Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Βγάλανε νομίσματα μέσα από στομάχι χελώνας ~ Όχι 5, αλλά...



Ταϊλανδέζοι κτηνίατροι αφαίρεσαν σήμερα (...) νομίσματα από το στομάχι μιας 25χρονης θαλάσσιας χελώνας, η οποία κατάπινε ό,τι αντικείμενο πετούσαν στη λίμνη της ντόπιοι και παραθεριστές για να τους φέρει καλή τύχη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να κολυμπήσει.

Τα...
915 νομίσματα και άλλα αντικείμενα αφαιρέθηκαν από την χελώνα που ονομάζεται Όμσιν - κουμπαράς σε σχήμα γουρουνάκι στα ταϊλανδέζικα, ζύγιζαν 5 κιλά. Το βάρος μόνο της χελώνας ήταν 59 κιλά.

Η θαλάσσια χελώνα, που ζει σε ένα κέντρο προστασίας της άγριας φύσης στο Σριράκα, στο Τσονμπούρι, ανατολικά της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ, δυσκολευόταν πολύ να κολυμπήσει εξαιτίας του βάρους της.

Οι κτηνίατροι που χειρούργησαν το ερπετό επισήμαναν ότι η επέμβαση αυτή διάρκειας 7 ωρών ήταν η πρώτη του είδους παγκοσμίως.


«Πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί έναν μήνα για να είμαστε βέβαιοι θα έχει αναρρώσει πλήρως» δήλωσε η Νανταρίκα Τσανσούε, της κτηνιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Τσουλαλόνγκορν, προσθέτοντας ότι η χελώνα θα χρειαστεί να υποβληθεί σε φυσιοθεραπείες για έξι μήνες.

Προς το παρόν οι υπεύθυνοι δεν έχουν υπολογίσει τη συνολική αξία των νομισμάτων.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου