Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Εξιχνιάστηκαν δεκάδες φριχτές ρατσιστικές επιθέσεις


Συνελήφθη 32χρονος θρασύδειλος παρανοϊκός λαθρομετανάστης υπήκοος Νιγηρίας για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων που τελέσθηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα και βία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν (2013) για τα ίδια αδικήματα και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης. 

Ειδικότερα:
Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 28-2-2017 στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, ένας 32χρονος ρατσιστής λαθρομετανάστης υπήκοος Νιγηρίας για ληστείες κατ’ εξακολούθηση από τις οποίες επήλθε βαρύτατος τραυματισμός προσώπου, από ιδιαίτερα επικίνδυνο δράστη που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, βαριά σωματική βλάβη και αντίσταση. Κατά την στιγμή της σύλληψής του ο κατηγορούμενος αντιστάθηκε σθεναρά, απώθησε βίαια τους αστυνομικούς και επιχείρησε να διαφύγει.
Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς κατά το τελευταίο δίμηνο, στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών, διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων από τους οποίους, με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσε τιμαλφή και χρηματικά ποσά. 

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 32χρονος κινούμενος κυρίως στην περιοχή της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα, αναζητούσε υποψήφια θύματα (κυρίως γυναίκες), σε διάφορα υποκαταστήματα τραπεζών, που πραγματοποιούσαν συναλλαγές. Στη συνέχεια τα ακολουθούσε διακριτικά και τη στιγμή που εισέρχονταν στις πολυκατοικίες που διαμένουν, τα αιφνιδίαζε και ασκώντας υπέρμετρη σωματική βία, μη διστάζοντας μερικές φορές να τα τραυματίσει, τους αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα που φορούσαν, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά αντικείμενα. 

Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει με την προαναφερόμενη μέθοδο δεκατέσσερις (14) ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, εκ των οποίων :
  • εννέα (9) στην περιοχή της Κυψέλης
  • δύο (2) στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα
  • μία (1) στην περιοχή των Αμπελοκήπων
  • μία (1) στην περιοχή της Ομόνοιας
  • μία (1) στην περιοχή του Κολωνακίου.
Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν (2013) για τα ίδια αδικήματα και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης. 

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται. 





ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 14 Μαρτίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 28-2-2017 στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων που τελέσθηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα και βία (Σχετικό το από 3-3-2017 Δελτίο Τύπου ).
Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της ληστείας τελεσθείσας με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπου κατά συρροή, της βαριάς σωματικής βλάβης κατά συρροή και της αντίστασης.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον:
1. (επιθ.) PRINCE (ον.) AMECHI του Α labi και της Betie , γεννηθέντα την 30-10-1985 στη Νιγηρία.






Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, στην διευκόλυνση διερεύνησης της συμμετοχής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695537 και 210-8695542 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου