Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Τί είναι τούτοι ρε ~ Χρυσό εφάπαξ 258 χιλ. ευρώ για τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ


Λίγες ημέρες πριν την έγκριση της προαγωγής του ο επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ εξουσιοδοτήθηκε ώστε να εγκρίνει τη μεταφορά 10 εκατ. ευρώ από τα διαθέσιμα της εταιρείας σε λογαριασμό ασφαλιστικής εταιρείας για να διασφαλίσει το εφάπαξ του.

Δεν έχει ακόμη στεγνώσει η μελάνη από τις αποκαλύψεις για τα αναδρομικά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που αποφάσισαν για τον εαυτό τους τα Golden Boys στον ΑΔΜΗΕ και ο τομεάρχης ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Σκρέκας αποκαλύπτει με ερώτηση που κατέθεσε χθες στη βουλή ένα ακόμη σοβαρό κρούσμα, με "δωράκι" που εξασφάλισε διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση ενεργειακής ΔΕΚΟ. 


Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που κάνει στην ερώτησή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, καθώς προέρχεται από την εταιρεία, εκμεταλλευόμενος τη θέση του έδωσε προαγωγή στον εαυτό του και μόλις αυτή εγκρίθηκε υπέβαλε αίτημα συνταξιοδότησης. Ως αποτέλεσμα, η παραμονή του για λίγες ημέρες στην ανώτατη βαθμίδα (βαθμός γενικού διευθυντή) του εξασφάλισε bonus 100 χιλιάδων ευρώ σε σχέση με το εφάπαξ που θα έπαιρνε ως διευθυντής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό των 258 χιλιάδων ευρώ έχει ήδη καταβληθεί στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας. 

Θυμίζουμε ότι πριν από ένα μήνα ο κ. Σκρέκας είχε αποκαλύψει την υπόθεση με τους χρυσούς μισθούς και τα αναδρομικά που εξασφάλισε η προηγούμενη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα στην περίπτωση του ΑΔΜΗΕ μόνο ο πρώην πρόεδρος έχει επιστρέψει τα αναδρομικά που του καταβλήθηκαν ενώ ο πρώην διευθύνων σύμβουλος αρνείται να δώσει πίσω το πακέτο των περίπου 100 χιλιάδων ευρώ. 

Μια ακόμη ομοιότητα αφορά στο γεγονός ότι τόσο ο ΔΕΣΦΑ όσο και ο ΑΔΜΗΕ είναι ενεργειακές ΔΕΚΟ, οι οποίες τελούσαν υπό ιδιωτικοποίηση, που ωστόσο ακυρώθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


Ποιος πληρώνει

Η νέα αποκάλυψη Σκρέκα, δεν σταματά μόνο στη μεθόδευση που έγινε για να αυξηθεί το εφάπαξ του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΣΦΑ. Όπως αναφέρει η ερώτηση του βουλευτή το κόστος για το χρυσό εφάπαξ θα πληρωθεί από τους καταναλωτές αφού "λίγες ημέρες πριν την έγκριση της προαγωγής του ο επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ εξουσιοδοτήθηκε ώστε να εγκρίνει τη μεταφορά 10 εκατ. ευρώ από τα διαθέσιμα της εταιρείας σε λογαριασμό ασφαλιστικής εταιρείας για να διασφαλίσει το εφάπαξ του ιδίου αλλά και των άλλων εργαζομένων στο Διαχειριστή από πιθανό bail in, μεταξύ άλλων όπως αναφέρει η εισηγητική έκθεση. Το ποσό αυτό των 10.000.000 ευρώ λοιπόν, εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ και θα περιληφθεί στην ανακτήσιμη διαφορά για το 2016, δηλαδή θα συμπεριληφθεί στο κόστος των τιμολογίων, τιμολόγια που πληρώνουν οι απλοί καταναλωτές και η παραγωγική βάση της χώρας για φυσικό αέριο".

Πιο αναλυτικά, όπως αποκαλύπτει ο βουλευτής της ΝΔ, "ο συγκεκριμένος κομματικά διορισμένος διοικητής του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, προέρχεται από την εταιρεία και πριν την επιλογή του ως Πρόεδρος, εργαζόταν στο ΔΕΣΦΑ ως απλός διευθυντής. Στις 11 Νοεμβρίου λοιπόν, εκμεταλλευόμενος την ισχύ που του παρέχει η θέση του,  πέτυχε και εγκρίθηκε από το εποπτικό συμβούλιο η οργανική του αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες στο βαθμό του Διευθυντή Δραστηριότητας (Γενικού Διευθυντή) και στο ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο (5ο κλιμάκιο).

Η συγκεκριμένη προαγωγή ωστόσο δεν ήταν τυχαία όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια. Λίγες ημέρες μετά την έγκριση της προαγωγής, ο εν λόγω διοικητής παραιτήθηκε για λόγους συνταξιοδότησης. Αποτέλεσμα; Η ολιγοήμερη παραμονή του στην αναβαθμισμένη οργανική του θέση εκτίναξε το ΕΦΑΠΑΞ του (αποζημίωση απόλυσης) κατά περίπου 100.000 ευρώ, στα 258.000 ευρώ!

Και όλα αυτά επειδή "προήγαγε" τον εαυτό του για λίγες μέρες κατά δύο οργανικές βαθμίδες και αμέσως μετά κατέθεσε τα χαρτιά του για σύνταξη, παραμένοντας βεβαίως μέχρι σήμερα στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου". 



Κάλυψη από Σταθάκη

Με δηλώσεις του, ο υπουργός Ενέργειας καλύπτει το διευθύνοντα σύμβουλο. Συγκεκριμένα, ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό real fm, υποστήριξε ότι κατά την άποψή του δεν υφίσταται κανένα θέμα. "Ήταν διευθυντής της εταιρίας και πριν συνταξιοδοτηθεί έγινε γενικός διευθυντής. Αυτό έγινε από το εποπτικό συμβούλιο, όχι από τον ίδιο, οπότε δεν νομίζω ότι συντρέχει κανένας λόγος". Και συνέχισε: "Θα έπαιρνε εφάπαξ έτσι κι αλλιώς. Όταν ανεβαίνεις βαθμίδα, παίρνεις κάτι παραπάνω. Δεν νομίζω ότι εμπίπτει σε θέματα δεοντολογίας, όπως και απορώ γιατί συσχετίζεται με το θέμα άλλων οργανισμών όπου έγιναν κάποια πράγματα που αντιδράσαμε όπως αντιδράσαμε".

Στο ίδιο μήκος κύματος, μιλώντας αργότερα στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι "δεν αποτελεί ατόπημα η περίπτωση προαγωγής πριν από τη συνταξιοδότηση στον ΔΕΣΦΑ". Ο υπουργός ενέργειας διαχώρισε πλήρως την περίπτωση του ΔΕΣΦΑ από όσα είχαν συμβεί με τις αυξήσεις αμοιβών στελεχών στον ΑΔΜΗΕ, υπόθεση για την οποία, όπως έσπευσε να υπογραμμίσει, η κυβέρνηση έδωσε αμέσως το στίγμα της. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκαν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής αρκετοί βουλευτές της αντιπολίτευσης αξιοποιώντας την παρουσία του υπουργού κατά τη διαδικασία συζήτησης για τη ΔΕΗ.

"Το θέμα για ΔΕΣΦΑ θα συζητηθεί λεπτομερώς στη Βουλή. Έχω διαχωρίσει όμως πλήρως το θέμα όπως τέθηκε με την υπόθεση του ΑΔΜΗΕ όπου η κυβέρνηση έδωσε το στίγμα της", είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει την αδιαπραγμάτευτη θέση πως στους οργανισμούς που εποπτεύονται από το υπουργείο οι διοικήσεις θα αμείβονται με την αμοιβή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου και δεν θα ισχύσει η απελευθέρωση του πλαφόν.

"Η κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτη σε οποιοδήποτε θέμα προκύπτει σε οργανισμούς που είναι υπό την εποπτεία του υπουργείου, και προφανώς η απάντηση που δώσαμε στον ΑΔΜΗΕ ήταν η ενδεδειγμένη. Στον ΑΔΜΗΕ άλλαξε διοίκηση και σύμφωνα με το καταστατικό τής εταιρείας επιστρέφουν οι υπάλληλοι στις θέσεις τους ή σε ειδικές θέσεις, και δεν αμείβονται με ειδικό μισθολόγιο", είπε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε: "Υπενθυμίζω ότι σε όλους τους οργανισμούς, αυτού του τύπου οι διοικήσεις αμείβονται κατά κανόνα με την αμοιβή που έχει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου. Αυτή είναι η οροφή που μπορούν να φτάσουν. Συνεπώς αυτός είναι ο κανόνας. Η ψήφιση του νόμου, στο πλαίσιο της συμφωνίας, που απελευθερώνει αυτές τις αμοιβές ισχύει, αλλά η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι είναι ριζικά αντίθετη στην αλλαγή του πλαφόν που εφαρμόζεται στις διοικήσεις των οργανισμών αυτών. Συνεπώς το στίγμα της κυβέρνησης είναι σαφές", είπε ο κ. Σταθάκης για την υπόθεση του ΑΔΜΗΕ.

Αναφερόμενος, ωστόσο, στην περίπτωση του ΔΕΣΦΑ, είπε ότι "η προαγωγή πριν τη συνταξιοδότηση, στην περίπτωση του ΔΕΣΦΑ, δεν έχει καμία σχέση με το ζήτημα που είχε ανακύψει στον ΑΔΜΗΕ" και υπογράμμισε ότι τα στοιχεία που καταγγέλλει η ΝΔ και έχουν περιληφθεί σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θ. Σκρέκα δεν ισχύουν κατά τα 2/3 και θα απαντηθούν όλα, ένα προς ένα, όταν η ερώτησή του συζητηθεί στην Ολομέλεια.

"Είναι σαφής η θέση μου. Για το εάν υπάρχει ζήτημα για προαγωγή προ της συνταξιοδότησης και αν αυτή είναι θεμιτή", ο κ. Σταθάκης επέμεινε ότι δεν υπάρχει θέμα επικαλούμενος την πρακτική που ισχύει στο δημόσιο, όπου ο τμηματάρχης γίνεται ο διευθυντής ή ανεβαίνει βαθμό ο στρατιωτικός. "Εάν η προαγωγή πριν τη συνταξιοδότηση είναι το απόπημα, δεν είναι ατόπημα. Βρήκατε λάθος πεδίο για να ανακαλύψετε σκάνδαλο", είπε ο κ. Σταθάκης απευθυνόμενος στη ΝΔ. 



Όλα νόμιμα λέει ο ΔΕΣΦΑ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο ΔΕΣΦΑ. Σε αυτήν αναφέρεται ότι είναι αναληθές ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ "έδωσε προαγωγή και χρυσό εφάπαξ" στον εαυτό του και ότι,  έλαβε, ως εφάπαξ, ποσό 100.000 ευρώ πλέον αυτού που θα εδικαιούτο ως εργαζόμενος της εταιρείας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

"1. Η εταιρεία "ΔΕΣΦΑ Α.Ε." είναι πιστοποιημένος Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, ο διορισμός και οι όροι απασχόλησης των Μελών του Δ.Σ. πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής νομοθεσίας, υπό την εποπτεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

2. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Διευθύνοντος Συμβούλου, τον Σεπτέμβριο του 2016, το αρμόδιο εταιρικό όργανο, δηλαδή το Εποπτικό Συμβούλιο του ΔΕΣΦΑ, προσδιόρισε τις αμοιβές και αποζημιώσεις του, όπως προβλέπεται στην κείμενη εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Δεδομένου ότι, σύμφωνα με το Καταστατικό της Εταιρείας (Π.Δ. 33/2017, ΦΕΚ Α’ 31), ο Διευθύνων Σύμβουλος είναι το ανώτατο εκτελεστικό όργανο αυτής, η αποζημίωσή του καθορίσθηκε στο ύψος των αποδοχών των εργαζομένων της εταιρείας της ανώτατης διευθυντικής βαθμίδας, όπως αυτές διαμορφώνονται με βάση την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση του ΔΕΣΦΑ. Στις κατά τα ανωτέρω αποδοχές του εφαρμόζονται, σύμφωνα με την απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου οι περικοπές των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, όπως έχουν εφαρμοσθεί στο σύνολο του προσωπικού του ΔΕΣΦΑ. Δεν έγινε χρήση των διατάξεων του Ν. 4354/2015, με τις οποίες αίρονται οι περιορισμοί στις αποδοχές των οργάνων διοίκησης.

3. Περαιτέρω, σύμφωνα με τις εταιρικές διαδικασίες που ισχύουν στον ΔΕΣΦΑ και τους όρους της ΕΣΣΕ, όλοι οι εργαζόμενοι υποχρεούνται, εντός νόμιμης προθεσμίας, να γνωστοποιούν στην εταιρεία τη συμπλήρωση των συντάξιμών τους χρόνων, σύμφωνα με τα ισχύοντα στους οικείους ασφαλιστικούς τους φορείς, το οποίο και έπραξε ο Διευθύνων Σύμβουλος, ως όφειλε.
Βάσει της κείμενης νομοθεσίας, ο διορισμός ενός προσώπου σε συλλογικό όργανο διοίκησης μίας εταιρείας δεν σχετίζεται με τυχόν υφιστάμενη εργασιακή σχέση του προσώπου αυτού με την εταιρεία, τα δε δικαιώματα ενός εργαζομένου, που απορρέουν από την κείμενη εργατική και κοινωνικοασφαλιστική νομοθεσία, δεν περιορίζονται λόγω του διορισμού του ως μέλους του συλλογικού οργάνου.

4.  Σε ό,τι αφορά το  ασφαλιστικό πρόγραμμα, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας, οι τοποθετήσεις των διαθεσίμων της γίνονται κατά τον βέλτιστο και οικονομικά αποδοτικότερο και ασφαλέστερο για την ίδια τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό επελέγη η τοποθέτηση των σχετικών διαθεσίμων, κατά τρόπο ώστε η απόδοση που διασφαλίζεται για την εταιρεία να είναι επωφελέστερη από την έως τώρα τοποθέτηση σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Τα σχετικά ποσά συμπεριλαμβάνονται  στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας όλων των χρήσεων, από την ίδρυσή της έως σήμερα (έτη 2007-2016).

Όπως αυτονόητα προκύπτει από τα παραπάνω, η τοποθέτηση αυτή δεν επηρέασε ούτε επηρεάζει καθόλου τα κέρδη της εταιρείας ούτε και μεταβάλλει δυσμενώς τα δεδομένα με τα οποία υπολογίζονται τα τιμολόγιά της.

Το πρόγραμμα αυτό δεν αφορά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, ο οποίος δεν εντάχθηκε σε αυτό." 



Ολόκληρη η ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ έχει ως εξής:

Νέα πρόκληση: "Χρυσό εφάπαξ" 258 χιλιάδων Ευρώ εξασφάλισε στον εαυτό του ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για το πλιάτσικο που έχουν στήσει σε βάρος της δημόσιας περιουσίας και του δημόσιου συμφέροντος, οι κομματικά διορισμένες διοικήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της ενέργειας. Έτσι την ώρα που η οικονομία και η κοινωνία στενάζουν κάτω από το μπαράζ φόρων και εισφορών του κ. Τσίπρα και ενώ η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα νέες περικοπές για τους συνταξιούχους, ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, αποφάσισε να δώσει προαγωγή στον εαυτό του και λίγες μέρες μετά υπέβαλε αίτημα συνταξιοδότησης, εξασφαλίζοντας μπόνους 100 χιλιάδων για το εφάπαξπου εκτινάχθηκε στις 258 χιλιάδες ευρώ!

Τι ακριβώς έχει συμβεί; Ο συγκεκριμένος κομματικά διορισμένος διοικητής του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, προέρχεται από την εταιρεία και πριν την επιλογή του ως Προέδρος, εργαζόταν στο ΔΕΣΦΑ ως απλός διευθυντής. Στις 11 Νοεμβρίου λοιπόν, εκμεταλλευόμενος την ισχύ που του παρέχει η θέση του,  πέτυχε και εγκρίθηκε από το εποπτικό συμβούλιο η οργανική του αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες στο βαθμό του Διευθυντή Δραστηριότητας (Γενικού Διευθυντή) και στο ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο (5ο κλιμάκιο).

Η συγκεκριμένη προαγωγή ωστόσο δεν ήταν τυχαία όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια. Λίγες ημέρες μετά την έγκριση της προαγωγής, ο εν λόγω διοικητής παραιτήθηκε για λόγους συνταξιοδότησης. Αποτέλεσμα; Η ολιγοήμερη παραμονή του στην αναβαθμισμένη οργανική του θέση εκτίναξε το ΕΦΑΠΑΞ του (αποζημίωση απόλυσης) κατά περίπου 100.000 ευρώ, στα 258.000 ευρώ!

Και όλα αυτά επειδή "προήγαγε" τον εαυτό του για λίγες μέρες κατά δύο οργανικές βαθμίδες και αμέσως μετά κατέθεσε τα χαρτιά του για σύνταξη, παραμένοντας βεβαίως μέχρι σήμερα στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου.

Ποιος πληρώνει για το χρυσό εφάπαξ του κομματικού εκλεκτού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Μα φυσικά οι καταναλωτές. Και αυτό διότι λίγες ημέρες πριν την έγκριση της προαγωγής του, ο επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ εξουσιοδοτήθηκε ώστε να εγκρίνει τη μεταφορά 10.000.000 (10 εκατομμύριων) ευρώ από τα διαθέσιμα της εταιρείας σε λογαριασμό ασφαλιστικής εταιρείας για να "διασφαλίσει" τα εφάπαξ του ιδίου αλλά και των άλλων εργαζόμενων στο Διαχειριστή από πιθανό "bail in", μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει η εισηγητική έκθεση.  Το ποσό αυτό των 10.000.000 ευρώ λοιπόν, εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ και θα περιληφθεί στην ανακτήσιμη διαφορά για το 2016, δηλαδή θα συμπεριληφθεί στο κόστος των τιμολογίων, τιμολόγια που πληρώνουν οι απλοί καταναλωτές και η παραγωγική βάση της χώρας για φυσικό αέριο.

Η νέα πρόκληση από κομματικούς εκλεκτούς που τοποθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε θέσεις κλειδιά δημοσίων επιχειρήσεων, δεν είναι τυχαία. Ο ΔΕΣΦΑ είναι ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, μια εταιρεία που κατά 65% ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και κατά 35% στα ΕΛΠΕ. Η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την πώληση του 66% των μετοχών της εταιρείας, με πρόβλεψη στο νέο σχήμα το Ελληνικό Δημόσιο να κατέχει το 34% της εταιρείας με όλα τα δικαιώματα της μειοψηφίας και της συμμετοχής του στις στρατηγικές αποφάσεις. Τελικός ανάδοχος είχε αναδειχθεί η Αζέρικη SOCCAR προσφέροντας 400.000.000 ευρώ τίμημα και διασφαλίζοντας ένα επενδυτικό πλάνο τουλάχιστον 2.5 δις ευρώ τα επόμενα χρόνια και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Ως γνωστόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε άλλα σχέδια. Τορπίλισε την ιδιωτικοποίηση ικανοποιώντας το κομματικό της ακροατήριο και την ιδεοληψία της περί κρατισμού. Αποτέλεσμα να μην εισρεύσουν 400.000.000 ευρώ στην Ελληνική οικονομία και να βρίσκονται στον αέρα επενδύσεις ύψους 2,5 δισεκατομμύριων ευρώ.

Δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά λοιπόν, αν το χρυσό εφάπαξ για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ αποτελεί την πλουσιοπάροχη ανταμοιβή του για πιθανή συμβολή του στην υπονόμευση της ιδιωτικοποίησης  και στην απώλεια πολύτιμων εσόδων για την ελληνική οικονομία.

Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και επιπλέον:

• Την ώρα που η κυβέρνηση αποφασίζει μείωση του αφορολόγητου και περικοπές συντάξεων πέρα και πάνω από ότι έχουν ψηφίσει τα τελευταία δύο χρόνια.

• Την ώρα που επωφελείς, για τους εργαζομένους, την κοινωνία και την ανάπτυξη, ιδιωτικοποιήσεις ακυρώνονται ή βαλτώνουν και χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονται.

• Την ώρα που η Ελληνική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο του 2016 βυθίζεται σε βαθύτερη ύφεση κατά 1,1%  (τη χειρότερη από το 1998) σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.

Τούτη την κρίσιμη για την ΕΛΛΑΔΑ ώρα, οι εκλεκτοί σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι αγωνιστές της αριστεράς και της Δημοκρατίας, αλώνουν το κράτος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και "πλιατσικολογούν” τη δημόσια περιουσία ως λάφυρο στον κομματικό στρατό.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι  Υπουργοί:

1. Είναι αλήθεια ότι το εν λόγω στέλεχος, επιλογή της κυβέρνησής σας, μεθόδευσε την παραπάνω διαδικασία προαγωγής του ώστε λίγες ημέρες αργότερα να συνταξιοδοτηθεί και να λάβει αυξημένη αποζημίωση απόλυσης(ΕΦΑΠΑΞ) κατά περίπου 100.000 ευρώ, και σύνολο 258.000 ευρώ; Καταθέστε τα  αποδεικτικά έγγραφα για τα ποσά που έλαβε από όλες τις πηγές (εταιρεία, ασφαλιστικά προγράμματακαι λοιπές παροχές).

2. Συμφωνείτε με την απόφαση της ΡΑΕ τα 10.000.000 ευρώ να περιληφθούν στην Ανακτήσιμη Διαφορά για το 2016 που πιθανότατα θα αυξήσει τα τιμολόγια στο φυσικό αέριο, από το 2017 εν μέσω μια δύσκοληςοικονομικής συγκυρίας;

3. Συμφωνείτε με τον ανωτέρω τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας από τα στελέχη της κυβέρνησής σας και το "ηθικό πλεονέκτημα" που επιδεικνύουν;

4. Πριν λίγους μήνες οδηγήσατε σε αδιέξοδο τον προηγούμενο διαγωνισμό επειδή μεταξύ άλλων διαφωνούσε η κυβέρνησή σας με την πώληση του 66% των μετοχών και κατά πληροφορίες προκρίνατε την πώληση σε στρατηγικό επενδυτή μειοψηφικού μεριδίου του ΔΕΣΦΑ, κατά το πρότυπο του ΑΔΜΗΕ. Τώρα ακούγεται ότι προτίθεστε να τον επαναλάβετε πουλώντας τελικά το 66% με κίνδυνο ο νέος διαγωνισμός να φέρει σημαντικά χαμηλότερο τίμημα. Μπορείτε να μας ξεκαθαρίσετε εάν η κυβέρνηση έχει τελικά κάποιο σχέδιο για το μέλλον του ΔΕΣΦΑ και ποιο είναι αυτό;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κώστας Σκρέκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου