Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Καλά του το είπε το μπασταρδάκι: «Γιατί; Δικός σου είναι ο τοίχος;»


Του μπασταρδακίου είναι ο τοίχος και γι' αυτό ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ.

Δολοφονική επίθεση από τρεις αγνώστους δέχθηκε πριν από λίγη ώρα ο καθηγητής στο τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος.

Ο καθηγητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και του έγιναν ράμματα στο τραύμα που του προκάλεσαν οι δράστες, στο κεφάλι. Ο ίδιος ο κ.Συρίγος, μιλώντας...
στα Παραπολιτικά FM περιέγραψε την επίθεση που δέχθηκε:


«Ενώ πήγαινα στο Πάντειο είδα κάποιον να ζωγραφίζει με σπρέι τον τοίχο. Του είπα αυτό απαγορεύεται και μου είπε: «Γιατί; Δικός σου είναι ο τοίχος;»

Μετά ήρθαν άλλοι δύο. Ο τύπος με το σπρέι μου έβαψε το παντελόνι και με χτύπησε με το μπουκάλι στο κεφάλι. Έπεσα κάτω και οι άλλοι δύο άρχισαν να με χτυπούν δυνατά με κλωτσιές» .

Αμέσως μετά την επίθεση στον καθηγητή οι άγνωστοι εξαφανίστηκαν με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί που έσπευσαν στον χώρο να μην προλάβουν να τους βρουν.



Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος. Ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε πουθενά αλλού, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Την επίθεση στον καθηγητή καταδίκασε με ανακοίνωσή της η ΝΔ. με την οποία κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα να αναλάβει τις ευθύνες του και την Αστυνομία να εντοπίσει τους δράστες.

Η ανακοίνωση της ΝΔ ακολουθεί:

«Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής κ. Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου από περιθωριακά στοιχεία.

Πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς.

Καλούμε την Αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών.

Καλούμε, προπάντων, τον κατ’ ευφημισμό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα να αναλάβει τις ευθύνες του». 




Μία σύλληψη και δύο προσαγωγές για τον ξυλοδαρμό του Αγγελου Συρίγου - τι λέει ο ίδιος στην «Κ»

Σε μία σύλληψη και δύο προσαγωγές έχει προχωρήσει η αστυνομία, στο πλαίσιο των ερευνών για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, Αγγελου Συρίγου το μεσημέρι της Τετάρτης. 

Οπως περιγράφει ο ίδιος ο κ. Συρίγος στην «Κ», το συμβάν σημειώθηκε μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης, περίπου στη μία. Όπως αναφέρει, αφού κάλεσε ένα νεαρό να σταματήσει τον σχεδιασμό γκράφιτι σε τοίχο στον πεζόδρομο που βρίσκεται στο εσωτερικό του Πανεπισημίου, εκείνος αντέδρασε και στο σημείο εμφανίστηκαν ακόμη δύο νεαροί, εκ των οποίων ο ένας του έβαψε το παντελόνι. 

Οταν, όπως αφηγείται, επιχείρησε να πιάσει έναν εξ αυτών από το χέρι, τότε οι δράστες του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν στο κεφάλι με το σπρέι, ενώ δέχτηκε και κλωτσιές στα πλευρά και το κεφάλι. 

Ο κ. Συρίγος ακινητοποίησε τον έναν νεαρό ο οποίος και εν συνεχεία συνελήφθη, ενώ η άμεση παρέμβαση άλλων φοιτητών που βρίσκονταν στο σημείο οδήγησε στη λήξη του επεισοδίου. Ο καθηγητής αναφέρει ακόμη ότι το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο της επίθεσης μετά από 20 λεπτά, ενώ καταγγέλλει σημαντική αργοπορία στην ανταπόκριση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες υποστηρίζει ότι έφτασαν πάνω από μια ώρα αργότερα. 

Ο κ. Συρίγος μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει θλαστικά τραύματα του τριχωτού της κεφαλής. Του έγιναν έξι ράμματα και παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Ο συλληφθείς νεαρός, κατά του οποίο υποβλήθηκε μήνυση, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ οι άλλοι δύο δράστες αναζητούνται, με αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν ότι συγκρατήθηκε ο αριθμός κυκλοφορίας της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν. 
 


Παραπομπή σε δίκη για τον φοιτητή που επιτέθηκε στον Αγγελο Συρίγο

Ποινική δίωξη για επικίνδυνη  σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή ασκήθηκε σε βάρος του 25χρονου φοιτητή ψυχολογίας, για την επίθεση σε βάρος του καθηγητή της Παντείου, Αγγελου Συρίγου,στο χώρο του Πανεπιστήμιου.

Ο 25χρονος παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο αυτόφωρο.

Τα άλλα δύο άτομα που είχαν προσαχθεί για την επίθεση στον καθηγητή, αφέθηκαν ελεύθερα, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.





«Θα σου κάνουμε μαύρη τη ζωή» είπαν στον Συρίγο

 «Ηρέμησε, θα πεις ότι γλίστρησες και έπεσες. Δεν σε χτύπησε κανένας. Θα σου κάνουμε μαύρη τη ζωή. Δεν θα ξαναπατήσεις στο Πανεπιστήμιο». Αυτό φέρεται να «υπέδειξε» στον καθηγητή της Παντείου Αγγελο Συρίγο ο ένας από τους δράστες του ξυλοδαρμού του, το μεσημέρι της 15ης Φεβρουαρίου στο προαύλιο του πανεπιστημιακού ιδρύματος.
Ο νεαρός φοιτητής ακινητοποιήθηκε από τον ίδιο τον 51χρονο καθηγητή (χάρη και στη συνδρομή ακαδημαϊκών και φοιτητών) και σήμερα δικάζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για «πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 24χρονος φερόμενος ως δράστης, μετά τη λήξη του επεισοδίου και μέχρι τη στιγμή της σύλληψής του απείλησε τον αναπληρωτή καθηγητή Διεθνούς Δικαίου λέγοντάς του «Εσύ δεν είσαι ο Συρίγος ο χρυσαυγίτης; Φύγε, κοπάνα την». Επιπλέον, όπως έχει αποτυπωθεί στα επίσημα δικαστικά έγγραφα, τον «προέτρεψε» να καταθέσει στην ΕΛ.ΑΣ. ότι γλίστρησε και χτύπησε μόνος του και όχι ότι ξυλοκοπήθηκε. «Δε σε χτύπησε κανένας, θα σου κάνουμε μαύρη τη ζωή».

Σύμφωνα με τη δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, στις 1.15 μ.μ. της 15ης Φεβρουαρίου, ο 51χρονος ακαδημαϊκός έκανε παρατήρηση σε νεαρό που με μαύρο σπρέι έγραφε στον εξωτερικό τοίχο του παλιού κτιρίου της Παντείου το σύνθημα «Ελεγχος, πειθάρχηση, αόρατη εργασία». Ο νεαρός και δύο ακόμη άτομα αντέδρασαν βίαια. Αρχικά, προσπάθησαν να βάψουν με σπρέι το παντελόνι του καθηγητή και στη συνέχεια τον έριξαν στο έδαφος χτυπώντας τον με τα χέρια και τα πόδια στο κεφάλι και το σώμα, τραυματίζοντάς τον. «Οπως έπεφτα κάτω, παρέσυρα μαζί μου τον έναν απ’ αυτούς, εκείνον με τα σκουλαρίκια», είπε στην κατάθεσή του ο κ. Συρίγος και προσέθεσε: «Η επίθεση κράτησε 30 δευτερόλεπτα (...) Οι δύο νεαροί αποχώρησαν με μηχανάκι (...) Εγώ κατάφερα και συγκράτησα τον τρίτο νεαρό και με τη βοήθεια φοιτητών μου τον απομονώσαμε για να μη διαφύγει». Μετά τη λήξη του περιστατικού, ο 24χρονος φοιτητής συνελήφθη από αστυνομικούς της Κρατικής, ενώ ο αναπληρωτής καθηγητής μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διανυκτέρευσε για προληπτικούς λόγους.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο νεαρός κατηγορούμενος κατέθεσε μέσω της συνηγόρου του μήνυση κατά του 51χρονου καθηγητή, με συνέπεια ο τελευταίος να συλληφθεί προσωρινά (αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα) στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Στο μεταξύ, αυτόπτες μάρτυρες του ξυλοδαρμού συγκράτησαν την πινακίδα κυκλοφορίας της μηχανής με την οποία διέφυγαν οι άλλοι δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου. Προέκυψε ότι ανήκει σε 26χρονο νεαρό, ο οποίος επίσης βαρύνεται για το αδίκημα της «πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης».

 

 

 

 







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου