Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Το κλεψιό συνεχίζεται ~ Στην... τσέπη υπαλλήλων του Μετρό 1,1 εκατ. ευρώ


Μόνο για το 2015 το κύκλωμα των επίορκων υπαλλήλων της Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (μετρό γραμμές 2 & 3) πώλησε σε εκδότες σταθμών εισιτήρια και κάρτες  αξίας 1.156.321,206 ευρώ, ποσό το οποίο, ποτέ, δεν αποδόθηκε στην ΣΤΑΣΥ.  
 Αυτό προκύπτει από Έλεγχο και Ένορκη Διοικητική Εξέταση στη ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης μετά την έκδοση σχετικής Εντολής Ελέγχου σχετικά με τη διαδικασία είσπραξης και απόδοσης χρηματικών ποσών που...
προέρχονται από τη διάθεση εισιτηρίων, καρτών απεριορίστων διαδρομών και προστίμων της Εταιρείας για το έτος 2015.


Αφορμή για τον έλεγχο αυτό ήταν ανώνυμη καταγγελία που αφορούσε υπεξαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών από υπαλλήλους του Τομέα Καταμέτρησης της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ (Μετρό Γραμμές 2 και 3).

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΓΕΔΔ, από τον έλεγχο και τη διενεργηθείσα ΕΔΕ προέκυψαν τα ακόλουθα:

Υπάλληλοι της ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε (Μετρό Γραμμές 2 και 3) προέβησαν σε διαθέσεις εισιτηρίων/καρτών (κουπονιών) σε Εκδότες (πωλητές) Σταθμών του Μετρό, συνολικού ύψους 1.156.321,206 προς πώληση στο κοινό, χωρίς να βρεθούν κατά τον έλεγχο του ΓΕΔΔ, τα αντίστοιχα παραστατικά στοιχεία διακινήσεων των εν λόγω εισιτηρίων/καρτών, με συνέπεια,

α) να μην εμφανίζονται ως λογιστικές εγγραφές στην Ημερήσια Κατάσταση Ταμείου και

β) να μην εμφανίζονται ως εισπράξεις στα ευρεθέντα Πρακτικά της Επιτροπής Καταμέτρησης περιεχομένου σάκων εισπράξεων και ως εκ τούτου, συνολικό ποσό ύψους 1.156.321,206 να μην έχει αποδοθεί στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ.

Ο έλεγχος αφορούσε μόνο την απόδοση εισπράξεων από πωλήσεις εισιτηρίων και κουπονιών (καρτών) έτους 2015 και δεν συμπεριλαμβάνονται οι εισπράξεις από τα Αυτόματα Μηχανήματα Πωλήσεων, που θα αποτελέσουν αντικείμενο επόμενου ελέγχου, ο οποίος θα επεκταθεί και σε προηγούμενα έτη.

Η διαπιστωθείσα χαλαρότητα των διαδικασιών που ευνοούσε την ανάπτυξη φαινομένων διαφθοράς και χρονικά όπως προκύπτει από τα γεγονότα προσδιορίζεται όχι μόνο στο ελεγχόμενο έτος 2015 αλλά και σε προηγούμενα έτη, αποδίδεται τουλάχιστον σε επίπεδο διοικητικών αρμοδιοτήτων στις εκάστοτε Διοικήσεις καθώς, είτε με την αδράνειά τους, είτε με τη σιωπηρή ανοχή τους δεν διασφάλισαν τη διαδικασία και τα συμφέροντα του Οργανισμού, ως όφειλαν, δημιουργώντας την αίσθηση της ατιμωρησίας.

Για τα ανωτέρω ζητήθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και την Εισαγγελία Διαφθοράς -η οποία έχει ήδη εκδώσει σχετική παραγγελία για διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης -ο πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος αντίστοιχα των υπαλλήλων και στελεχών της ιεραρχίας της Εταιρείας καθώς και μελών Επιτροπών, εμπλεκομένων στη διαδικασία, οι οποίοι είτε με ενέργειες τους είτε με παραλείψεις τους συνέβαλαν στην οικονομική ζημία της Εταιρείας.


ΣΧΟΛΙΟ:

Από την πρώτη μέρα που 'διορίστηκαν', με απάτη το έκαναν ...
Μόνο με διαφθορά έχουν μπει στο ΜΕΤΡΟ..., άσχετα αν την κάλυψαν μετά νομότυπα με  μαιμουδιές... ως συνήθως.

Μέχρι που σε μιά νύχτα διόρισε κάποιος υπουργάρας 270 υπεράριθμους (που προφανώς δεν χρειάζονταν, μια και το μετρό δεν είχε κενά), και μετά από μέρες έστειλαν τα βιογραφικά τους με φαξ από το γραφείο του υουργού... για να ξέρουν στο ΜΕΤΡΟ ποιοί ήταν οι νέοι υπάλληλοι που εμφανίστηκαν... (και οι παλιοί ΟΜΕΡΤΑ βέβαια, γιατί κι αυτοί με το ίδιο κόλπο μπήκαν)... Πόσα πλήρωσαν για τον διορισμό δεν μας είπε κανείς...

Κι αυτά τα έκαναν οι προ- αριστερής θύελλας του ΣΥΡΙΖΑ... Αυτοί που θέλουν να γίνουν κυβέρνηση πάλι...
Καρανίκες είναι γεμάτο το δημόσιο...

Και μετά πτωχεύει η χώρα... Η Μερκελ θα φταίει φαίνεται...




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου