Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Πάροχοι ρεύματος ~ Συμφέρει να αλλάξω από τη ΔΕΗ; Πόσο φθηνότεροι είναι;


*«Πρεμιέρα» για την πώληση ηλεκτρικού ρεύματος από τα ΕΛΤΑ
  
«Ξυπνά» η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με τους επτά παρόχους να προσφέρουν χαμηλότερα τιμολόγια ρεύματος σε σχέση με τη ΔΕΗ.

Χρεώνουν φθηνότερα έως 10% την KWH σε σύγκριση με το τιμολόγιο της ΔΕΗ ενώ προφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες. Το επιχείρημα της ανθρώπων της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα και απλό. Λένε ποιος σου χαρίζει έως 200 ευρώ το χρόνο για την ίδια κατανάλωση ρεύματος;


Ποιος σου ζητάει από ένα ευρώ έως 15 ευρώ το μήνα λιγότερα για την κατανάλωση ρεύματος.

Τα εκατομμύρια των νοικοκυριών και χρήστες της ΔΕΗ εμφανίζονται διστακτικοί στην αναζήτηση ενός παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας καθώς ακόμη δεν έχουν κατανοήσει τις οικονομικές διαφορές των τιμολογίων.

Η απλή αριθμητική με βάση την τιμή χρέωσης της Kwh δείχνει αμέσως το αποτέλεσμα.

Η μέση τιμή στην ιδιωτική αγορά διαμορφώνεται στα 0,085 ευρώ όταν το τιμολόγιο της ΔΕΗ είναι στα 0,0946 όταν η κατανάλωση ρεύματος στο τετράμηνο ανέρχεται στις 2.000 Kwh.

Στην περίπτωση που η κατανάλωση ρεύματος ξεπερνά τις 2000 το τιμολόγιο για τους ιδιώτες διαμορφώνεται υψηλότερα στα 0,092 ευρώ ανά Kwh και για τη ΔΕΗ στα 0,1025.

Τα συμπεράσματα είναι εύκολα αφού φθάνει ένας πολλαπλασιασμός για να διαπιστώσει κάποιος το όφελος.

Τα νοικοκυριά μπορεί να αναρωτηθούν αξίζει τον κόπο για 200 ευρώ!

Η απάντηση δίνεται πολύ εύκολα από τις επιχειρήσεις που θέλουν να μείνουν στο ταμείο τους και ένα ευρώ περισσότερο αγοράζοντας την ίδια υπηρεσία.

Ήδη εταιρείες ηλεκτρικών ειδών αλυσίδες στην αγορά της εστίασης και επιχειρήσεις της γειτονιάς όπως είναι οι φούρνοι που εμφανίζουν μεγάλες καταναλώσεις ρεύματος σπεύδουν προς τους ιδιωτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας για να μειώσουν τα κόστη λειτουργίας της επιχείρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιπλέον επιβαρύνσεις προς τρίτους δεν αλλάζουν και πληρώνονται και με το νέο πάροχο όπως και οι συντελεστές ΦΠΑ.

Οι εταιρίες Elpedison, ΗΡΩΝ, GREEN, VOLTERRA, Protergia, NRG και Watt & Volt.

Πάντως στον Ελληνικό Σύνδεσμο Ανεξάρτητων Εταιριών Ηλεκτρικής Ενέργειας συμμετέχουν μόλις τρείς εταιρείες.

Πρόκειται για τις Protergia την Elpedison και την Ήρων.

Τα μερίδια αγοράς των ιδιωτικών εταιρειών κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα που φθάνουν μόλις στο 5% για το σύνολο.

Η ΔΕΗ παραμένει ο ισχυρός παίχτης της αγοράς καθώς ελέγχει το 95%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μερίδιο της πρέπει να μειωθεί στο 50% μέχρι τα τέλη του 2020 προς χάρη της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, ως μνημονιακή υποχρέωση.

Τους τελευταίους μήνες περισσότεροι από 60.000 καταναλωτές πήγαν σε ιδιωτική εταιρεία παροχής ρεύματος διότι το προτεινόμενο τιμολόγιο χρέωσης είναι φθηνότερο από της ΔΕΗ.

Οι καταναλωτές μπορεί να ζητήσουν γραπτή προσφορά από τον υποψήφιο προμηθευτή, για να καταλήξουν στην πιο συμφέρουσα -οικονομικά- προσφορά δεν πρέπει να αρκεστούν σε αναφορές σε γενικά ποσοστά εκπτώσεων ή και σε τιμές που προσφέρουν οι εταιρείες ανά μονάδα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (δηλαδή kWh).

Επίσης είναι σκόπιμο να ζητήσουν εγγράφως μια οικονομική προσφορά με τις ισχύουσες τιμές της για ένα 12μηνο, βάσει των στοιχείων του ετήσιου «ενεργειακού προφίλ» τους, και να τους εκτιμήσει το κόστος για ένα 12μηνο με τις ισχύουσες τιμές του τωρινού προμηθευτή τους.


Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr


Σημείωση Krasoblog: 
Σε περίπτωση που θελήσετε να κάνετε υπολογισμό της διαφοράς κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, θα πρέπει να συνυπολογίσετε τις διαφορές μεταξύ των χρεώσεων για...
-νυκτερινό ρεύμα, 
-για κοινωνικό τιμολόγιο και 
-τη χρέωση πάνω από τις 2.000kWh που είναι διαφορετική (στην ΔΕΗ μέχρι τις 2.000 είναι 0,0946 κι εάν τις ξεπεράσετε τότε ΟΛΗ η κατανάλωση υπολογίζεται με 0,10252
π.χ με κατανάλωση 2050kWh η συνολική χρέωση ανεβαίνει κατά  20 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ) 

-η έκπτωση αφορά την κατανάλωση ρεύματος κι όχι τις χρεώσεις για τα καμιά 10ριά χαράτσια που υπάρχουν στο λογαριασμό της ΔΕΗ (Δημοτικά τέλη, ΔΕΔΔΗΕ, ΥΚΩ, εκπομπές αερίων, φαινόμενο του θερμοκηπίου και της Παναγιάς τα μάτια...)


Δείτε το καταπληκτικό συγκριτήρι τιμών που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την πιο συμφέρουσα λύση για το σπιτικό σας:

http://allazorevma.gr/«Πρεμιέρα» για την πώληση ηλεκτρικού ρεύματος από τα ΕΛΤΑ 
 
Ηλεκτρικό ρεύμα πωλούν από σήμερα (24 Απριλίου 2017) τα Ελληνικά Ταχυδρομεία που στοχεύουν μέσω χαμηλών τιμολογίων στη δυναμική είσοδό τους στην αγορά.
Η χρέωση για τα νοικοκυριά είναι 0,0860 ευρώ/ κιλοβατώρα, για κατανάλωση μέχρι 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. Για νοικοκυριά με μεγαλύτερη κατανάλωση, η χρέωση είναι 0,0840 ευρώ ανά κιλοβατώρα, η χαμηλότερη της αγοράς και 18% φθηνότερη από την αντίστοιχη χρέωση της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ η τιμή γίνεται ακόμα χαμηλότερη όταν ο καταναλωτής εξοφλεί εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς του, οπότε η επιπλέον έκπτωση είναι 10% και οι χρεώσεις διαμορφώνονται σε 0,0774 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,0756 ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις πάνω από 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. «


29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ειναι απαταιωνες... με επεισαν να παω στην protergia και εκει που πληρωνα λιγοτερα στην ΔΕΗ βρεθηκα να πληρωνω πολυ παραπανω! ελεος πια με τους απαταιωνες! ας μπει μια ταξη απο τις αρμοδιες αρχες!

Unknown είπε...

Μήπως να μας πεις ακριβώς τι πληρώνεις παραπάνω να καταλάβουμε και εμείς που δεν έχουμε Protergia αν πρόκειται για καλή εταιρεία;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε πες μας περισσότερα

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον δουλευει στη ΔΕΗ ο "Ανωνυμος" και μας δουλευει....

spade είπε...

Γιαυτο πρέπει να προσέχετε πως σας πουλάνε την προσφορά ! Δεν φταίνε οι εταιρίες αλλά ο υπάλληλος που σας ενημέρωσε ! Άλλωστε στο Ίντερνετ μπορείτε να βρείτε τις επίσημες χρεώσεις των εταιριών

spade είπε...

Την χαμηλότερη τιμή στην αγορά αυτή τη στιγμή την έχει ο ΗΡΩΝ ! Εργάζομαι σε συνεργαζόμενο Γραφείο που δουλεύει όλες τις εταιρείες θα πρέπει να προσέχετε πως ακριβώς είναι η προσφορά που σας κάνουνε για οποιαδήποτε πληροφορία ρωτήστε με θα σας εξυπηρετήσω ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Μόλις επικοινώνησε μαζί μου ένας υπάλληλος της ΗΡΩΝ και μου έκανε προσφορά μία μόνιμη έκπτωση 26% στον λογαριασμό μου αν χρησιμοποιήσω την εταιρεία τους για πάροχο. Δεν σκέφτηκα αν υπάρχει κάποια παγίδα και ποιά μπορεί να είναι αυτή. Γενικά δεν είμαι πολύ ενημερωμένη σχετικά με τις ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος.

ΝΟΡΑ είπε...

Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος την ΗΡΩΝ για να μας πει αν είναι σωστή σαν εταιρεία? Καιρός να σπάσει κάποτε το μονοπώλιο της ΔΕΗ γιατί κλέβουν ασύστολα στους λογ/σμούς.Ότι θέλουν χρεώνουν και δεν βρίσκεις ποτέ το δίκιο σου. ΄Ετσι έσπασε και το μονοπώλιο του ΟΤΕ και τώρα μας παρακαλάνε.
ΝΟΡΑ

Stelios Xristakis είπε...

ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗ WAtt -volt?

enippeas είπε...

Είμαι εδώ και 6 μήνες στην Ήρων. Ενώ η μέση μηνιαία κατανάλωση είναι 376 kwh μου χρεώνουν 600 αντίθετα με τις μετρήσεις του δεδδηε

Achileas Koravos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
νικοσ χρηστακησ είπε...

δηλ στην Ηρων πληρωνεις παραπανω απο την Δεη?λες οτι γραφεις 376 και αυτη χρεωνουν 600KW καλα γυνεται αυτο?

Ανώνυμος είπε...

TELIKA DEN MPORIS NA KATALABIS KAI NA EMPISTEYTHIS KANENAN.!!!!!!!!!!!!! EGO AYTO KATALABA AN ALA KATANALONIS KAI ALA SOY XREONOYN TI MPORIS NA KANIS?????

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως ολες οι εταιρειες αυτές ξεκινησαν να πουλανε το προιον τους κ επειδή τους νοιαζει το αμεσο κερδος και όχι να κρατησουνε τους πελατες δεν εκπαιδευουν σωστα το προσωπικο τους με αποτέλεσμα οι πωλητες να μην ενημερωνουν σωστα το κοσμο. Ακομη και τους τιμοκαταλογους να κοιτάξετε υπαρχουν πολλες παγιδες στα ψιλα γραμματα. Εγω με τη σειρα μου που δοκιμασα Ελπεντισον δεν θα τη συνιστουσα...Η προσφορα με το 1€/ημερα δεν αξιζει. Στον 2ο κιολας λογ/σμο μου ηρθε μαζεμενο το ποσο για τις ρυθμιζόμενες χρεωσεις για ολο το 5μηνο που ισχυει η προσφορα συν το ότι υπαρχει το οριο των 3000kwh/4μηνο που κ αυτές δεν μπορεις να τις καταναλώσεις όπως θελεις κ αν τις ξεπεράσεις εχεις άλλη χρεωση μετα. Το αποτέλεσμα...ενας λογ/σμος τοσο μεγαλος που ουτε η ΔΕΗ δεν μου ειχε ξαναστειλει τετοιο...

Unknown είπε...

Το πόσο καθικια ειναι μερικοι μπορουμε να το τσεκαρουμε με πολλους τρόπους. Οταν μας πλησιαζουν μερικοι που πουλανε αυτα τα ρεύματα μας το παίζουν καλοι κι ευγενικοι. Οσο τους τρεναρουμε και δεν απανταμε στο αν θα προχωρήσουμε η οχι στη συνεργασια , αρχίζουν σιγα σιγα και ξεδιπλωνουν τον 'καλο' τους χαρακτηρα. Εχω πρόσφατο παράδειγμα απο εναν 'κυριο' που μου παρουσιαστηκε ως πωλητής ρεύματος μεγαλης εταιρίας. Κι ενω ηταν ολο γλυκολογα στην αρχη, προφανως για να πουλήσει, οσο εγω δεν απαντούσα για το τι θα κανω τοσο αλλαζε χαρακτηρα. Μεχρι που μας απειλησε στο τελος . Την απειλή δεν θα την αναφερω εδω. Αλλα αυτοι ειναι! Κι αυτη η συμπεριφορα φυσικα ειναι απαράδεκτη και υποπτη. Γι αυτο να μην δινει κανεις μας απαντησεις υπο πιεση. Ας το ψαχνουμε πρώτα πολυ καλα και ας δινουμε χρονο στον εαυτο μας να αποφασίσει. Μην τρωτε αμασητη τροφη. Αυτα!!!

Ανώνυμος είπε...

Εμείς έχουμε τη watt and volt εδώ και ενάμιση χρόνο. Δεν έχουμε κανένα παράπονο και φυσικά έχει χαμηλότερη χρέωση απ'τη ΔΕΗ. Και στην τελική βαρέθηκα να πληρώνω τους κηφήνες της ΔΕΗ με απολυτήριο Λυκείου.

nefeloma είπε...

8 ΜΗΝΕΣ ειχα Ηρωνα και εδω και 3 μηνες watt και volt οποτε οσοι λενε τα των ιδιωτικων ας μας πουνε και τα κατα της υποτιθεμενης κρατικης δεη

nrg provider είπε...

Στην nrg έχετε περίπου 85 ευρώ έκπτωση το χρόνο σε σχέση με τη ΔΕΗ χωρίς εκπλήξεις.

Unknown είπε...

Εβαλα την protergia τους πρωτους 4μηνες λαμβανα λογαριασμο απο50 εως 100 το πολυ το μηνα.εχθες ελαβα λογαριασμο 800€ πηρα τηλ κ μου ειπαν οτι μεσα σε 4μηνες καταναλωσα 4500kw ενω στη δεη καταναλωνα 2035κw με λιγα λογια η protergia για 4μηνες σε σπιτι 90τμ μου ζηταει 1100 € ελεος

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ Κ ΘΕΩΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 0,075.ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΠΑΓΙΑ Κ ΔΕΝ ΜΟΥ ΧΡΕΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ.ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ...

Peter Kosmas είπε...

Σημασία έχει κάθε πότε μετράνε το ρεύμα , Το πρόβλημα με τις χρεώσεις είναι οτι η μέτρηση της ΔΕΗ γίνεται 3 φορές το χρόνο με αποτέλεσμα να είναι πολύ αυξημένες οι κιλοβατόρες και η χρέωση να έχει άλλη κλίμακα και στους φόρους . Άρα μπορεί να είναι κάποια εταιρία φτηνότερη αλλα τι να το κάνουμε εάν μετράει κάθε 3 μήνες που οι κιλοβατόρες μετριούνται σε υψηλότερη κλίμακα. Απ'οτι ξέρω η Protergia Μετράει κάθε μήνα και σου φέρνει λογαριασμό και σε ενημερώνει την ημέρα που θα γίνει η μέτρηση.

dolixodromia είπε...

Δεν υπάρχει "απάτη" ... όπλο όλων μας είναι η σωστή πληροφόρηση. Λάθη γίνονται και πολλές φορές εις βάρος των καταναλωτών που γίνονται έρμαια της άγνοιας τους. Εκπροσωπώντας έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους ενέργειας της αγοράς, θα σας έλεγα ότι τα οικονομικά οφέλη των εναλλακτικών παρόχων είναι δεδομένα, αλλά προσοχή στους ειδικούς όρους συμβολαίων και στα * ψιλά γράμματα.

Elpida Spanoy είπε...

μωρε καλα ειμαι στην δεη ,,,με αυτα που διαβαζω τουλαχιστον καιω αρκετο ρευμα χειμωνα καλοκαιρι και δεν εχω προβλημα εαν ερθει μεγαλος λογαριασμος πανω κατω περιπου 4000 κιλοβατωρες το τετραμηνο αλλα παντα καθε 2μηνο πληρωνω τον λογαρισμο εχω και νυχτερινο ρευμα και αυτο βοηθαει την κατασταση ,αλλα ,εχω βολευτει ,πλυντηριο πιατων καθε βραδυ νυχτερινο ,πλυντηριο ρουχων μερα και στεγνωτηριο μετα μερα δεν τα κανω νυχτα κλιματισμος σχεδον 24 ωρο χειμωνα καλοκαιρι καλα ειναι οι καταναλωσεις και 2 φορες την νερα μαγειρεμα .ηθελα να κανω το προγραμμα της νατ και βολτ που εδεινε αυτες τις κιλοβατορες αλλα φοβηθηκα εαν τις περασω αρκετα ακριβω το ρευμα μετα και ετσι ειμαι στην δεη και δεν εχω σκοπο να αλλαξω

Mak. Kon είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ στην ελλαδα μαθαμε να μην διαβαζουμε τα μικρα γραμματα επιλεξτε μια εταιρια ενεργιας οστε να ταιριαζει στα δικα σας μετρα οσο για τον ανωνυμο κυριο η κυρια δεν εχει σημασεια, η παραπανω εταιριες ειναι και παραγωγη ενεργιας δλδ εχουν εργοστασια παραγωγης ρευματος η Protergia Η Protergia είναι ο Τομέας Ενέργειας της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, του μεγαλύτερου ιδιώτη παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Διαθέτει ένα ενεργειακό χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας άνω των 1.200 MW, που ξεπερνά το 14% του ενεργού και αδειοδοτημένου εγκατεστημένου θερμικού παραγωγικού δυναμικού της χώρας.


Διαχειρίζεται όλες τις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της εταιρείας που περιλαμβάνουν μονάδες παραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο και μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκοί σταθμοί και μικρά υδροηλεκτρικά έργα).


Η Protergia δραστηριοποιείται και στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο να προσφέρει ηλεκτρικό ρεύμα σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των πελατών για ανταγωνιστικές τιμές και σύγχρονες, αξιόπιστες υπηρεσίες.Ο εξελιγμένος τρόπος που προσφέρει το προϊόν της ανοίγει ένα καινούργιο δρόμο με νέες πιο φωτεινές δυνατότητες για χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις. Το δρόμο προς το μέλλον της ενέργειας.
ΚΑΙ για να συμπληρω κατι που ισως να μην ξερετε μεχρι το 2020 η δεη prepei na exei dvsh ola ta oikiaka στης ιδιωτικες επιχειρησης θα κρατηση ενα 15 με 20% και τελος απο ανακηνωση η δεη μεχρι τελους του 17 θα εχει ανεβαση κι αλλο τα τιμολογια τους οποτε εγω απο την δικη μου πλευρα λεω ερευνα σωστη και να προτιματε χαμηλη κυλοβατορα τα υπολοιπα οπως ερτ δημτικα τελη και κατι αλλα ειναι παντου γιατι ειναι εντολη απο το κρατος το μονο που μπορουν να κανου η εταιριες ειναι να εχουν χαμηλη και παλι λεω κυλοβατορα οποτε η επιλογη ειναι ευκολη οτι ποιο χαμηλο κερδος για την τσεπη μας.

Μαϊρα Κ είπε...

Πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας ? Ευχαριστώ

Μαϊρα Κ είπε...

Πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας για ενημέρωση ? Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Πριν απο μερικές μέρες μου τηλεφώνησε κάποια κυρία απο την Protergia και μου πρότεινε μεγάλες εκπτώσεις σε σχέση με τη ΔΕΗ κτλ. Ζήτησα να μου στείλει τη σχετική σύμβαση για να την διαβάσω, κάτι που έκανε την ίδια μέρα. Θα παραθέσω ένα απόσπασμα που αφορά την περίπτωση που κάποιος θέλει να φύγει απο την Protergia πριν απο το υποχρεωτικό 18μηνο.

Κατ’ εξαίρεση των προβλεπόμενων στον Γενικό Όρο 6.2
της Σύμβασης περί μη επιβολής οποιασδήποτε επιβαρύνσεως στον Πελάτη λόγω καταγγελίας από μέρους του της
Συμβάσεως, σε περίπτωση που ο Πελάτης καταγγείλει τη Σύμβαση πριν από τη συμπλήρωση δεκαοκτώ (18) μηνών
από την ημερομηνία έναρξης της εκπροσώπησης του μετρητή της Εγκατάστασης του Πελάτη από τον Προμηθευτή,
ο Πελάτης θα επιβαρύνεται, ανάλογα με το χρονικό διάστημα εκπροσώπησης του μετρητή της Εγκατάστασής του
από τον Προμηθευτή, με το ποσοστό του παρακάτω Πίνακα επί του ποσού της διαφοράς, εφόσον θετική, μεταξύ του
συνόλου των επιμέρους Χρεώσεων Προμήθειας, που θα του είχαν επιβληθεί βάσει του αντίστοιχα εκάστοτε ισχύοντος
δημοσιευμένου τιμολογίου Protergia Οικιακό ή Protergia Οικιακό Ν αντίστοιχα (λαμβάνοντας υπόψη και την τυχόν
έκπτωση για εμπρόθεσμη εξόφληση των λογαριασμών), και εκείνων που του επιβλήθηκαν λόγω της συμμετοχής του στην
«Προωθητική Ενέργεια Protergia Οικιακό/Οικιακό Ν–Night/4 μήνες». Ο Πελάτης υποχρεούται να καταβάλει το σχετικό
ποσό στον Προμηθευτή, το οποίο με την καταγγελία της σύμβασης θα καθίσταται άμεσα ληξιπρόθεσμο και απαιτητό.

Εαν κάποιος μπορεί να καταλάβει το παραμικρό απο την παράγραφο αυτή, ας το μεταφράσει στα ελληνικά, διότι εγώ δεν μπόρεσα να καταλάβω απολύτως τίποτα όσες φορές και αν το διάβασα.
Ούτε καν η ίδια η κυρία της Protergia δεν μπόρεσε να μου δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα όταν την ρώτησα σχετικά.

Κρασοπατήρ είπε...

Καλημέρα, καλά κάνατε (ως οφείλατε) να ζητήσετε αντίγραφο του συμβολαίου. Μόλις χθες αναδημοσίευσα ανάρτηση με τα πολλά παράπονα των καταναλωτών από τους παρόχους.

http://krasodad.blogspot.gr/2017/09/blog-post_27.html

Στην περίπτωσή σας αυτό που αντιλαμβάνομαι με μια πρώτη ανάγνωση, είναι ότι και η Protergia κάτι δίνει ως ενοίκιο στην ΔΕΗ για να χρησιμοποιεί το δίκτυο, οπότε σε περίπτωση υπαναχώρησης του πελάτη, θα πρέπει να καλυφθεί αυτό το ποσό. Είναι σαν την "απόσβεση" της επιδότησης συσκευής κινητού τηλεφώνου.

Πάντως είναι λίγο τραβηγμένο αυτό που αναγράφει, ότι πρέπει να επιστρέψεις και τις τυχόν εκπτώσεις που θα είχατε όλο αυτό το διάστημα πριν τη διακοπή του συμβολαίου.

Με λίγα λόγια ΠΡΟΣΟΧΗ στους όρους του συμβολαίου.

j είπε...

Δεν μετρανε καθε μηνα φίλε μου ουτε 3 φορές το χρόνο. Το μστρημα είναι και θα είναι δουλειά της δεδηε. Οσο συχνα ερχοτανε με την δεη τοσο συχνα θα έρχονται και με τον νεο σου παροχο. Και κατι που ισχύει: η δεδηε δεν γνωρίζει τον παροχο σου και δεν την ενδιαφέρει κιόλας.

Δημοσίευση σχολίου