Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Προμαχώνας ~ Βούλγαροι οδηγοί έσπασαν το αγροτικό μπλόκο


Άναψαν τα αίματα τα ξημερώματα στο τελωνείο του Προμαχώνα, όταν Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών έσπασαν το μπλόκο των αγροτών στο σημείο και πέρασαν στη Βουλγαρία.

Το επεισόδιο σημειώθηκε μετά τις 02:00 τα ξημερώματα. Συγκεκριμένα, οδηγοί φορτηγών που βρίσκονται για ημέρες αποκλεισμένοι στην περιοχή,...
επιβιβάστηκαν στα φορτηγά τους και έσπασαν τις μπάρες στα σύνορα και πέρασαν στην γειτονική χώρα.

Όπως ανέφεραν αγρότες που ήταν στο σημείο, λίγο έληξε να τους χτυπήσουν τα φορτηγά, λόγω της ταχύτητας με την οποία πέρασαν στο δρόμο.

Αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει ένταση μεταξύ αγροτών, οδηγών φορτηγών και της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός ατόμου.

Από τις 7.30 το πρωί οι αγρότες στο μπλόκο του Προμαχώνα έχουν ανοίξει το τελωνείο, όμως μόνο για τα ΙΧ αυτοκίνητα και τα λεωφορεία.

Πηγή: http://www.voria.gr/article/voulgari-odigi-fortigon-espasan-to-agrotiko-mploko-ston-promachona



Τέσσερις οδηγοί φορτηγών με βουλγάρικες πινακίδες πέρασαν στην πλευρά της Βουλγαρίας πατώντας ξαφνικά γκάζι, διανύοντας μία απόσταση δύο χιλιόμετρων από το σημείο όπου ήταν σταθμευμένα τα οχήματά τους μέχρι τα σύνορα.

Έσπασαν μάλιστα τις προστατευτικές μπάρες του τελωνείου, εγείροντας ανησυχίες και για την ασφάλεια των συνόρων.

Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και ένας πέμπτος οδηγός, ωστόσο τον σταμάτησε η Αστυνομία επί ελληνικού εδάφους και προσήχθη.

Η βουλγαρική Αστυνομία πήρε τα στοιχεία των υπολοίπων τεσσάρων, που κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου