και στο στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά.


Τζάκρη-Σηφάκης για το στρατόπεδο συγκέντρωσης Γιαννιτσών. «Μην αντιδράτε.Θα κάνουμε διορισμούς!» 




Ώρα με την ώρα αποκαλύπτονται περισσότερες και πιο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το σχέδιο της κυβέρνησης που αφορά στη δημιουργία στρατοπέδου προσφύγων στα Γιαννιτσά. 

Ούτε λίγο ούτε πολύ φιλοδοξούν να στεγάσουν και να φροντίσουν περί τους 10.000 (!) λαθρομετανάστες και πρόσφυγες κυρίως προερχόμενους από χώρες όπως το Αφγανιστάν και τη Λιβύη. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση διαφημίζει πως στο εγχείρημά της έχει την απόλυτη στήριξη των τοπικών αυτοδιοικήσεων ,γεγονός όμως που ασφιβητείται και προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις από τοπικούς παράγοντες που επιμένουν σε όλους τους τόνους πως δεν ρωτήθηκαν ποτέ και για τίποτε.


Κλείνουν το μάτι …με διορισμούς.

Όπως γίνεται αντιληπτό τα αχανή στρατόπεδα με τις χιλιάδες εγκλείστων είτε εφήμερων είτε μονίμων, είναι φυσικό πως θα χρειαστούν εκατοντάδες εργαζομένων για να παρέχουν υπηρεσίες φύλαξης, περίθαλψης, σίτισης κ.α. Εδώ κρύβεται και το μυστικό της «ένοχης σιωπής» των Τζάκρη-Σηφάκη. Όπως διαπιστώθηκε και από την σημερινή συνέντευξη
Καμένου οπότε ανακοινώθηκαν και τα «ευχάριστα νέα» για την πόλη των Γιαννιτσών, υπάρχει σαφές σχέδιο κατευνασμού των τοπικών κοινωνιών μέσω …των διορισμών. Κατ’επανάληψη ο υπουργός της Εθνικής Άμυνας, τόνισε πως οι τοπικές κοινωνίες μόνο οφέλη θα έχουν από τα στρατόπεδα,οι ανάγκες λειτουργίας των οποίων θα εξασφαλίσουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσουν τις τοπικές κοινωνίες. Κι επειδή σ’αυτή τη χώρα και μ’αυτή τη συγκεκριμένη κυβέρνηση που έχει δώσει απίθανα δείγματα γραφής στο πρόσφατο παρελθόν όλοι είμαστε υποψιασμένοι το μήνυμα που εκπέμπει η ηχηρή σιωπή των συριζαίων βουλευτών είναι απλό… «Σκασμός.Μην αντιδράτε.Θα σας διορίσουμε να φυλάτε Αφγανούς!» ….Ανάπτυξη μέσω της εξαθλίωσης.Της δικής σας και των λαθρομεταναστών!

pelladothe.blogspot









«Εντελώς λανθασμένη» η απόφαση για την δημιουργία κέντρου μεταναστών στα Γιαννιτσά, λέει ο δήμος και ζητά από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει εγκαίρως

Με... λυρικό ύφος και σε β' ενικό πρόσωπο ο δήμος Πέλλας απευθύνεται στην κυβέρνηση με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο για να εκφράσει την διαφωνία του με την απόφαση δημιουργίας hot spot προσφύγων σε συγκεκριμένο στρατόπεδο στα Γιαννιτσά.

«Πρώτα ρωτάς, έπειτα συλλογίζεσαι, μετά αποφασίζεις. Καταρχήν ρωτάς!» είναι οι πρώτες λέξεις του κειμένου που καυτηριάζει τις αποφάσεις της κυβέρνησης, οι οποίες προφανώς ελήφθησαν χωρίς την γνώμη των τοπικών κοινωνιών που καλούνται πάντως να διαχειριστούν το πρόβλημα, παρέχοντας στους πρόσφυγες, εκτός από καταφύγιο και όλα τα απαραίτητα για μια αξιοπρεπή διαμονή, όσο διάστημα παραμένουν στα κέντρα αυτά ανά την επικράτεια.

«Αν ρωτούσες, θα μάθαινες ότι το στρατόπεδο που διάλεξες είναι μέσα στην πόλη, δίπλα σε σχολεία, στεγάζει το ωδείο, τη δημοτική επιχείρηση και τις δύο δεξαμενές που υδροδοτούν την πόλη. Αν ρωτούσες, θα μάθαινες και θα αναθεωρούσες», γράφει ακόμα η επιστολή, ενώ επισημαίνετε πως «η προσφυγομάνα πόλη των Γιαννιτσών δεν θα ανεχθεί μαθήματα περί ανθρωπισμού από κλειστά γραφεία».

Το κείμενο κλείνει με μια προτροπή - συμβουλή, προς τους αρμοδίους: «Δε ρώτησες, δε συλλογίστηκες. Μέχρι σήμερα. Κάντο τώρα, Υπουργέ! Κάντο τώρα, γιατί εκλέχθηκες για να κυβερνάς και ελέγχεσαι για τις επιλογές σου. Και αυτή εδώ που αφορά στο hot spot του Δήμου Πέλλας είναι εντελώς λανθασμένη».


Ολόκληρο το κείμενο του δήμου Πέλλας: 

HOT SPOT στο Δήμο Πέλλας.

Πρώτα ρωτάς, έπειτα συλλογίζεσαι, μετά αποφασίζεις.
Καταρχήν ρωτάς!
Όταν έρχονται ο μετανάστης και ο πρόσφυγας δε ρωτάνε, γιατί προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους ή δεν ενδιαφέρονται να μάθουν σε ποιούς φορτώνονται. Τους αρκεί που είναι σε χειρότερη θέση. Όταν όμως είσαι κυβέρνηση και σχεδιάζεις από το γραφείο σου, τότε ρωτάς. Ρωτάς όχι μόνο γιατί έτσι είναι η δημοκρατία αλλά γιατί έτσι επικοινωνούν οι άνθρωποι.
Ρωτάς: Μπορείς; Είναι κατάλληλος ο χώρος; Αντέχετε; Θα βοηθήσετε; Αν ρωτούσες, θα μάθαινες ότι το στρατόπεδο που διάλεξες είναι μέσα στην πόλη, δίπλα σε σχολεία, στεγάζει το ωδείο, τη δημοτική επιχείρηση και τις δύο δεξαμενές που υδροδοτούν την πόλη. Αν ρωτούσες, θα μάθαινες και θα αναθεωρούσες.

Έπειτα συλλογίζεσαι.
Πόσοι, για πόσο καιρό και που θα πάνε μετά, με ποιά υποστήριξη θα ζήσουν σε μια ανθρώπινη καθημερινότητα, με ποιά μέτρα ασφάλειας, σε ποιά ισορροπία ανάμεσα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις πολιτικές επιλογές και τις τοπικές ανάγκες. Αυτά συλλογίζεσαι για να αποφασίσεις. Αυτά θα έπρεπε να συλλογίζεσαι εδώ και καιρό ως ανθρωπιστής της πράξης.

Αν το έκανες, θα απέκλειες το Δήμο της Πέλλας και την πόλη των Γιαννιτσών - αυτή μάλιστα η προσφυγομάνα πόλη δεν θα ανεχθεί μαθήματα περί ανθρωπισμού από κλειστά γραφεία.

Δε ρώτησες, δε συλλογίστηκες. Μέχρι σήμερα.
Κάντο τώρα, Υπουργέ! Κάντο τώρα, γιατί εκλέχθηκες για να κυβερνάς και ελέγχεσαι για τις επιλογές σου. Και αυτή εδώ που αφορά στο hot spot του Δήμου Πέλλας είναι εντελώς λανθασμένη.








Μέσα στην πόλη βρίσκεται το στρατόπεδο!



Από το πρωί ο Δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, δίνει έναν "άνισο" αγώνα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα της κυβέρνησης. Συνεντεύξεις επί συνεντεύξεων σε διάφορα μέσα ενημέρωσης και προσπάθειες να έρθει σε επαφή με τους αρμοδίους που έλαβαν την απόφαση να φτιάξουν καταυλισμό στο στρατόπεδο "Φιλιππάκου" πιάνοντας στον ύπνο τους πάντες και αφήνοντας την τοπική κοινωνία των Γιαννιτσών (και των υπολοίπων περιοχών βέβαια) να απορεί με την λογική (αν υπάρχει) του Υπουργείου και της Κυβέρνησης. Μάλιστα για σήμερα το απόγευμα στις 19:00 ο Δήμαρχος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό φυσικά θέμα την ανακοίνωση δημιουργίας κέντρου καταγραφής προσφύγων στο στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά.

Παρακάτω φωτογραφίες με το στρατόπεδο να βρίσκεται ανάμεσα στα σπίτια, τα παιδιά από τα γύρω σχολεία να περπατάνε ακριβώς δίπλα, το ωδείο να βρίσκεται στον εσωτερικό χώρο και οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑ να φιλοξενούνται επίσης στον ίδιο χώρο. (http://www.pellanews.gr)



























Ξενύχτι και αποκλεισμός του «Φιλιππάκου» χθες το βράδυ. Γενικός ξεσηκωμός πολιτών


Μια πρώτη γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες όσο η κυβέρνηση θα εμμένει στην πρωτοφανή απόφασή της για δημιουργία ολόκληρης πόλης μεταναστών στην καρδιά της πόλης των Γιαννιτσών, πήραμε χθες το βράδυ.

Αμέσως μετά τη λήξη του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου ,δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πύλη του στρατοπέδου «Φιλιππάκου». 

Με πυρσούς ,σφυρίγματα και συνθήματα αλλά και με την παρουσία μεγάλου αριθμού τρακτέρ από το μπλόκο των αγροτών, διατράνωσαν την οργή αλλά και την αποφασιστικότητά τους να αποτρέψουν το ανοσιούργημα που επιχειρεί η κυβέρνηση να περάσει. «Πάνω από τα πτώματά μας» φώναζαν κάτοικοι της περιοχής δίνοντας τον τόνο για όσα θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες.











Άγρυπνοι φρουροί οι κάτοικοι του Τσαλίου για το στρατόπεδο των ”μεταναστών”
Η χθεσινή απόφαση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου Πέλλας εκτελείται κατά γράμμα, όπως είδαμε, ήδη από το πρώτο λεπτό χθες το βράδυ, με περιφρούρηση και κόσμο συγκεντρωμένο, κάθε ώρα και πιο πολύ.
Η αντίδραση των κατοίκων της περιοχής ήταν άμεση, όπως και ανθρώπων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αγροτών που συνέβαλαν με τα τρακτέρ τους και έκλεισαν από όλες τις πλευρές το στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά για μία πιθανή σύντομη άφιξη των μεταναστών. Ώρες αγωνίας περνούν οι κάτοικοι όπως μας δήλωσαν, ιδιαίτερα αυτοί της περιοχής.
stratopedo2
stratopedo3
stratopedo4
stratopedo5
Επιπλέον, επισημάνθηκε πως το ζήτημα είναι άκρως σοβαρό με τη μορφή έως και του επικίνδυνου, για όλους τους δημότες αν αντιληφθούμε πως μέσα στο χώρο υπάρχουν τα υδραγωγεία που υδροδοτούν ολόκληρη την πόλη…
kosmos
trakterstartopedo
kosmos2
hotspot
Άγρυπνοι φρουροί οι κάτοικοι του Τσαλίου για το στρατόπεδο των ”μεταναστών”






ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 
Ξεσηκώθηκαν στα Γιαννιτσά ~ Βάλανε φωτιά στα στρατόπεδα Φιλιππάκου & Καψάλη +pics





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου