Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Τα αυτόνομα φορτηγά θα αλλάξουν τις μεταφορές για πάντα +vid


Τέλος και οι νταλικέρηδες...

Ένα κομβόι αυτόνομων φορτηγών διέσχισε την Ευρώπη και κατέληξε στο λιμάνι του Rotterdam στις αρχές του μήνα. Σύμφωνα με το Techcrunch, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα αυτοματοποιήσει περισσότερες δουλειές - και θα αποδώσει οικονομικά οφέλη - όσο καμία άλλη.


Πάντα σύμφωνα με το Techcrunch, στις ΗΠΑ το 75% του κόστους μεταφοράς αφορά την αποζημίωση του οδηγού - κάτι που θα εξαλειφόταν αν η τεχνολογία επέτρεπε την πλήρως αυτόνομη οδήγηση. Ωστόσο, σημειώνει πως ένα ακόμη μεγαλύτερο όφελος θα ερχόταν από το γεγονός πως θεωρητικά τα αυτόνομα φορτηγά θα μπορούσαν να κινούνται 24 ώρες το 24ωρο, έναντι 11 ωρών που είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο ωράριο για τους οδηγούς. Επιπλέον, τα αυτόματα συστήματα θα βελτιστοποιούσαν την ταχύτητα κίνησης για μέγιστη οικονομία καυσίμου, ενώ σήμερα οι οδηγοί που πληρώνονται με το μίλι, "το πατάνε" λίγο παραπάνω.

Φυσικά, αφού το κόστος μεταφοράς των αγαθών είναι μεγάλο ποσοστό της τελικής τιμής που φτάνει στον καταναλωτή, κάτι τέτοιο θα μεταφραζόταν σε πτώση τιμών. Σαφή θα είναι και τα οφέλη στον τομέα της ασφάλειας, αφού μόλις πέρυσι 835 οδηγοί φορτηγών έχασαν τη ζωή τους - περισσότεροι από τους εργαζόμενους σε οποιονδήποτε άλλο τομέα των ΗΠΑ.

Δεν θα έχει μόνο θετικά όμως το πέρασμα στην αυτόνομη οδήγηση των φορτηγών: αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 1,6 εκατ. Αμερικανοί εργάζονται ως οδηγοί φορτηγών - πρόκειται, πάντα σύμφωνα με το Techcrunch για την πιο δημοφιλή εργασία σε 29 πολιτείες -. Αν έμεναν χωρίς αντικείμενο, θα μιλούσαμε για 1% αύξηση στην ανεργία των ΗΠΑ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου