Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Αθώωσαν(!) και τα 25 ρεμάλια που μπούκαραν στη Μητρόπολη


Αθώοι για το αδίκημα της υβριστικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια θρησκευτικής λατρείας κρίθηκαν οι 26 συλληφθέντες για την εισβολή, χθες το πρωί, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στο ναό Γρηγορίου του Παλαμά, διακόπτοντας την κυριακάτικη θεία λειτουργίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκκένωση των καταλήψεων στην πόλη κατά τις προηγούμενες μέρες.

Η αθώωσή τους βασίστηκε στο σκεπτικό ότι...
η έφοδός τους στη Μητρόπολη κράτησε ... λίγο και έτσι δεν διαταράχθηκε η θρησκευτική τελετή!

Ωστόσο, 19 εξ αυτών καταδικάστηκαν για την πράξη της απείθειας επειδή αρνήθηκαν να υποβληθούν σε εγκληματολογική σήμανση. Σε αυτούς το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή.

 Όλοι οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Πρόκειται για 19 γυναίκες και επτά άνδρες, νεαρής ηλικίας, ανάμεσα στους οποίους 17 Έλληνες και εννέα αλλοδαποί (από Γερμανία, Ισπανία, Αυστρία, Ελβετία, Ην. Βασίλειο και Μαρόκο).


 Αθώος ο «περαστικός»

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι συντάχθηκαν με το κείμενο, εκτός από έναν, ο οποίος είπε ότι δεν είναι μέλος του αντιεξουσιαστικού κινήματος και ότι συνελήφθη περαστικός. Σύμφωνα με τον ίδιο, τελείωσε την εργασία του σε μπαρ του κέντρου, στις 8 το πρωί της Κυριακής. «Με σταμάτησαν και με έβαλαν στον τοίχο με τους υπολοίπους, ενώ κατευθυνόμουν στο σπίτι μου», πρόσθεσε.
 

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή όλων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκφράζοντας την άποψη ότι οι κατηγορούμενοι εισήλθαν στην εκκλησία για να διακόψουν την τελετή. Ζήτησε την ενοχή τους, πλην του ενός που υποστήριξε ότι ήταν περαστικός, για τον οποίο πρότεινε την αθώωσή του λόγω αμφιβολιών.






1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΚΑΚΙ ΔΕΝ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΣΕ ΤΖΑΜΙ

Δημοσίευση σχολίου