Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Για να τελειώνει το σήριαλ με Παντελίδη ~ Τι συνέβη στο δυστύχημα


Θεός σχωρέστον τον άνθρωπο. Ολοκληρώθηκε η έρευνα της Αστυνομίας. Ας ελπίσουμε να τελειώσουν τα χιλιάδες μπουρδοποσταρίσματα για το συμβάν.

Η ολοκλήρωση της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ., τα στοιχεία των αστυνομικών, οι τέσσερις νέοι μάρτυρες και η απάντηση στα «σενάρια»:



Χωρίς ουσιαστικές εκπλήξεις ολοκληρώνεται το επόμενο 20ήμερο η έρευνα της Τροχαίας Ελληνικού για το τροχαίο δυστύχημα της 18ης Φεβρουαρίου στην παλιά γέφυρα του Αεροδρομίου Ελληνικού όπου έχασε τη ζωή του ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης και τραυματίστηκαν δύο φίλες του που επέβαιναν στο ΙΧ.
Με βάση περίπου 15 καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, των συνεπιβατισσών του τραγουδιστή, υπαλλήλων του ΕΚΑΒ, πυροσβεστών που έφθασαν επί τόπου αλλά και τα δεδομένα από εξετάσεις DNA εντός του οχήματος (ίχνη αίματος του τραγουδιστή βρέθηκαν στο κάθισμα του οδηγού και σε άλλα σημεία), θεωρούν δεδομένο ότι το μοιραίο τζιπ οδηγούσε ο καλλιτέχνης. Και αυτό σε συνδυασμό με το πόρισμα ότι είχε ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του της τάξεως των 2,72 γρ. ανά λίτρο αίματος, που είναι εξαιρετικά μεγάλη τιμή.

Εκτός πραγματικότητας

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που γνωρίζουν τα δεδομένα της υπόθεσης θεωρούν ότι «όλα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό για διαρκώς... ανατρεπτικά στοιχεία, με διατύπωση υπονοιών ότι δεν οδηγούσε ο άτυχος τραγουδιστής και άλλα σενάρια, είναι ίσως μακριά από την πραγματικότητα. Επιπλέον οφείλει κάποιος να γνωρίζει ότι η Τροχαία ερευνά τα τροχαία ατυχήματα με βάση συγκεκριμένα προαπαιτούμενα και όχι με βάση διάφορα σενάρια. Δεν μπορεί, π.χ., η Τροχαία να ασχολείται με το πώς και γιατί ένας οδηγός είχε κάνει χρήση αλκοόλ και να ζητεί μαρτυρίες θαμώνων μπαρ, λεσχών κ.τ.λ. Είναι κάτι που δεν έχει σχέση με την ουσία της υπόθεσης και ούτε μπορεί να χάνουν χρόνο οι αστυνομικοί σε τέτοιες έρευνες για λόγους εντυπώσεων. Από τον καιρό που σκοτώθηκε ο γνωστός τραγουδιστής έχουν συμβεί, στα όρια της ίδιας υπηρεσίας της Τροχαίας, δεκάδες σοβαρά τροχαία ατυχήματα, που και αυτά πρέπει να ερευνηθούν στην ουσία».

Ωστόσο από την πλευρά της οικογένειας Παντελίδη επιχειρείται να αμφισβητηθεί ότι ο καλλιτέχνης ήταν στη θέση του οδηγού και έχει ζητηθεί να καταθέσουν τέσσερις μάρτυρες που ήταν μαζί με τον τραγουδιστή και τις δύο φίλες του σε ένα διαμέρισμα-λέσχη του Ελληνικού όπου έπαιζαν χαρτιά λίγη ώρα πριν από το ατύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοί οι μάρτυρες θα υποστηρίζουν ότι υπήρξε συζήτηση του Παντελή Παντελίδη με τις δύο φίλες του, όπως και άλλα πρόσωπα, «λόγω της ζάλης που αισθανόταν από τη χρήση αλκοόλ να χρησιμοποιήσουν ταξί για την επιστροφή τους ή να οδηγήσει το αυτοκίνητό του μία από τις δύο φίλες του», καθώς και ότι «υπάρχει η εικόνα από την αναχώρηση του τζιπ ότι τελικώς δεν οδηγούσε ο τραγουδιστής αλλά μία από τις κοπέλες».

Επιπλέον η πλευρά του καλλιτέχνη αποδίδει πλημμελή έρευνα στην Τροχαία επειδή τελικώς, παρά τα αντιθέτως γραφόμενα, δεν είχε λάβει δείγματα αίματος - για πιθανή χρήση αλκοόλ - από τις δύο συνοδούς του Παντελή Παντελίδη. Και αυτό παρότι υπάρχει σχετική νομοθεσία για αιμοληψία από όλους τους επιβάτες των οχημάτων που εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα προκειμένου να προσδιορισθεί τυχόν συνυπαιτιότητά τους και να υπάρξει κατανομή ευθυνών για λόγους ασφαλιστικής κάλυψης.

Διατύπωση απόψεων

Ωστόσο αστυνομικοί ανέφεραν ότι και σε άλλες περιπτώσεις με «προφανή δεδομένα» δεν υπάρχει λήψη δειγμάτων αίματος από επιβάτες που δεν σχετίζονται με τα αίτια του ατυχήματος. Ακόμη από την πλευρά του τραγουδιστή διατυπώνεται η άποψη ότι «η διάτρηση του οχήματος από τα παλιά κιγκλιδώματα της πεζογέφυρας, το σημείο όπου δέχθηκε τα μοιραία τραύματα ο τραγουδιστής (θα υπάρξει σχετική γνωμάτευση πραγματογνώμονα - ιατροδικαστή), ο τρόπος ευχερούς, άμεσου απεγκλωβισμού μιας από τις κοπέλες από την πόρτα του οδηγού και άλλες ενδείξεις δείχνουν ότι ο Παντελίδης ήταν συνοδηγός», καθώς και ότι «αυτό δεν το αναφέρουν οι δύο φίλες για να αποσείσουν τις ευθύνες τους». Οσον αφορά το αίμα του Παντελή Παντελίδη υποστηρίζουν ότι «αφέθηκε στη θέση του οδηγού όταν προσπάθησαν να τον απεγκλωβίσουν και να τον ανασύρουν από την πόρτα του οδηγού».

Εκδοχή που απορρίπτουν αξιωματικοί που γνωρίζουν δεδομένα της υπόθεσης αλλά και οι εκπρόσωποι των δύο γυναικών που τραυματίστηκαν, με τους τελευταίους να σημειώνουν ότι «τον τελευταίο καιρό επιχειρήθηκε να αποδοθεί στις δύο γυναίκες δόλια απόκρυψη στοιχείων για τις κινήσεις τους τις τελευταίες ώρες και κυρίως στην άτυπη χαρτοπαικτική λέσχη έτσι ώστε να κλονισθεί η αξιοπιστία τους και να πιθανολογηθεί ότι μία από αυτές οδηγούσε. Στις καταθέσεις τους όμως είχαν πει τι πραγματικά είχε συμβεί και δεν αλλοίωσαν κανένα στοιχείο της παρουσίας τους».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η παρέα του τραγουδιστή δεν έκανε μόνο χρήση αλκοόλ στο νυχτερινό κέντρο, στη λέσχη αλλά και σε ένα μπαρ της περιοχής. Προχώρησε και σε παραγγελία σαμπανιών από τοπικό μπαρ και στη χαρτοπαικτική λέσχη, κάτι που πιθανόν συνέτεινε στην κακή κατάσταση του άτυχου τραγουδιστή.

Πάντως ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας Παντελίδη κ. Χαράλαμπος Λυκούδης επεσήμανε: «Εύχομαι και ελπίζω η πληρότητα της προανάκρισης να είναι τέτοια που δεν θα δημιουργεί πεδία αμφισβητήσεων. Θα είναι απαλλαγμένη από σκοπιμότητες και θα έχουν αποφευχθεί σοβαρές πλημμέλειες και ελλείψεις. Ως τότε οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε το έργο της προανάκρισης με τα αποδεικτικά μέσα που προβλέπονται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και να μην αναδεικνύουμε ανυπόστατα "γεγονότα" και ψευδείς "φήμες" που οδηγούν στη συσκότιση και στην απόκρυψη της αλήθειας. Η οικογένεια Παντελίδη, επαναλαμβάνω, επιθυμεί αποκλειστικά και μόνο την ανάδειξη της αλήθειας».
 
 
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=803217

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου