Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Το μεγαλύτερο βαρέλι του κόσμου κατασκευάστηκε στο Languedoc


Το μεγαλύτερο βαρέλι του κόσμου, που μπορεί να χωρέσει 300.000 λίτρα κρασί, κατασκευάστηκε στο Languedoc.

Με δώδεκα μέτρα μήκος, έξι μέτρα σε διάμετρο και βάρος 40 τόνους, το βαρέλι αυτό έγινε για το κτήμα του Languedoc, Château Puech Haut. Το βαρέλι κατασκευάστηκε από τον τοπικό ξυλουργό Noussyet και χρειάστηκαν...
37 τόνοι δρυός για να ολοκληρωθεί.

Το τερατώδες δημιούργημα τώρα θα τοποθετηθεί έξω από το οινοποιείο και ενώ είναι σε θέση να διατηρήσει εκατοντάδες χιλιάδες λίτρα κρασί, δεν θα χρησιμοποιηθεί για αυτόν τον σκοπό.

Ο ιδιοκτήτης του κτήματος, Gérard Bru, δήλωσε ότι πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί για εκδηλώσεις και μπορεί ακόμη και να γίνει ένα κατάστημα κρασιού.

Αυτό δεν είναι το πρώτο γιγαντιαίο βαρέλι που κατασκευάστηκε στη Γαλλία. Το 1878 και, στη συνέχεια, το 1885 ο Eugene Mercier του ομώνυμου οίκου Champagne απέκτησε την φήμη για την μεταφορά τεράστιων βαρελιών στις διάφορες εκθέσεις στο Παρίσι.

Η πρώτη δημιουργία του ήταν ένα σχετικά μικρό βαρέλι που θα μπορούσε να κρατήσει τον μάλλον ασήμαντο αριθμό των 75.000 μπουκαλιών. Το επόμενο και πιο διάσημο βαρέλι που έκανε το ντεμπούτο του το 1885, θα μπορούσε να κρατήσει 200.000 λίτρα κρασί και στην πραγματικότητα, γέμισε πλήρως μόνο μία φορά με τον τρύγο του 1887.

Ρυμουλκήθηκε στο Παρίσι από 24 βόδια και 18 άλογα για την Έκθεση του 1889, δύο γέφυρες κατέρρευσαν κάτω από το βάρος του και ο Mercier έπρεπε να αγοράσει πέντε σπίτια στο Παρίσι τα οποία γκρέμισε με συνοπτικές διαδικασίες έτσι ώστε να έχουν κάπου να το παρκάρουν.

Το βαρέλι, δεν είναι πλέον εργαλείο οινοποίησης και μέχρι σήμερα εκτείθεται στο οινοποιείο Mercier στο Epernay.

Το Château Puech Haut εν τω μεταξύ είναι επίσης γνωστό για βαρέλια που σχετίζονται με την τέχνη. O Bru καλεί διάφορους καλλιτέχνες, μερικοί πολύ γνωστοί, για να διακοσμήσουν τα (κανονικού μεγέθους) βαρέλια της κάβας του. Πολλά εκτείθενται σε γκαλερί τέχνης και συλλογές σε όλο τον κόσμο.





Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου