Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Παναΐα μ' ~ Στο πιο φθηνό ξενοδοχείο του κόσμου, η διαμονή κοστίζει...


*Τα hot spot των λάθρο είναι 5άστερα μπροστά τους.

Πλωτό ξενοδοχείο. Τι σου έρχεται πρώτα στο μυαλό; Ένα ξύλινο σπίτι στη μέση της θάλασσας λίγα μετά μακριά από την ακτή; Μικρά πλωτά σπιτάκια που συνδέονται με γεφυρούλες μεταξύ τους παρέχοντας όλες τις ανέσεις; Το πλωτό Faridpur Hotel στο Βangladesh πάντως αν και πλωτό ξενοδοχείο δε θυμίζει τίποτα από τα παραπάνω.




Ούτε κρεβάτια ούτε στρώματα ούτε δωμάτια ούτε τραπεζαρία ούτε τεχνολογικές συσκευές. Τίποτα. Όλοι οι επισκέπτες κοιμούνται σε ένα ενιαίο χώρο σε κουκέτες και είναι τόσο δημοφιλές γιατί κοστίζει μόλις 0,33€ η διαμονή εκεί με το Faridpur Hotel να ακολουθεί το μοτίβο των πλωτών ξενοδοχείων της δεκαετίας του `50 όταν σε αντίστοιχες συνθήκες και χώρους διέμεναν ινδουιστές έμποροι.






Έχουμε πάντα γύρω στους 40 επισκέπτες στο ξενοδοχείο μας και μένουν ακόμα και για τρεις μήνες εδώ, δηλώνει ο 46χρονος ιδιοκτήτης Muhammad Mustafa Miyan για τον ενιαίο χώρο αν και υπάρχουν και 48 ιδιωτικά δωμάτια με κρεβάτια αλλά σαφώς δεν κοστίζουν 0,33€, αλλά λίγο παραπάνω από 1€.






Ερχόμουν στη Ντάκα πριν την ανεξαρτησία, τότε υπήρχαν πάνω από 50 τέτοια ξενοδοχεία στον ποταμό Buriganga και ήταν βολικά και οικονομικά, φανερώνει ο 55χρονος έμπορος φρούτων, Siraj Mohammad, μένοντας εδώ και 40 χρόνια σε πλωτά ξενοδοχεία κατά τις συνεχείς μετακινήσεις του αποδεχόμενος τις λίγες και φτωχές παροχές τέτοιων χώρων.


klik.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου