Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Απενεργοποιήθηκε με επιτυχία η βόμβα στο Κορδελιό


Απενεργοποιήθηκε με επιτυχία η βόμβα, όπως ανακοίνωσε στις 12 το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Ήδη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία μεταφοράς της στα ειδικά οχήματα που θα την οδηγήσουν στο πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη.

Υπολογίζεται ότι αυτό θα γίνει σε περίπου...
μισή ώρα.

Πάντως, ο περιφερειάρχης είπε ότι δεν πρέπει να επιστρέψουν ακόμη οι πολίτες στα σπίτια τους. Αυτό θα γίνει μετά την απομάκρυνση της βόμβας από την περιοχή, το αργότερο σε μία ώρα.

Πηγή: http://www.voria.gr/article/ektakti-enimerosi-apenergopiithike-me-epitichia-i-vomva-sto-kordelio





Η βόμβα μεταφέρθηκε στο πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη, όπου πραγματοποιήθηκε η εξουδετέρωσή της από τους πυροτεχνουργούς του ΤΕΝΞ

Ασφαλώς και με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας στο Κορδελιό, η οποία μεταφέρθηκε με ειδικά οχήματα και με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας στο πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη.

Τα οχήματα πέρασαν πρώτα από την οδό Μοναστηρίου για να οδηγηθούν στον Περιφερειακό και έπειτα διέσχισαν την αερογέφυρα στη Σταυρούπολη, από όπου μπορείτε να δείτε τo παρακάτω βίντεο, για να καταλήξουν στο Δερβένι.

Στο κομβόι, εκτός από το στρατιωτικό όχημα που μετέφερε τη βόμβα, συμμετείχαν περιπολικά της αστυνομίας, ασθενοφόρα και πυροσβεστικό όχημα.

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε, στο Πεδίο Βολής Ασκού Προφήτη, η τελική εξουδετέρωση της βόμβας από πυροτεχνουργούς του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου