Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Ακροαριστερές-φασιστικές φιέστες με την «εκπαίδευση» παιδιών λαθροεισβολέων


Φιέστες τελειωμένων πολιτικάντιδων που βγαίνουν σαν τα σκουλήκια από τη λάσπη για να εξαγγείλουν την συμπόρευσή τους με τα κελεύσματα της πολίτικης ορθότητος (sic). Πανηγύρια αργόσχολων και ψυχολογικά διαταραγμένων ακροαριστερών τύπου ΚΕΕΡΦΑ, που παραμονεύουν με ρόπαλα για να συνετίσουν όποιον αντιδρά και ανησυχεί για το παιδί του.

Υπερφίαλες χιλιοειπωμένες ανακοινώσεις από τους εθνομηδενιστές (μόνο όταν πρόκειται για το ελληνικό Έθνος) που το μόνο -ας μην κρυβόμαστε- στο οποίο αποσκοπούν είναι το πικάρισμα και ο κομπασμός εις βάρος όλων των υπολοίπων, τώρα που κατσικώθηκαν στην εξουσία κι επιτέλους παίρνουν τη ρεβάνς για την ήττα στον συμμοριτοπόλεμο (εμφύλιο).

Φυσικά αρωγός σε όλο αυτό το τσίρκο, είναι τα ταϊσμένα με χρήματα του ελληνικού λαού, ΜΜΕ, που διαστρεβλώνουν παντελώς την όλη κατάσταση και προσπαθούν να αποχαυνώσουν το αφελές κοινό τους και στολίζουν με τα γνωστά (ακροδεξιοί, ναζί, φασίστες, ρατσιστές, κλπ όποιον ΤΟΛΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ). 

Δείτε τί έγινε χθες και πως παρουσιάστηκε η είδηση της πρώτης ημέρας των «προσφυγόπουλων» στο δημοτικό σχολείο Περάματος:




Θερμή υποδοχή για τα παιδιά προσφύγων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος - ΦΩΤΟ


Θερμή υποδοχή για τα παιδιά προσφύγων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος - ΦΩΤΟ

Χειροκροτήματα, χαμόγελα ζωγραφισμένα στα πρόσωπα, αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά συνθήματα, μπαλόνια… Αυτοί ήταν οι τρόποι με τους οποίους μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και συλλογικότητες από το χώρο της αριστεράς, υποδέχτηκαν τα παιδιά των προσφύγων στην πρώτη τους μέρα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος.

Το κλίμα θερμό και αλληλέγγυο απέναντι στα παιδιά που εκδιώχθηκαν από τη χώρα τους, θύματα του πολέμου στη Συρία. Σε εκείνα τα παιδιά που έφτασαν στην Ελλάδα στοιβαγμένα σε βάρκες για να ξεφύγουν από το μένος των πολεμικών συρράξεων. Απέναντι στις αντιδράσεις και στις ρατσιστικές συμπεριφορές, η εκπαιδευτική κοινότητα, οι μαθητές, οι γονείς, αλλά και οι αλληλέγγυοι καλωσόρισαν τα προσφυγόπουλα που έμπαιναν στο Δημοτικό σχολείο δειλά-δειλά, αλλά με χαρούμενα πρόσωπα και, κυρίως, με το αθώο παιδικό τους βλέμμα.


Τα πανό καλωσορίσματος από επιτροπές μαθητών, συλλόγους γονέων, κηδεμόνων και εκπαιδευτικών, ξεχώριζαν στην οδό Νίκης, στο νέο Ικόνιο Περάματος. Το παρόν έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Ι. Παντής, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γ. Γαβρίλης, μέλη της τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης και φορείς και συλλογικότητες για τους πρόσφυγες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παντής τόνισε ότι: «Κάθε μέρα ανοίγουμε νέα σχολεία σε ολόκληρη την χώρα, όπως και σήμερα στο Πέραμα, και προχωράμε κανονικά το πρόγραμμα μας. Το υπουργείο Παιδείας έχει την ευθύνη για την εκπαίδευση και την εκπαιδευτική δραστηριότητα όλων των παιδιών των προσφύγων που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο». Σε ερώτηση δημοσιογράφων γιατί επιλέχθηκε το συγκεκριμένο σχολείο για να φοιτήσουν τα παιδιά των προσφύγων, εφόσον είχαν προηγηθεί αντιδράσεις το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Παντής υπογράμμισε ότι «σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, τα σχολεία επιλέχθηκαν επειδή πληρούν κάποια κριτήρια, κυρίως παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά. Η πολιτική βούληση λέει να πάνε τα παιδιά στα σχολεία. Ο τρόπος, το πού θα πάνε, τι μαθήματα θα κάνουν κ.α. αυτά όλα υπακούν σε παιδαγωγικούς κανόνες».


Σχετικά με τις αιτήσεις των μετεγγραφών που έχουν παρουσιαστεί, ο κ. Παντής ανέφερε ότι «είναι θέμα των υπηρεσιών της Πολιτείας και όχι του υπουργείου Παιδείας». Καταλήγοντας ο γ.γ. Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας επισήμανε ότι «θα ακολουθήσουμε τους παιδαγωγικούς κανόνες που πρέπει, για να ξεδιπλώσουμε το σχέδιο του υπουργείου για τα παιδιά των προσφύγων». Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους γονείς και τους μαθητές που βρέθηκαν στο 1ο Δημοτικό σχολείο για να καλωσορίσουν τα προσφυγόπουλα.

Με την σειρά του ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γ. Γαβρίλης υποστήριξε ότι «η ένταξη των παιδιών των προσφύγων στη σχολική ζωή συνιστά τη δημοκρατική και ομαλή ένταξή τους και αποτρέπει φαινόμενα και συμπεριφορές γκετοποίησής τους. Στο Πέραμα, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι φορείς της πόλης, υποδέχονται με αλληλεγγύη τα παιδιά των προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα και σε ό,τι μας αναλογεί με την καθημερινή μας παρουσία θα κάνουμε τα αναγκαία για τη δημοκρατική και ομαλή ένταξή τους και την αναγκαία κοινωνικοποίησή τους».


Ο κ. Ν. Μπελαβίλας, αναπληρωτής συντονιστής της επιτροπής για τα παιδιά των προσφύγων, καλωσορίζοντας τα, σχολίασε τη σημερινή επιλογή να είναι κλειστές οι πόρτες του σχολείου προς τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, αναφέροντας ότι «λόγω των γεγονότων με την Χρυσή Αυγή το προηγούμενο διάστημα, έκαναν μια τέτοια επιλογή για να είναι τα παιδιά των προσφύγων ασφαλή».

Επιπλέον, ευχαρίστησε τους μαθητές και τους γονείς του Περάματος για την παρουσία τους, καθώς βοήθησαν με τη σειρά τους να ξεκινήσει το πρόγραμμα. Ακόμη ανέφερε ότι «από Σεπτέμβριο τα παιδιά θα ενταχθούν στα πρωϊνά σχολεία, ωστόσο προς το παρόν είναι υπό καθεστώς προστασίας».

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Καρύδης, μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι : «Βρέθηκα σήμερα εδώ ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτής Πειραιά, μαζί με το γραμματέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Χρονόπουλο, για να εκφράσουμε την συμπαράστασή, την αλληλεγγύη και την ευαισθησία μας, ώστε τα προσφυγόπουλα να μπορούν να έχουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην γνώση της ελληνικής γλώσσας και τον πολιτισμό και να πούμε ένα ηχηρό όχι στον ρατσισμό και στη μισαλλοδοξία που καλλιεργεί συστηματικά η Χρυσή Αυγή και οι δυνάμεις του σκοταδισμού στη χώρα μας.

«Το Νέο Ικόνιο Περάματος χτίστηκε από Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Οι απόγονοι των Ελλήνων προσφύγων πρέπει να δεχτούν με αγάπη τα παιδιά των προσφύγων μίας χώρας η οποία το 1922 είχε συνδράμει στη σωτηρία και την ανακούφιση των ξεριζωμένων Μικρασιατών», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Γιάννης Μοίρας, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής.(ΨΕΜΜΑΤΑ - ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΥΡΙΑ ΤΟΤΕ, ΗΤΑΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΕΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ). «Δε νομίζω», πρόσθες «ότι οι γονείς που αντιδρούν είναι οπαδοί της γνωστής δολοφονικής νεοναζιστικής συμμορίας, υπό το μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος, που αναπτύσσει ιδιαίτερη δράση στην περιοχή. Προφανώς υφίσταται και ένα έλλειμμα πλήρους, σωστής ενημέρωσης. Ας αναλάβουν οι αρχές, οι αρμόδιοι και όλοι εμείς που πολιτευόμαστε και εκλεγόμαστε στον Πειραιά να εξηγήσουμε στους κατοίκους πως ακριβώς έχει η κατάσταση και όλα θα πάνε καλά. Καλώς όρισαν τα προσφυγόπουλα και τους ευχόμαστε καλά γράμματα».

Εκπρόσωποι μαθητών από τα σχολεία του Περάματος δήλωσαν πως είναι αλληλέγγυοι απέναντι στα παιδιά των προσφύγων και πως καταδικάζουν τα γεγονότα που συνέβησαν πριν λίγο καιρό. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά «η τρομοκρατία και οι ρατσιστικές συμπεριφορές απέναντι τους δεν θα περάσουν. Επικροτούν κάθε τέτοια ενέργεια του κράτους, καθώς τα παιδιά των προσφύγων έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και κανείς δεν μπορεί να τους το πάρει πίσω».
Σημειώνεται ότι σε μια κίνηση αλληλεγγύης και στήριξης των παιδιών των προσφύγων οι μαθητές από τα σχολεία του Περάματος συγκέντρωσαν σχολικά είδη για να τα προσφέρουν στους νέους μαθητές. Το 1ο Δημοτικό σχολείο Περάματος ήταν το τρίτο και τελευταίο στη σειρά που υποδέχτηκε για φοίτηση παιδιά των προσφύγων από τη δομή φιλοξενίας των προσφυγών στο Σχιστό. Προηγήθηκαν το 15ο Δημοτικό σχολείο της Νίκαιας και το 5ο Δημοτικό σχολείο Κερατσινίου όπου τα μικρά προσφυγόπουλα έτυχαν θερμής υποδοχής (μία ακόμη ακροαριστερή φιέστα δηλαδή).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Βέβαια το ακροαριστερό ΑΠΕ-ΜΠΕ ίσα που ανέφερε -και το εμφάνισε ως αμελητέα εκκρεμότητα- το ότι οι γονείς των περισσότερων παιδιών ζήτησαν την μετεγγραφή σε άλλο σχολείο και δεν τα στέλνουν πια στο Δημοτικό Νέου Ικονίου. Καμία αναφορά βεβαίως στην ανακοίνωση των Γονέων και Κηδεμόνων.



Συνέντευξη Τύπου Συλλόγων Γονέων Νέου Ικονίου Περάματος: "Ζητήσαμε τη μετεγγραφή των παιδιών μας σε άλλα σχολεία"

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 12.00 ξενοδοχείο Cavo D' Oro - Αλ. Παπαναστασίου 19 Πειραιάς

Ο Σύλλογος Γονέων Νηπιαγωγείου Νέου Ικονίου Περάματος και οι λοιποί γονείς αποφασίσαμε να ζητήσουμε την άμεση μετεγγραφή των παιδιών μας σε άλλα σχολεία της περιοχής, από την στιγμή που δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματά μας από την Πολιτεία.

Την απαίτησή μας αυτή υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των Γονέων και Κηδεμόνων.

Καλούμε:

Όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (τηλεοπτικά, έντυπα και διαδικτυακά)
Όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της Αττικής
Όλα τα Πολιτικά Κόμματα της Ελληνικής Βουλής

Σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουμε αυτό το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 12.00 στο ξενοδοχείο Cavo D' Oro (Αλ. Παπαναστασίου 19, Πειραιάς) όπου θα παρουσιάσουμε επίσημα τις θέσεις και τα αιτήματά μας, τα οποία έχουν σκοπίμως διαστρεβλωθεί από τα ΜΜΕ.

Δεν αντιμετωπίζουμε ρατσιστικά κανέναν άνθρωπο και πάνω απ' όλα κανένα παιδί. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ρατσιστικά όλους εμάς, τους πολίτες που διεκδικούμε τα στοιχειώδη για εμάς και τις οικογένειές μας.

Για τον Σύλλογο Γονέων Νηπιαγωγείου Νέου Ικονίου Περάματος
Ο Πρόεδρος




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου