Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Με απαγορεύσεις δεν αντιμετωπίζονται τα ακραία κόμματα


Τα ακραία πολιτικά κόμματα έχουν μπροστά τους πεδίο λαμπρό, παρόλο ότι η δυναμική τους οφείλεται στην άρνηση και όχι σε θέσεις.

Παρά τις προειδοποιήσεις των αναλυτών, ότι αντί των απαγορεύσεων και διώξεων κατά ακραίων δεξιών και αριστερών κομμάτων, απαιτείται θεραπεία των καταστάσεων που οδηγούν στην ενδυνάμωσή τους, ο πολιτικός κόσμος στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα, επιλέγει την λεγόμενη εύκολη λύση, επειδή αδυνατεί να...
εφαρμόσει την δύσκολη, αλλά ορθή.


Και η εύκολη λύση είναι η απαγόρευση αφενός δράσεων, αφετέρου έκφρασης ελεύθερου λόγου, που σχηματοποιείται με εκφοβιστικά επιχειρήματα και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς προς όποιον εκφράσει αντίθετη γνώμη της επικρατούσας. Παραλλήλως, αποκρύπτονται γεγονότα και καταστάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση του ρεύματος του κοινού προς ακραία κόμματα.

Προ τετραετίας είχε δημοσιοποιηθεί Έκθεση του Ιδρύματος Αντενάουερ, που επιχείρησε να απαντήσει στο ερώτημα "Γιατί ανεβαίνουν τα ακροδεξιά κόμματα σε όλη την Ευρώπη"; Το συμπέρασμα ήταν αυτονόητο, και όμοιο μ’ αυτό που εξάγει κάθε σκεπτόμενος πολίτης. Η οικονομική ανέχεια αλλά και οι "αδυναμίες" της Ε.Ε. φαίνεται πώς ωθούν τους πολίτες στην Ακροδεξιά. (Προσθέτω, και στην Ακροαριστερά).

Είναι εντυπωσιακό, ότι οι συντάκτες της Έκθεσης δεν κατάφεραν να "δουν" τις επιπτώσεις και από το προσφυγικό ρεύμα, ώστε να το προσθέσουν κι αυτό στις αιτίες, καίτοι είχε διαφανεί από τότε πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση.

Στην Έκθεση υπογραμμίζεται ότι οι ψηφοφόροι προέρχονται απ' όλα τα κοινωνικά στρώματα και κυρίως από την "πλατφόρμα" των πρώην σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων. Δεν αναλύεται περαιτέρω το γιατί, ενώ οι Γερμανοί που διενήργησαν την έρευνα, γνωρίζουν καλύτερα από όλους, ότι τα πρώτα, περισσότερα και δυναμικότερα μέλη των SA του Χίτλερ (Αστυνομία Κόμματος) προέρχονταν από το κομμουνιστικό κόμμα.

Ο Γκαίμπελς, στο Ημερολόγιό του, εξηγεί ότι το ναζιστικό κόμμα προτιμούσε να προσελκύσει τους νέους κομμουνιστές, επειδή ήταν εμποτισμένοι με επαναστατική διάθεση, σε αντίθεση με τους "αδιάφορους αστούς".

Την λύση, την προτείνει η έρευνα, αλλά όπως είπα ανωτέρω, ο πολιτικός κόσμος αποφεύγει τα δύσκολα, επειδή δυστυχώς προωθούνται στις κομματικές ηγεσίες -και μετέπειτα κυβερνητικές- πρόσωπα ήσσονος ικανότητας, ώστε να ελέγχονται μετ’ ευκολίας. Από αυτόν τον κανόνα, που ισχύει κατά τις τελευταίες δεκαετίες, δεν εξαιρούνται ούτε οι διατελέσαντες Πρόεδροι στις ΗΠΑ. Αν συμβεί να ξεφύγει κάποιος ισχυρός ηγέτης (βλ. Πούτιν στην θέση του Γέλτσιν) φροντίζουν να αποδυναμώσουν την ισχύ του με μύριους θεμιτούς ή αθέμιτους τρόπους.

Με δεδομένο επομένως, ότι ο πολιτικός κόσμος στην Ευρώπη, άμεσα συνδεδεμένος με μικροκομματικές τακτικές, και με την πρόθεση να κυβερνήσει με όσο το δυνατόν λιγότερες δυσμενείς καταστάσεις -"τα σοβαρά προβλήματα ας τα λύσει ο επόμενος"-, το συμπέρασμα της Έκθεσης ότι «Θα πρέπει να καταπολεμηθούν οι κοινωνικές αιτίες που ωθούν τους ανθρώπους στο να ρέπουν στον ριζοσπαστισμό, με άλλα λόγια, η εξαθλίωση και η εξάρτηση των πολιτών από το κοινωνικό σύνολο, που τους κάνουν ευεπίφορους στο κάλεσμα των λαϊκιστών», της άκρας Αριστεράς και Δεξιάς, δεν θα το λάβουν οι πολιτικοί υπόψη.

Σήμερα μάλιστα, κι αν ακόμη αποφασιστεί η ορθή αντιμετώπιση του προβλήματος, για μερικές χώρες -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- είναι ήδη πολύ αργά.

Διαμορφώθηκε ένα καθεστώς κατά την μεταπολιτευτική περίοδο, που κυριαρχούν στην κοινωνία τα Αριστερά συνθήματα, με αποτέλεσμα όταν βρίσκονται στην Αρχή αστικά κόμματα να μη μπορούν να εφαρμόσουν ένα δημοκρατικό -με την κυριολεξία του όρου- πρόγραμμα, το οποία σαμποτάρεται από την λαϊκίστικη Αριστερά, όταν πάλι βρεθεί στην Αρχή Αριστερό κόμμα, κυριαρχούμενο από αποτυχημένες ιδεολογικές αγκυλώσεις, είναι αδύνατο να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα.

Οπότε, τα ακραία κόμματα έχουν μπροστά τους πεδίο λαμπρό, παρόλο ότι η δυναμική τους οφείλεται στην άρνηση και όχι σε θέσεις.

Πηγή: http://www.voria.gr/article/me-apagorefsis-den-antimetopizonte-ta-akrea-kommata



"Μαύρο" στη Χρυσή Αυγή ρίχνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, καθώς με ανοικτή επιστολή της ΠΟΣΠΕΡΤ προς τη διοίκηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, γνωστοποιείται ότι κάθε φορά που θα προγραμματίζεται από την ΕΡΤ προβολή, με οποιοδήποτε τρόπο, της εγκληματικής οργάνωσης, όπως αναφέρεται, θα προχωρούν σε στάση εργασίας.

AdTech Ad


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ

Σε συνέχεια των δράσεων της Ομοσπονδίας μας, των εργαζομένων της ΕΡΤ και της κοινωνίας αλλά και των ανακοινώσεών μας, με την πιο πρόσφατη στις 06/02/2017, σας γνωρίζουμε ότι κάθε φορά που θα προγραμματίζεται από την ΕΡΤ προβολή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με οποιοδήποτε τρόπο, θα πραγματοποιούνται στάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια αυτής της προβολής, ούτως ώστε όποια ώρα και αν ήθελε προγραμματιστεί από τη Διοίκηση ανάλογη μετάδοση, αυτή να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Αγωνιστήκαμε και παλεύουμε για αυτό, ώστε η ΕΡΤ να είναι η φωνή της κοινωνίας και όχι κάθε ναζιστικού μορφώματος και είμαστε μαζί με όσους διαμαρτύρονται επανειλημμένα ενάντια στην προβολή της Χ.Α., όπως συνδικάτα, μαζικοί φορείς, οικογένεια Φύσσα, δημοτικές αρχές, βουλευτές όλου του δημοκρατικού τόξου, ευρωβουλευτές, όπως και με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση και που αντιδρούν σε αυτή την προβολή.
Καλούμε τη διοίκηση της ΕΡΤ να εναρμονιστεί πρωτίστως με την κοινωνία και τους δημοκρατικούς θεσμούς, με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, με το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την ΕΡΤ, τις αποφάσεις της Βουλής και πρόσφατα της δικαιοσύνης με την αθώωση Πελετίδη, τις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας που δεν τους καλεί στα συμβούλια των πολιτικών αρχηγών και επιπλέον να μην ξεχνά ότι αυτή τη στιγμή δικάζεται η Χρυσή Αυγή σαν εγκληματική συμμορία με τάγματα εφόδου που ευθύνονται για δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις και ότι ο Πρόεδρός της Ν. Μιχαλολιάκος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Η ΕΡΤ και η διοίκησή της πρέπει να δώσουν ένα δυνατό μήνυμα για το ρόλο και το χρέος που έχουν στον αγώνα κατά του φασισμού και του ρατσισμού.
Ο φραγμός στους εχθρούς της δημοκρατίας σε όλες τις εκφάνσεις προβολής τους είναι επιτακτική ανάγκη και καθήκον για όλους μας αλλά κυρίως για αυτούς που έχουν ταχθεί να λειτουργούν για το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.

Ο ρόλος της ΕΡΤ είναι η προβολή του πολιτισμού, της ενημέρωσης και της δημοκρατίας και όχι το βήμα προβολής και ξεπλύματος εγκληματικών συμμοριών και δολοφόνων που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την ΕΡΤ ώστε να ισχυρίζονται ότι είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα.
Ξεκινώντας από το Σάββατο 25/2/2017 το απόγευμα και κάθε φορά, όποια ημέρα και ώρα που θα προγραμματίζεται προβολή του έργου της Χρυσής Αυγής – με αίτημά της ή μη – η ΠΟΣΠΕΡΤ, όπως και αρχικά τονίσαμε, θα προβαίνει σε στάσεις εργασίας, τη στιγμή της προβολής.
ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ, ΣΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ.

 


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η λύση στο σημερινό αδιέξοδο δεν θα δοθεί από καμιά δύναμη ή παράταξη του παρελθόντος.
Αυτές όλες, έχουν φάει τα ψωμιά τους !!!
Του Δημήτρη Καζάκη
Αν δεν δώσουμε εμείς τη δύναμη σ' αυτούς που οφείλουν να τραβήξουν μπροστά, τότε πώς θα μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους;
Αν δεν απαιτήσουμε καθαρές λύσεις με βάση το συμφέρον μας, τότε πώς θα γλυτώσουμε;
Αν δεν βάλουμε πλάτη όλοι εμείς, δεξιοί και αριστεροί σε μια δύναμη που είναι γέννημα θρέμμα δικό μας για να μας λύσει το πρόβλημα, τότε τι περιμένουμε; Κι από ποιους το περιμένουμε; Από τους ζεν πρεμιέ της τηλεόρασης ;
Αλήθεια.
Με το χέρι στην καρδιά.
Συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με το Ε.ΠΑ.Μ., ένα είναι αδιαμφισβήτητο.
Υπάρχει άλλη δύναμη που να γεννήθηκε μέσα από τη σημερινή κρίση και να ενώνει δεξιούς και αριστερούς στο βασικό πατριωτικό καθήκον;
Υπάρχει άλλη δύναμη που να απευθύνεται και να οργανώνεται μέσα στον ίδιο το λαό, χωρίς να μοιράζεται τις εμφυλιοπολεμικές παθογένειες της παραδοσιακής δεξιάς και της αριστεράς;
Υπάρχει άλλη δύναμη με τόσο καθαρό πατριωτικό και δημοκρατικό λόγο;
Μόνο το Ε.ΠΑ.Μ. !!!

ΤΑ 5 ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.
1. Μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους με βάση το διεθνές δίκαιο.

2. Ανατροπή όλων των συμφωνιών, δεσμεύσεων και μέτρων των δοσιλογικών κυβερνήσεων.

3. Έξοδος από το ευρώ και αναθεώρηση της σχέσης μας με την Ε.Ε.

4. Δίκη δοσίλογων όλων των προδοτών, ανεξαρτήτως θέσεως (κυβερνητική ή μη).

5. Εγκαθίδρυση Δημοκρατίας μέσω μια νέας Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης

Η μοναδική ορθολογική, έγκριτη και εμπεριστατωμένη πρόταση ανάταξης και ανάπτυξης της Ελλάδας, έξω από τον ζουρλομανδύα της Ε.Ε και της ευρωζώνης, όπως πολύ συγκεκριμένα και συντεταγμένα έχει παρουσιάσει το Ε.ΠΑ.Μ.
Αυτό ακριβώς είναι το φυσικό επακόλουθο απουσίας ακόμη, μετά από τόση εξαθλίωση του Ελληνικού λαού, ιδίως επί μνημονιακής πολιτικής, ενός σοβαρού δημόσιου διαλόγου περί μετάβασης σε Εθνικό Νόμισμα, κάτι το οποίο ήδη διεξάγεται σε χώρες πιο εύρωστες οικονομικά από την Ελλάδα, όπως στην Ολλανδία και στην Αυστρία.
Η Πατριωτική λύση πλέον, ξεκάθαρα ορατή, ως η ολοκληρωτικά λυτρωτική επιλογή !!!

Τα 25 μέτρα των 100 πρώτων ημερών μια πατριωτικής κυβέρνησης ενός παλλαΪκού μετώπου, που θα απεγκλωβίσει την Ελληνική κοινωνία από την μνημονιακή πολιτική και θα την οδηγήσει στην ευημερία και στην ανάπτυξη.
https://www.youtube.com/watch?v=GzUxHJuX00g
http://www.epamhellas.gr/metavasi/

Δημοσίευση σχολίου