Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Τουρκικό «αμόκ» μετά την πτήση Καμμένου στα Ίμια: 138 παραβιάσεις σήμερα & απειλές πολέμου



Ρεκόρ τουρκικής προκλητικότητας καταγράφηκε σήμερα στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, σήμερα έξι οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη, τέσσερα μεμονωμένα και δύο σχηματισμό, προχώρησαν σε 138 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στην περιοχή του Βορειοανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου και σε 24 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών.

Οι δέκα από τις 138 παραβιάσεις ήταν υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν δύο F-16 ως ακολούθως:


την 07:43 πάνω από τα Ίμια στα 25.000 ft,

την 07:57 πάνω από τα Ίμια στα 24.000 ft,

την 07:59 πάνω από τα Ίμια στα 25.000 ft,

την 08:24 πάνω από τα Ίμια στα 17.500 ft,

την 08:25 πάνω από τα Ίμια στα 17.000 ft,

την 08:27 πάνω από τη νήσο Καλόλιμνο στα 16.500 ft,

την 08:28 πάνω από τα Ίμια στα 18.000 ft,

την 08:41 πάνω από τη νήσο Καλόλιμνο στα 24.000 ft,

την 09:08 πάνω από τα Ίμια στα 23.000 ft,

την 09:15 πάνω από τα Ίμια στα 23.000 ft,

Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.



Νέο τουρκικό παραλήρημα: Βουλευτής του Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο!


Νέο τουρκικό παραλήρημα: Βουλευτής του Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο!
Δεν έχουν τέλος οι απειλές των Τούρκων απέναντι στην Αθήνα, καθώς κλιμακώνονται μέρεα με την ημέρα, είτε με την μορφή παραβιάσεων, είτε με την μορφή έμμεσως ή και άμεσων απειλών από «επίσημα χείλη».
Τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο Χουσεΐν Κοτζαμπιγίκ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στη Σμύρνη και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Άμυνας, ο οποίος έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter: «Το 1996 η πρωθυπουργός Τσιλέρ είχε δώσει εντολή για βύθιση των ελληνικών πλοίων στα Ίμια, αλλά επειδή ο αρχηγός του ναυτικού φοβήθηκε, δεν εκτέλεσε τη διαταγή. Η κακομαθημένη συμπεριφορά των Ελλήνων στο Αιγαίο συνεχίζεται από τότε που αυτή η πολιτική οδηγία δεν εφαρμόστηκε. Αλλά οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν ότι η Τουρκία δεν είναι η Τουρκία του 1996».
«Προειδοποιώ την Ελλάδα. Γλιτώσατε το 1996 εξαιτίας της δειλίας ενός ναυάρχου. Μην παίζετε μαζί μας το παιχνίδι των Ιμίων, θα σας χτυπήσουμε», συμπλήρωσε ξεπερνώντας κάθε όριο θράσους.
Οι νέες προκλητικές δηλώσεις έγιναν λίγες μόνο ώρες μετά τις υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά μαχητικά πάνω από τα Ίμια, ενώ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος βρισκόταν στην περιοχή για ρίψη στεφάνου στη μνήμη των τριών πεσόντων αξιωματικών της κρίσης στα Ίμια το 1996.
Οι Τούρκοι δείχνουν αποφασισμένοι να τροφοφοτήσουν το κλίμα έντασης, καθώς νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολή ότι «γίνεται μια προσπάθεια από την Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τα Ίμια και κάποιες άλλες βραχονησίδες, αλλά η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους γύρω τους».
Υπεθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν δέκα υπερπτήσεις πάνω από τις βραχονησίδες. Τουρκικό μαχητικό πραγματοποίησε υπερπτήσεις στα Ιμια στις 07:43, στις 07:57 και στις 08:25 σε ύψος 25.000, 24.000 και 17.000 ποδών αντίστοιχα. Ακολούθησε υπέρπτηση πάνω από την Καλόλιμνο στις 08:41 σε ύψος 24.000 ποδών. Το ίδιο χρονικό διάστημα (από τις 07:59 έως τις 08:28) δεύτερο τουρκικό F-16 προχωρούσε σε τέσσερις υπερπτήσεις στην ίδια περιοχή. Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στεφάνι στην περιοχή των Ιμίων έριξε το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, με αφορμή τη συμπλήρωση 21 χρόνων από την κρίση του 1996.




Ο Τσαβούσογλου απειλεί με «ατύχημα»

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Χουριέτ» κάλεσε τον Υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, «να συνετιστεί», (κατά λέξη: να μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι του), λέγοντας πως «αν συμβεί κάποιο ατύχημα δεν θα μπορεί να διορθωθεί».



Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία συνεχίζει να στηρίζει τις διερευνητικές συνομιλίες. «Ο εταίρος της κυβέρνησης Τσίπρα που είναι ο ηγέτης της ακροδεξιάς είναι ταυτόχρονα και Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας. Αυτός ο Υπουργός προκαλεί συνεχώς. Η Ελλάδα από παλιά προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες. Εμείς συμπεριφερόμαστε με λογική για να μην υπάρχει ένταση με τη γείτονά μας», δήλωσε, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών συνέχισε λέγοντας: «Ο (Έλληνας) Υπουργός Άμυνας ας συνετιστεί. Δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι συμπεριφερόμαστε με λογική. Ξέρουμε να δίνουμε και την απαραίτητη απάντηση. Η στάση του Υπουργού δεν είναι καινούρια. Εμείς για αυτή τη στάση έχουμε μιλήσει και στον Τσίπρα και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να λύνονται με διάλογο. Πρέπει να υπάρξει κοινή λογική. Αν η κατάσταση κλιμακωθεί και «Αλλάχ φυλάξοι», γίνει ένα ατύχημα, που κανένας δεν θέλει, δεν θα μπορεί να διορθωθεί μετά. Εμείς συμπεριφερόμαστε με μεγάλη ωριμότητα. Και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας πρέπει να συμπεριφέρεται με ωριμότητα», συμπλήρωσε.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου