Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Βλήμα του Β' Παγκοσμίου καθυστέρησε την απόδωση της γέφυρας του Αξιού μεταξύ Βαλμάδας-Βραχιάς



Ένα βλήμα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στάθηκε η αιτία των καθυστερήσεων στην κατασκευή της γέφυρας Βραχιάς - Ανατολικού, η οποία αναμένεται να εξυπηρετήσει σημαντικά τις μετακινήσεις του πληθυσμού της περιοχής. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το βλήμα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών και για την ασφαλή απομάκρυνσή του από το Στρατό απαιτήθηκε μεγάλο χρονικό διάστημα.

"Το συγκεκριμένο έργο ταλαιπωρεί επί πολλά χρόνια τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τους αγρότες, που έχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον κάμπο της Θεσσαλονίκης και έμειναν χωρίς πρόσβαση από τότε που η γέφυρα κρίθηκε επικίνδυνη και καθαιρέθηκε" δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, που επιθεώρησε τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Δέλτα Ευθύμιο Φωτόπουλο, την Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης Γερακίνα Μπισμπινά, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και τους επικεφαλής του εργοταξίου.

Συγκεκριμένα πολλοί αγρότες, αλλά και οι κάτοικοι της Βραχιάς και του Ανατολικού ήταν αναγκασμένοι να διανύουν περίπου είκοσι χιλιόμετρα παραπάνω ανά κατεύθυνση, επειδή δεν υπήρχε η απευθείας σύνδεση, που προσφέρει η συγκεκριμένη γέφυρα του Αξιού.

Όπως έγινε γνωστό, το κύριο έργο της γέφυρας έχει ολοκληρωθεί, ενώ μέχρι την Παρασκευή θα ολοκληρωθεί και το κύριο έργο των προσβάσεων. Απομένουν οι ασφαλτοστρώσεις, ο ηλεκτροφωτισμός και το στηθαίο ασφαλείας, έργα που θα ολοκληρωθούν εντός του έτους.

makthes.gr


*Η γέφυρα κρίθηκε ακατάλληλη λόγω παλαιότητας και από καταστροφές λόγω πλημμυρών του Αξιού πριν από αρκετά χρόνια, ενώ το βλήμα βρέθηκε πριν από 4 χρόνια.


Βρέθηκε οβίδα του Β'ΠΠ στη γέφυρα Βαλμάδας-Βραχιάς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου