Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη: 200.000 πολίτες πρέπει να αλλάξουν ταυτότητα, λόγω… ΘΕΣ/ΝΙΚΗ!


Μπορείς να ταξιδέψεις ΕΕ, σε περίπτωση που θέλετε έκδοση διαβατηρίου ή ανανέωσή του, υπάρχει πρόβλημα... ΤΗΝ ΠΟΠΗ ΜΟΥ, ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΛΕΕΙ

Τεράστια ταλαιπωρία περιμένει χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να εκδώσουν νέο δελτίο ταυτότητας. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε πριν από δύο μήνες όταν ανακοινώθηκε ότι στην ταυτότητα πρέπει να αναγράφεται, ολογράφως, ως τόπος γέννησης η Θεσσαλονίκη και όχι...
διακεκομμένα (Θεσ/νίκη) όπως είναι σήμερα, για όσους θέλουν να αποκτήσουν διαβατήριο ή να ανανεώσουν αυτό που έχουν.

Όπως αναφέρει το praktoreio – makedonia του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ήδη παρατηρείται μεγάλη προσέλευση όπως αναφέρουν εκπρόσωποι αστυνομικών. Ο Χρήστος Δολμάς, ταμίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ξεκαθαρίζει πως με αυτή την ταυτότητα μπορούν να ταξιδέψουν οι πολίτες στην Ευρώπη.

“Με το Θεσ/νικη αναγραφόμενο στον τόπο γέννησης μπορεί να ταξιδέψει ο κόσμος χωρίς διαβατήριο. Ο κόσμος έχει μπερδευτεί και νομίζει ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει και παρατηρείται συνωστισμός στα Τμήματα Ασφαλείας για έκδοση διαβατηρίων χωρίς αρκετοί να τα χρειάζονται”.
Καθημερινά στο Αστυνομικό Τμήμα της Τούμπας προσέρχονται πάνω από 200 άτομα που καταθέτουν αιτήσεις για έκδοση νέας ταυτότητας, ενώ το τμήμα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει πάνω από 25 άτομα, όπως δήλωσε ο κ. Δολμάς.

Έκπληκτοι οι Θεσσαλονικείς δεν κατανοούν όπως λένε ότι η πολιτεία δεν αναγνωρίζει δημόσια έγγραφα που η ίδια έχει εκδώσει. “Πρέπει να γίνει αλλαγή στην ταυτότητα, όπως μου είπαν. Από τις 08:00 το πρωί είμαι εδώ, είχα 14 νούμερο, ακόμα δεν έχω τελειώσει, μεγάλη ταλαιπωρία”, σχολίασε μία πολίτης.

Σύμφωνα με τον ταμία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης είναι περίπου 200.000 τα δελτία ταυτότητας τα οποία πρέπει να αντικατασταθούν με το “Θεσσαλονίκη” ολογράφως.

“Πρέπει να υπάρξει μία διευκόλυνση στον κόσμο γιατί μέχρι πριν από δύο μήνες εκδίδονταν διαβατήρια και με το διακεκομμένο Θεσ/νίκη” σημείωσε ο εκπρόσωπος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Όπως λένε οι αστυνομικοί δεν λείπουν οι εντάσεις μεταξύ πολιτών που περιμένουν υπομονετικά στις ουρές για να εξυπηρετηθούν.


Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. σημείωσε πως το θέμα αντικατάστασης προέκυψε από τον επαναπροσδιορισμό των υποχρεωτικών οδηγιών για την έκδοση διαβατηρίων, επισημαίνοντας ότι δεν είναι απαραίτητο κάποιος να αντικαταστήσει μία τέτοια ταυτότητα εφόσον δεν θέλει να ταξιδέψει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Μπορεί κάποιος με αυτή την ταυτότητα να ταξιδέψει σε όλη την ΕΕ, δεν χρειάζεται να πάνε όλοι οι συμπολίτες να αντικαταστήσουν τις ταυτότητες, εκτός εάν πρέπει να εκδώσουν διαβατήριο. Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τα πολύ υψηλά στάνταρς ασφαλείας που απαιτούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τα διαβατήρια", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρονόπουλος και συμπλήρωσε ότι "το 2019 θα κληθούν όλοι οι πολίτες να αποκτήσουν τις νέου τύπου αστυνομικές ταυτότητες".


typosthes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου