Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Η πιο ισχυρή ανεμογεννήτρια στον κόσμο έσπασε το ρεκόρ παραγωγής ενέργειας pics+vid


Η V164, μία πρωτότυπη ανεμογεννήτρια της δανικής MHI Vestas Offshore που δοκιμάστηκε στο Όστεριλντ της Δανίας στο τέλος του 2016, έσπασε το 24ωρο ρεκόρ παραγωγής ενέργειας, παίρνοντας τον τίτλο της ισχυρότερης ανεμογεννήτριας που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα.

Με ονομαστική ισχύ 9 μεγαβάτ υπό τις βέλτιστες συνθήκες, η V164 έθεσε το εντυπωσιακό νέο ρεκόρ παραγωγής ενέργειας από μία μόνο ανεμογεννήτρια τον Δεκέμβριο, παράγοντας...
216.000 κιλοβατώρες σε μια περίοδο 24 ωρών.

Με ύψος 220 μέτρα, η ανεμογεννήτρια καλύπτει με τις λεπίδες της μια περιοχή έκτασης 21.124 τετραγωνικών μέτρων. Η κάθε λεπίδα έχει μήκος σχεδόν 80 μέτρα, το ισοδύναμο εννέα διώροφων λεωφορείων και ζυγίζει 35 τόνους η κάθε μία.

«Η πλατφόρμα αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης δέσμευσης της ΜΗ Vestas Offshore να παρέχει οικονομικά προσιτή υπεράκτια αιολική ενέργεια», αναφέρει σε δήλωσή του ο Τόρμπεν Χβιντ Λάρσεν, επικεφαλής τεχνικός σύμβουλος της εταιρείας.

«Η πολιτική παροχής τεχνολογίας στροβίλων που ακολουθούμε είναι σύμφωνη με την ανάπτυξη της βιομηχανίας μας, βασιζόμενοι στα 20 και πλέον χρόνια εμπειρίας μας με υπεράκτιες ανεμογεννήτριες. Η αξιοπιστία παραμένει ο βασικός καταλύτης και η προσέγγισή μας για την ανάπτυξη της υπάρχουσας πλατφόρμας μας υποστηρίζει αυτή τη στρατηγική», αναφέρει το σχετικό δελτίου τύπου.

Μετά την επιτυχία του νέου ρεκόρ, το πρωτότυπο είναι έτοιμο να βγει στην αγορά. Ο σχεδιασμός της ανεμογεννήτριας έχει γίνει λαμβάνοντας υπ’ όψιν το δύσκολο περιβάλλον της Βόρειας Θάλασσας, με τη λειτουργική διάρκεια ζωής να υπολογίζεται περίπου στα 25 χρόνια, ύστερα από τα οποία μπορεί να ανακυκλωθεί έως και το 80% των υλικών κατασκευής.

«Πιστεύουμε ότι η ανεμογεννήτριά μας θα διαδραματίσει αναπόσπαστο τμήμα της προσπάθειας της βιομηχανίας υπεράκτιας αιολικής ενέργειας για τη συνεχιζόμενη μείωση του κόστος της ενέργειας», πρόσθεσε ο Λάρσεν.












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου