Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Αθωώθηκε ο 25χρονος που συνελήφθη για τον... ξυλοδαρμό του στο Ωραιόκαστρο


Αθώος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο 25χρονος που κατηγορείτο για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου, για όσα συνέβησαν στο Ωραιόκαστρο κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στην παράνομη φοίτηση παιδιών λαθρομεταναστών στο 1ο δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Ο ίδιος – μάλιστα - ξυλοκοπήθηκε όταν μπήκε στο προαύλιο του σχολείου και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, απ' όπου υπέγραψε μόνος του για να πάρει εξιτήριο και να βρεθεί στο δικαστήριο.


Εκεί εμφανίστηκε με εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού στο πρόσωπό του, και απολογούμενος ισχυρίστηκε στην ουσία ότι βρέθηκε τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο. «Πήγα από περιέργεια στη συγκέντρωση, μαζί με έναν φίλο μου, για να δούμε τι γίνεται. Μπήκα στο προαύλιο του σχολείου για να κόψω δρόμο κι εκεί δέχθηκα επίθεση από αντεξουσιαστές. Μου έριξαν σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο, έπεσα στο έδαφος και με χτύπησαν άσχημα» είπε, ενώ ο συνήγορός του προσκόμισε έγγραφη δήλωση του προέδρου της «Πατριωτικής Ένωσης Ωραιοκάστρου» - οργάνωση που πραγματοποίησε την κινητοποίηση - σύμφωνα με την οποία ο 25χρονος δεν είναι μέλος της.

Από το βήματα του μάρτυρα κατέθεσε αστυνομικός, που ανέφερε ότι αντιλήφθηκε την παρουσία του 25χρονου, αλλά ούτε τον είδε ούτε τον άκουσε να κάνει κάτι το μεμπτό.

Την αθώωση του 25χρονου ζήτησε κι ο εισαγγελέας της έδρας, πρόταση με την οποία συντάχθηκε τελικώς η πρόεδρος του δικαστηρίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΕΓΙΝΕ;
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ;


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου