Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Η ΕΡΤ της Γιάμαλη πρέπει να κλείσει!




«Ο Μητσοτάκης δεν μπήκε στην  Μόρια γιατί μπορεί να σιχαινόταν». 

Αυτό ειπώθηκε στη δημόσια ΕΡΤ από κάποια κυρία που αυτοπροσδιορίζεται ως... δημοσιογράφος. Αυτή η ΕΡΤ πρέπει να κλείσει. 
Αυτή την ΕΡΤ δεν μπορεί να την πληρώνει ο ελληνικός λαός.

Ήμουν  από εκείνους που είχαν αντιταχτεί...
στο «μαύρο στην ΕΡΤ» του Αντώνη Σαμαρά. Θεωρούσα και εξακολουθώ να θεωρώ ότι ήταν ένα τεράστιο λάθος. Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από έναν δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που να προάγει τον πολιτισμό. Η ΕΡΤ του 2014 ήθελε ανανέωση, ήθελε μια νέα αρχή. Όχι όμως λουκέτο. (Σημείωση Krasoblog: ΚΑΛΩΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΤΕ. ΛΟΥΚΕΤΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΑΝΑΝΟΙΓΕ ΠΟΤΕ).

Η ΕΡΤ του 2017 είναι σε χειρότερο σημείο από εκείνο του 2014. Για την ακρίβεια δεν είναι μία δημόσια τηλεόραση. Είναι μια κομματική τηλεόραση που την πληρώνει με το υστέρημά του ο ελληνικός λαός. Μπορείτε να φανταστείτε δημοσιογράφο της παλιάς ΥΕΝΕΔ να αναφέρεται με τέτοιο τρόπο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ούτε για αστείο. Και μιλάμε για εκείνη την γνωστή κρατική ΥΕΝΕΔ που προερχόταν από τα σπλάχνα της χούντας.

Η ΕΡΤ είναι ένα ακριβό μαγαζί που παράγει ένα προϊόν που μυρίζει από μακριά φθήνια. Την  φθήνια του φραπέ, την φθήνια των τρολς του διαδικτύου που αναβαθμίστηκαν σε «δημοσιογράφους». Που είναι άραγε ο πνευματικός κόσμος να δηλώσει την ιερή του αγανάκτηση για αυτό το κατάντημα; Κι είναι υποχρέωση των πνευματικών ανθρώπων να αντιδράσουν. Όπως και σε μία πιθανή προσπάθεια στο μέλλον να περάσουμε από την κόκκινη ΕΡΤ στην γαλάζια. Διότι η ΕΡΤ δεν είναι το τσιφλίκι κανενός. Η κόκκινη ΕΡΤ δεν θα μας κάνει να υποχωρήσουμε από τα ιδανικά μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διαιωνιστεί αυτή η κατάσταση.

Η διοίκηση της ΕΡΤ είναι εκτεθειμένη. Έχει σοβαρότατες ευθύνες για ό,τι συμβαίνει. Δικό της δημιούργημα είναι αυτό το τερατούργημα. Δεν περιμένουμε να ζητήσουν συγνώμη. Μακάρι να κάνουμε λάθος. Ξέρουμε, όμως, ότι μία διοίκηση που σέβεται τον εαυτό της δεν επιτρέπει τέτοια φαινόμενα. Και το αποδεικνύει καθημερινά.

Η κόκκινη ΕΡΤ έχει αποτύχει οικτρά. Δαπανά κάθε χρόνο όσα προσδοκούν να πάρουν από την διαφημιστική πίτα όλα τα ιδιωτικά κανάλια μαζί και αναπαράγει την χυδαιότητα της κάθε Γιάμαλη. Ο κόσμος δεν παρακολουθεί από το κανάλι. Δεν το εμπιστεύεται για την ενημέρωσή του. Δεν θέλει να βλέπει τα κομματικά τσιράκια της εθνοσωτήριας να του προσφέρουν χυδαιότητα με το κιλό. Αυτή η ΕΡΤ πρέπει να κλείσει. Και στην θέση της να δούμε, επιτέλους, ένα ακομμάτιστο οργανισμό που να παράγει πολιτισμό και ενημέρωση. Και να διοικείται από τους ανθρώπους του πνεύματος. Αν δεν έχουμε από αυτό το είδος, τότε δεν χρειαζόμαστε την ΕΡΤ.  Δεν μας αξίζει ούτε καν να έχουμε όνειρα ως έθνος για το μέλλον…

Θανάσης Μαυρίδης









2 σχόλια:

Unknown είπε...

Ωραία, ο Μητσοτάκης συχαίνονταν. Ο Μουζάλας, πού ΔΕΝ συχαίνονταν, αλλά πήγε επί τούτου στό Ελληνικό, γιατί "έμεινε στήν απέξω" από τούς μαινομένους λαθρομετανάστες, μπορεί νά μάς εξηγήσει η αγαπητή δημοσιογράφα;
https://www.youtube.com/watch?time_continue=66&v=cmucnjnV_kM

Κρασοπατήρ είπε...

Ο Μουζάλας λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο (Κωνσταντίνου - Ανταρcia)

Δημοσίευση σχολίου