Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Μπουτάρης ~ Ένα ακροδεξιό κτήνος!


Μπήκε το αυγό στον κώλο με τις καταστροφές στον Δημαρχείο, στο ΑΠΘ και στην πόλη, εκτέθηκαν όλοι και ο Μπουτάρης άρχισε να κάνει ορισμένες ΠΟΛΥ ενδιαφέρουσες προτάσεις:

«Φασισμό του κερατά» χαρακτήρισε τις καταλήψεις κτηρίων από αντιεξουσιαστές ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου. Αναφερόμενος στους συλληφθέντες των καταλήψεων, ο κ. Μπουτάρης, τόνισε πως δεν πρέπει να αφήνονται την ίδια μέρα ελεύθεροι αλλά να κάνουν δύο μήνες κοινωνική εργασία.


Να υπάρξει αστυνομική επέμβαση και στις καταλήψεις στο 12ο σχολείο και στην ΥΦΑΝΕΤ ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

«Φασισμό του κερατά» χαρακτήρισε τις καταλήψεις κτηρίων από αντιεξουσιαστές ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

«Είμαι κάθετα αντίθετος στις καταλήψεις. Η κατάληψη είναι απαράδεκτη. Αυτό που έγινε προχτές το βράδυ με τα 3 κτίρια, το ίδιο πράγμα πρέπει να γίνει στο 12ο σχολείο εδώ δίπλα και στην ΥΦΑΝΕΤ και σε όποια άλλα κτίρια ανήκουν σε κάποιον και έχουν καταληφθεί. Η ανομία δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι συνδικαλιστές αστυνομικοί του είπαν ότι είχαν εντολή να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους και για να ισορροπήσει η κατάσταση με τη μη επέμβαση στο ΑΠΘ και στη συνέχεια, «δώσανε εντολή για εκκένωση των καταλήψεων, για να φανεί ότι υπάρχει κράτος».

Αναφερόμενος στους συλληφθέντες των καταλήψεων, ο κ. Μπουτάρης, τόνισε πως δεν πρέπει να αφήνονται την ίδια μέρα ελεύθεροι αλλά να κάνουν δύο μήνες κοινωνική εργασία.

«Να πάει στην καθαριότητα να δει τί ωραία θα περάσει, να δούμε, θα το ξανακάνει», πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης επισήμανε ότι δεν κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις αλλά το σύνολο του πολιτικού προσωπικού. «Δεν είναι σημερινό φαινόμενο», τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης, επισημαίνοντας πως το άσυλο δεν καλύπτει τα ποινικά αδικήματα και η κατάληψη είναι ποινικό αδίκημα.

«Οι καθηγητές φοβούνται να πουν τη γνώμη τους. Το άσυλο έχει  αυτοκαταργηθεί. Αντιεξουσιαστές λένε “δεν μιλάμε με την εξουσία. Θέλουμε να ζούμε έτσι. Λένε όμως ότι θέλουμε κι εσείς να ζείτε έτσι», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: «Τους είπα: Να σας δώσουμε έναν χώρο να πάτε να ζήσετε εκεί όπως θέλετε. Χωρίς ρεύμα, χωρίς τηλέφωνο και αφήστε εμάς να ζήσουμε όπως θέλουμε. Μη διανοηθείτε να καταλάβετε χώρο».

Σημείωσε ότι ως δήμος «έχουμε απόλυτη υποχρέωση να στηρίξουμε το πανεπιστήμιο να διατηρήσει αυτονομία του και να είμαστε δίπλα σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία λάβει για το άσυλο».
«Αυτό που γίνεται είναι φασισμός του κέρατα. Αυτοί οι κύριοι δεν θέλουν να μιλήσουν με εξουσία. Τότε δεν έχεις κύριε θέση στην κοινωνία που έχει αυτή τη δομή. Κι απ’ τη στιγμή που εγώ έχω την εξουσία, δεν θα σ’ αφήσω να πάρεις ανάσα. Απ’ τη Θεσσαλονίκη θα περάσει η αντίληψη “τέρμα οι πλάκες”. Από τη Θεσσαλονίκη θα ακουστεί ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος", κατέληξε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Πηγή: http://www.voria.gr/article/mpoutaris-fasismos-tou-kerata-i-katalipsis-ktirion



Με μια νέα «επιδρομή» παρανοϊκών κουκουλοφόρων στην πρυτανεία του ΑΠΘ κι ένα «ντόμινο» καταλήψεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, αντέδρασαν χθες άτομα του ακροαριστερού χώρου στην επιχείρηση εκκένωσης των τριών καταλήψεων από την ΕΛ.ΑΣ., τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη.


Την ώρα που γινόταν η μεταγωγή των συλληφθέντων, οι «αλληλέγγυοι» στοχοποίησαν και πάλι το ΑΠΘ, λίγες μέρες μετά την αποχώρηση των Open Bordels. Δεκαπέντε άτομα φορώντας κουκούλες και κρατώντας καδρόνια, επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στο ισόγειο του κτιρίου διοίκησης του ιδρύματος. Εσπασαν τζάμια, κατέστρεψαν τα ΑΤΜs δύο τραπεζών, πέταξαν μπογιές και άδειασαν πυροσβεστήρες στον χώρο του φουαγιέ, την ώρα που σ΄ αυτόν βρισκόταν σε εξέλιξη τελετή ορκωμοσίας, παρουσία δεκάδων αποφοίτων και των συγγενών τους.

Οι πανεπιστημιακές Αρχές υποχρεώθηκαν να βγάλουν έξω τον κόσμο, για να μην αναπνέει τη σκόνη, προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος και να συνεχιστεί η εκδήλωση. Οι κουκουλοφόροι εξαφανίστηκαν, ενώ από την πρυτανεία ενημερώθηκαν για το συμβάν οι αστυνομικές Αρχές και η εισαγγελία.


Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Εγνατία, που βρίσκονται υπό κατάληψη από το πρωί της Τετάρτης, ήταν η αφετηρία συγκέντρωσης και πορείας περίπου 120 ακροαριστερών με κατάληξη στο δικαστικό μέγαρο της πόλης, όπου εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες που δικάζονταν.

Στη διάρκεια της πορείας, σε στάση λεωφορείου, οι ακροαριστεροί προπηλάκισαν ελεγκτές του ΟΑΣΘ, τους άρπαξαν τις υπηρεσιακές τους ταυτότητες και έσπασαν το μηχάνημα με το οποίο βεβαιώνουν τα πρόστιμα σε όσους επιβάτες εντοπίζουν να μην έχουν ακυρώσει το εισιτήριό τους.

Στο αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο δικάστηκαν οι 9 της κατάληψης του «Μανδαλίδειου» στη Λεωφόρο Νίκης, ιδιοκτησίας του ΑΠΘ. Οι 6 καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 4 μηνών ο καθένας (με τριετή αναστολή για τους 5 και εξαγοράσιμη για τον έκτο), για κατάληψη δημόσιου χώρου. Οι τρεις αθωώθηκαν γιατί δήλωσαν πως ήταν φιλοξενούμενοι στον χώρο και δεν είχαν δόλο. Οι υπόλοιποι 65, οι περισσότεροι εκ των οποίων αλλοδαποί, ακόμα και από τη Ν. Ζηλανδία, αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τους, την ερχόμενη εβδομάδα.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου