Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Αμάν αμάν ~ To Game of Thrones είναι έτοιμο να απαντήσει στην πιο δημοφιλή θεωρία των βιβλίων


 

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS




Μπορεί ακόμα να προσπαθούμε να συνέλθουμε από τα όσα έγιναν στο επεισόδιο της Κυριακής (μπορείτε να διαβάσετε εδώ αναλυτικά) αλλά το Game of Thrones δεν θα μας αφήσει να πάρουμε ανάσα.

Δείτε το teaser για το επόμενο επεισόδιο και εστιάστε την προσοχή σας στα πρόσωπα που εμφανίζονται στο εικοστό δευτερόλεπτο.





Ήρθε η ώρα λοιπόν για την περίφημη σκηνή του Tower of Joy ή οποία ξέραμε από το Φθινόπωρο ότι έχει γυριστεί. Είναι μία από τις σημαντικότες σκηνές των βιβλίων και έχει «γεννήσει» την μεγαλύτερη ίσως θεωρία που κυκλοφορεί για το A song of ice and fire και αφορά τον Τζον Σνόου.

Ας δούμε όμως τι συνέβη σε αυτό τον πύργο και γιατί είναι τόσο σημαντικό για την εξέλιξη της σειράς και των βιβλίων.

Στο πρώτο βιβλίο ο Νεντ Σταρκ, ενώ είναι σοβαρά τραυματισμένος και του έχει δοθεί γάλα παπαρούνας για τον πόνο, βλέπει ένα όνειρο για το περιστατικό του «Tower of Joy» που είχε συμβεί όταν ήταν σε νεαρή ηλικία.

Η επανάσταση του Ρόμπερτ Μπαράθιον που οδήγησε στην πτώση των Ταργκάριεν, ξεκίνησε όταν ο Ρεγκαρ Ταργκάριεν απήγαγε την αδελφή του Νεντ, Λιάνα.

Την θεωρία της απαγωγής υποστήριζε ο Ρόμπερτ Μπαράθιον, αλλά σύμφωνα με άλλες πηγές η ιστορία δεν ήταν ακριβώς, έτσι αφού πιθανότατα μεταξύ Ρέγκαρ και Λιάνα υπήρχε κρυφό ρομάντζο.
Στο τέλος της επανάστασης ο Νεντ μαζί με επτά ακόμα συντρόφους τους φτάνουν στον πύργο και βρίσκουν εκεί τρία μέλη της βασιλικής φρουράς ανάμεσα τους και ο Άρθουρ Ντέιν. Ο Ρέγκαρ δεν είναι εκεί πια, παρά μόνο η Λιάνα η οποία είναι βαριά άρρωστη.

Στη σκηνή από το preview βλέπουμε τον Νεντ Σταρκ σε νεαρή ηλικία να μιλά με τον Άρθουρ Ντέιν.

game of thronesΠολλοί αναγνώστες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο λόγος της παραμονής της βασιλικής φρουράς στον πύργο είναι ένα μωρό που μόλις έχει γεννηθεί. Η μάχη ανάμεσα στον Νεντ Σταρκ και τους συντρόφους του με τα μέλη της Βασιλικής φρουράς είναι σκληρή, αλλά στο τέλος ο Σταρκ επικρατεί.

Ο Νεντ τρέχει στον πύργο και βρίσκει την αδελφή του Λιάνα ετοιμοθάνατη. Λίγο πριν ξεψυχήσει του λέει να της υποσχεθεί κάτι. Και αυτός της υπόσχεται. Δεν μαθαίνουμε ποτέ ποια είναι η υπόσχεση, αλλά αυτό ακριβώς το συμβάν που περιγράφεται στο όνειρο του Νεντ, έχει δημιουργήσει τη θεωρία που λέει ότι ο Τζον Σνόου είναι στην πραγματικότητα γιος του Ρέγκαρ και της Λιάνα. Μίσος Ταργκάριεν, μισός Σταρκ δηλαδή!

Και δεν αποκλείεται στο επεισόδιο της Κυριακής να δοθεί η απάντηση σε αυτή τη θεωρία που κυκλοφορεί εδώ και πάνω από δέκα χρόνια.


http://subztv.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου