Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

3η παραγγελία εισαγγελέα για τους ακροαριστερούς μπαχαλάκηδες του Open Bordels


Προειδοποιεί ευθέως την ΕΛΑΣ για «αναζήτηση ποινικών ευθυνών σε μεταγενέστερο χρόνο» - Ζητεί τήρηση του αυτοφώρου και σχηματισμό δικογραφιών.

Ποινικές ευθύνες για ολιγωρία αστυνομικών στις παρανομίες των ακτιβιστών No Borders μπαφοδόρων Open Bordels, εντός και εκτός ΑΠΘ, είναι έτοιμη να αναζητήσει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών  Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη. Με τρίτη διαδοχική παραγγελία...
προς την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ζητεί να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματιστούν δικογραφίες για όσους παρανομούν όπως είχε ζητήσει με τις δύο προηγούμενες παραγγελίες.

«Αποτελεί αυτονόητο υπηρεσιακό σας καθήκον. Πάρα ταύτα συνεχίζετε να επιδεικνύετε ανεπίτρεπτη ολιγωρία με αποτέλεσμα να κλιμακώνονται οι ενέργειες αυτών που διαπράττουν αξιόποινες πράξεις όπως συνέβη σήμερα (χθες) 21/7/2016 με τις διακεκριμένες φθορές που υπέστη το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης», αναγράφεται στη νέα παραγγελία της κυρίας Κακάλη.


Η εισαγγελέας, με πιο επιθετικό ύφος, ζητεί να εφαρμοστούν οι προηγούμενες παραγγελίες για την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας κλπ, επισημαίνοντας το «υπηρεσιακό καθήκον» των αστυνομικών ενώ επιφυλάσσεται για τη, σε βάρος τους, «αναζήτηση ποινικών ευθυνών σε μεταγενέστερο χρόνο».




Μήνυση κατα παντός υπευθύνου για τους χθεσινούς βανδαλισμούς στο δημαρχιακό μέγαρο του δήμου Θεσσαλονίκης κατέθεσαν οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης  «Εντάξει» του Σταύρου Καλαφάτη.
Ο κ. Καλαφατης, συνοδευόμενος απο τους δημοτικούς συμβούλους, κατέθεσε τη μήνυση ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης κάλεσε τη διοίκηση του δήμου να προσυπογράψει την πρωτοβουλία των «Εντάξει» να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για όλα όσα τραγικά, βανδαλισμούς και καταστροφές, έγινα, χθες, στο δημαρχιακό μέγαρο.

«Δεν πέρασαν μονάχα 24 ώρες για να διαψευστεί ο κ. υπουργός. Η κυβέρνηση  είναι εκκωφαντικά απούσα και έχει περιοριστεί στον ρόλο του παρατηρητή. Δυστυχώς και η διοίκηση του δήμου αρκέστηκε στα εύκολα λόγια. Την καλούμε να προσυπογράψει τη μήνυση για να στείλουμε από κοινού ένα μήνυμα ότι η ανομία στη Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να περνάει ατιμώρητη. Δεν είναι δυνατόν να καταστρέφεται η περιουσία των δημοτών και να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τη μήνυση υπογράφουν οι Σταύρος Καλαφάτης, Εφραίμ Κυριζίδης, Σωκράτης Δημητριάδης, Σωτηρία Γκιουλέκα, Δημήτρης Κούβελας, Στέφανος Γωγάκος, Στάθης Παντελίδης και Δημήτρης Ράπτης.
Μετά την κατάθεση της μήνυσης ο κ. Καλαφάτης θα επισκεφθεί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου θα συναντηθεί για το θέμα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Νικόλαο Μπαντουβάκη.


 

Ανώτατος αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ. : "Δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις από την ηγεσία να ΜΗΝ ακουμπήσουμε No border ό,τι κι να κάνει"
ACAB (All Cops are Bastards), γράφουν τα τάγματα εφόδου του Σόρος (Ολοι Οι Αστυνομικοί είναι Μπάσταρδοι) και η αστυνομία παρακολουθεί ....αμήχανη τους τραμπούκους να γελοιοποιούν το "κράτος".
Σύμφωνα με εσωτερική πληροφόρηση του....
Thestival στις τάξεις της Αστυνομίας επικρατεί μεγάλη δυσαρέσκεια για την παθητική στάση με την οποία αντιμετωπίζονται οι έκνομες ενέργειες των αναρχικών του No Border. Ανώτατος αξιωματικός μιλώντας στο Thestival παραδέχτηκε ότι η Αστυνομία ήταν υποχρεωμένη να διαλύσει το Camp από την πρώτη ημέρα όταν και έσπασε η πόρτα της Φιλοσοφικής Σχολής. «Αντ’ αυτού η ηγεσία μας παραβλέπει τις εντολές της Εισαγγελίας γιατί υπάρχει αφόρητη πίεση από την πολιτική ηγεσία του Σώματος. Οι κατώτεροι μας μας ρωτάνε για ποιο λόγο υπάρχουμε αν φοβόμαστε να επιβάλλουμε το νόμο» σημείωσε ο αξιωματικός.

http://thestival.gr/views/item/253288-gia-poso-tha-anexetai-i-astynomia-tou-anarxikous-toy-no-border-camp











Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονία Αχιλλέας Ζαπράνης έδωσε εντολή να κλείσουν όλες οι είσοδοι, μισή ώρα πριν τη λήξη ωραρίου.

Την προληπτική εκκένωση του Πανεπιστημίου Μακεδονία διέταξε ο πρύτανης του Ιδρύματος Αχιλλέας Ζαπράνης, μετά τις πληροφορίες που ήθελαν άτομα από τους «No Borders» που είναι στο ΑΠΘ να κατευθύνονται στο ΠΑΜΑΚ.

Όπως είπε, ο κ. Ζαμπράνης στη Voria.gr, έδωσε εντολή να κλείσουν όλες οι είσοδοι, μισή ώρα πριν τη λήξη ωραρίου, προκειμένου να προστατευθούν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και η περιουσία του Ιδρύματος.
«Για προληπτικούς λόγους και μετά από όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες αποφασίσαμε να δώσουμε αυτή την εντολή, μετά τη φημολογία των τελευταίων ωρών ότι άτομα που βρίσκονται στο ΑΠΘ κατευθύνονται στο πανεπιστήμιο Μακεδονία», τόνισε χαρακτηριστικά ο  κ. Ζαπράνης.

voria.gr





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου