Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Δείτε πού προπονείται η Κορακάκη και πού η Κινέζα που κέρδισε το χρυσό! pics+vid



Οι φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω δεν θα προλάβουν αν σας εξοργίσουν. Γιατί η θλίψη που θα σας πλημμυρίσει είναι τόσο δυνατό συναίσθημα, που θα χρειαστεί ώρα για να την ξεπεράσετε.

Η Ελλάδα δεν φημίζεται για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ούτε για την ιδιαίτερη μέριμνα που παρέχει στους αθλητές...

Αυτή η φωτογραφία που συγκρίνει τις εγκαταστάσεις που προπονείται η χάλκινη (χρυσή πλέον) ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη σε σύγκριση με την Κινέζα Zhang προκάλεσε αίσθηση.

Η διαφορά δε χρειάζεται εξηγήσεις...
Μακάρι να ίσχυε μόνο για τη συγκεκριμένη αθλήτρια...


Εδώ προπονείται η Άννα Κορακάκη:




Εδώ προπονείται η Κινέζα:





ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΟΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ Η ΚΟΡΑΚΑΚΗ

Όπως εξήγησε, με παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Χριστόδουλος Μαμσάκος πρόθεση του Δήμου είναι να τοποθετήσει στο χώρο ένα «κοντέινερ προπονητικού στυλ», που θα επιτρέψει στην 20χρονη πρωταθλήτρια και σε άλλους αθλητές να εκπαιδεύονται υπό καλύτερες συνθήκες.
Ο κ. Μαμσάκος υποστήριξε ότι ο δήμος είχε συνεννοηθεί με τον πατέρα και προπονητή της Κορακάκη πριν καν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βραζιλία.

Αναφερόμενος στο νταμάρι όπου είχε κατασκευαστεί το κατεδαφισθέν σκοπευτήριο, ο δήμαρχος σημείωσε πως η τοπική αυτοδιοίκηση όφειλε να καθαρίσει αυτή την «ανεπίτρεπτη κατάσταση».

Τέλος, ο κ. Μαμσάκος επιτέθηκε στην κεντρική κυβέρνηση για την απουσία της στη υλική στήριξη των αθλητών, προσθέτοντας πως η τοπική αυτοδιοίκηση με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτει, προσπαθεί να καλύψει το κενό.

Πηγή: http://www.voria.gr/article/katedafisan-to-skopeftirio-pou-proponountan-i-anna-korakaki




 


 Η μητέρα της Άννας Κορακάκη, η Φωτεινή Χριστοδούλου, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή, να μην εκφράσει ένα παράπονο που την «πνίγει» όλα αυτά τα χρόνια.

«Θέλω να πω ένα παράπονο και δικό μου, θεωρώ και όλων των παιδιών που ασχολούνται με αυτά τα αθλήματα... Σας είπα, η Άννα έχει απίστευτες διακρίσεις τα τελευταία χρόνια. Κάθε φορά λοιπόν «κρεμόμασταν» στα δελτία ειδήσεων να ακούσουμε μια απλή αναφορά, τίποτε παραπάνω, μια απλή αναφορά… Τίποτε, ούτε αυτό, ούτε μια αναφορά, μόνο για το ποδόσφαιρο ακούμε…» λέει η μητέρα της χρυσής πρωταθλήτριας.



Τους ρωτώ, πώς πιστεύουν ότι από αύριο το πρωί θα τους αντιμετωπίζει η γειτονιά, η πόλη, καθώς μέχρι και πριν τις Ολυμπιακές διακρίσεις ήταν απλώς οι συγγενείς μιας πρωταθλήτριας της σκοποβολής, αλλά από αύριο θα είναι οι συγγενείς μιας Ολυμπιονίκη με δύο μετάλλια, σε μια τόσο υψηλού διοργάνωση, με ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο.
 


«Τα συγχαρητήρια από γνωστούς και φίλους και τη γειτονιά τα παίρναμε μέχρι τώρα, αυτό που έχει αλλάξει, θα έλεγα έντονα, είναι η δική σας εμφάνιση, των ΜΜΕ, μας αιφνιδίασε…» λέει η μητέρα της Άννας Κορακάκη και προσθέτει:

«Με την Άννα δεν έχουμε εκπλαγεί. Τα δύο τελευταία χρόνια έχει πετύχει τα πάντα… μας είχε βάλει σ' αυτή την πορεία μαζί της ήταν σταθερά, πολύ ψηλά. Από τότε που ξεκίνησε σταδιακά και σταθερά ανεβαίνει. Το να κρατηθείς σε τόσο ψηλό επίπεδο, σε πολλούς αγώνες και με διαφορετικές απαιτήσεις, νομίζω ότι αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό από όλα…».










Η πολιτεία στήριξε ελάχιστα το παιδί μου, καταγγέλλει η μητέρα της Άννας Κορακάκη
 



Στην απουσία της πολιτείας από το πλευρό της κόρης της Άννας Κορακάκη αναφέρθηκε η μητέρα της χάλκινης Ολυμπιονίκη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, η οποία έκανε επίσης λόγο για δικαίωση των κόπων της κόρης της.

«Επικοινωνούμε συχνά από χθες. Είναι ευτυχισμένη, αλλά έχει έναν ακόμη αγώνα μπροστά της και συνεχίζει το πρόγραμμα προετοιμασίας. Η Άννα έδειξε μεγάλη αφοσίωση στο άθλημα, δούλεψε πολύ μεθοδικά για πολύ καιρό και το αποτέλεσμα δικαιώνει τους κόπους της», δήλωσε η Φωτεινή Χριστοδούλου στην τηλέοραση της ΕΡΤ.

«Είμαι πολύ περήφανη. Η επιτυχία ήρθε από σκληρή δουλειά από την κόρη και το σύζυγό μου. Είναι δικαίωση των κόπων τους για όλη την προσπάθεια που κατέβαλαν όλο αυτό τον καιρό. Οι δυσκολότεροι αγώνες δόθηκαν εκτός αγωνιστικών χώρων. Για να μην πω μηδενική, η στήριξη από την πολιτεία ήταν ελάχιστη. Κάποιες στιγμές έπρεπε να παλέψουμε για τα αυτονόητα και έπρεπε να δοθούν σκληρές μάχες γι' αυτό. Για τα 25 μέτρα, που παίζει αύριο, δεν υπάρχει καν σκοπευτήριο, προπονείται σε ένα νταμάρι. Για πολλά χρόνια ο άντρας μου δεν μπορούσε να συνοδεύει την κόρη μας στους αγώνες» συμπληρωσε η μητέρα της 20χρονης αθλήτριας που χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Παράλληλα αποκάλυψε πως η Άννα άρχισε την ενασχόλησή της με το στίβο και όταν στράφηκε στη σκοποβολή αρχικά δεν της άρεσε. «Ξεκίνησε το στίβο, αλλά κάποια σωματικά εμπόδια την έφεραν εκτός και ο μπαμπάς της την έφερε στη σκοποβολή. Στην αρχή δεν ενθουσιάστηκε, αλλά μετά τις πρώτες προπονήσεις τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά και ο μπαμπάς της είπε πω







Η Ελλάδα «έδιωξε» τα παιδιά της και τώρα αγωνίζονται εναντίον της στο Ρίο 2016

Πριν από περίπου 28 χρόνια, παράγοντες της χώρας μας άρχιζαν να «χτίζουν» το ελληνικό αθλητικό όνειρο.
Επωφελούμενοι από τις γεωπολιτικές εξελίξεις άλλων χωρών βρήκαν ελληνικές ρίζες και… παρακλάδια σε ταλαντούχους νεαρούς αθλητές και εν μια νυκτί τούς έδωσαν υπηκοότητα.
Τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της κρίσης αλλά και κάποιων προέδρων ομοσπονδιών, βλέπουμε το ίδιο… έργο από την ανάποδη πλευρά.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, Έλληνες αθλητές και αθλήτριες αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν για να συνεχίσουν να ασχολούνται με αυτό που αγαπάνε. Στο Ρίο 2016, 13 θα είναι οι ελληνικής καταγωγής αθλητές που θα αγωνιστούν με «δανεική» σημαία. Κάποιοι από αυτούς μετοίκησαν για προσωπικούς λόγους και άλλοι γεννήθηκαν στις νέες πατρίδες τους.
Ενδιαφέρουσα ιστορία έχουν οι αδελφές Αλεξανδρή. Οι τρίδυμες 18χρονες από τον Βόλο, η Ειρήνη-Μαρίνα, η Αννα-Μαρία και η Βασιλική, αναγκάστηκαν να μετακομίσουν στην Αυστρία, διότι, όπως υποστήριξαν, η ομοσπονδία πραγματοποιούσε μεροληπτικές κλήσεις στην εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης. Μία προπονήτρια αναγνώρισε το ταλέντο τους και αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή. Στην Αυστρία μένουν σε αθλητικό κέντρο όπου υπάρχει και σχολείο και προετοιμάστηκαν σε άριστες συνθήκες.
Στη νέα τους χώρα ήδη έχουν προσφέρει το ασημένιο μετάλλιο από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Αθλημάτων του Μπακού (2015) και στο Ρίο 2016 θα βρεθούν αντιμέτωπες και με το ελληνικό ντουέτο. Στην ολυμπιακή πισίνα θα μπουν η Ειρήνη-Μαρίνα και η Αννα-Μαρία (η Βασιλική είναι αναπληρωματική), ενώ οι γονείς τους θα τις παρακολουθούν από την τηλεόραση στον Βόλο.
«Στο Ρίο 2016 θα είμαστε οι μικρότερες αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης. Εχουμε υπομονή και τον χρόνο σύμμαχο για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε», δήλωσε η Αννα-Μαρία.
Μία θέση στο ολυμπιακό βάθρο θα διεκδικήσει η Αρτεμη Γκαβέζου – Κάστρο με την ομάδα ανσάμπλ της Ισπανίας. Η όμορφη αθλήτρια από τη Θεσσαλονίκη εκπροσώπησε την Ελλάδα σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά, στο ατομικό, αλλά πήγε στη χώρα της μητέρας της για σπουδές και από το 2013 αποτελεί μέλος της «φούριας ρόχας».
Αυτή η ομάδα έχει κατακτήσει δύο χρυσά και δύο χάλκινα μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα σε ευρωπαϊκά και πολλές διακρίσεις σε παγκόσμια κύπελλα.
Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση και της Αφροδίτης Ζέγκερς. Οσοι ασχολούνται με την ιστιοπλοΐα σίγουρα θυμούνται μια όμορφη ξανθιά πιτσιρίκα που πρωταγωνιστούσε. Ηταν η Αφροδίτη Κυρανάκου.
Η ελληνική ομοσπονδία, όμως, όπως μας είπε, δεν τη στήριξε και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα που αγαπάει για την Ολλανδία. «Οι συνθήκες ήταν απογοητευτικές. Εδώ τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Σε στηρίζουν άριστοι τεχνικοί και επιστήμονες, ενώ ο πρόεδρος, ο οποίος υπήρξε πετυχημένος ιστιοπλόος, βρίσκεται συνεχώς δίπλα από τους αθλητές», μας είπε. Στο Ρίο 2016 μαζί με την Αναλούς Βανβέιν θα αγωνιστούν στην κατηγορία 470.
Στο Ρίο 2016 θα αγωνιστούν και οι:

Σιδέρης Τασιάδης (κανό σλάλομ, Γερμανία),


Θανάσης Κοκκινάκης (τένις, Αυστραλία),


Λία Γιανίτσας, πρώτη από αριστερά στη μεσαία σειρά (πόλο, Αυστραλία),


Ζοσέφ Πολοσιφάκης (ξιφασκία, Καναδάς),


Ντόνα Βακάλη (μοντέρνο πένταθλο, Καναδάς),


Κώστας Λουλούδης (κωπηλασία, Μεγάλη Βρετανία),


Ελεν Μαρούλις (πάλη, ΗΠΑ),


Δημήτρης Χονδροκούκης (στίβος, Κύπρος),


Αντώνης Μαρτασίδης (άρση βαρών, Κύπρος).















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου