Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Τρεις αρχαίοι ελληνικοί τάφοι με απεικονίσεις του θεού Έρωτα ανακαλύφθηκαν στην Προύσα +pics


Τρεις αρχαίοι ελληνικοί ταφικοί θάλαμοι της Ύστερης Αρχαιότητας ανακαλύφθηκαν σε ελαιώνα. Συγκεκριμένα οι τρεις αρχαίοι τάφοι ανακαλύφθηκαν 5 χιλιόμετρα έξω από τη Νίκαια της Βιθυνίας, στην επαρχία της Προύσας.

Οι ειδικοί εικάζουν, ότι η περιοχή ήταν νεκρόπολη, ένα μεγάλο, αρχαίο νεκροταφείο με περίτεχνους ταφικούς θαλάμους.

Το κάλυμμα των σαρκοφάγων, βάρους 7 τόννων, φέρει μοναδικά ανάγλυφα του...
θεού Έρωτα μέσα σε λουλούδια λωτού και αναπαραστάσεις με κεφάλια λιονταριών.

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται ομάδα ειδικών αρχαιολόγων από το τοπικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού προκειμένου να ξεκινήσουν οι ανασκαφές. Άνδρες ασφαλείας φυλάνε σκοπιά όλο το 24ωρο στον ελαιώνα.

Ο ελαιώνας είχε πληγεί από αρχαιοκάπηλους - κυνηγούς θησαυρών οι οποίοι είχαν βρει νωρίτερα έναν τάφο και στην προσπάθειά τους να τον ξεθάψουν, κατέστρεψαν το κάλυμμά του, ενδεχομένως σε αναζήτηση χρυσού και άλλων πολύτιμων αντικειμένων που νόμιζαν ότι υπήρχαν μέσα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, αστυνομικοί στη διάρκεια έρευνας για ένα κλεμμένο φορτηγό ανακάλυψαν μία σαρκοφάγο της Ύστερης Αρχαιότητας στον ίδιο ελαιώνα.

Επίσης, μία άλλη σαρκοφάγος που ανήκε σε μία βασίλισσα ανακαλύφθηκε στην ίδια περιοχή το 2015. Και αυτή ανήκε στην Ύστερη Αρχαιότητα και ζύγιζε 7 τόννους. Και αυτή όμως είχε συληθεί από αρχαιοκάπηλους.

Οι ταφικοί θάλαμοι είχαν επίσης απεικονίσεις μυθολογικών προσώπων, όπως του Έλληνα θεού Ερωτα, του Ηρακλή και της Μέδουσας.







dailysabah.com
*Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι από τον Σεπτέμβριο του 2016

Ο τάφος που ανακαλύφθηκε το 2015




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου