Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Μια αφίσα που έβαλε φωτιά στην Ευρώπη για τον Έρντοαν


Ο Έρντοαν είναι ένας φασίστας εξουσιομανής σε μια χώρα που δεν έχει ζήσει ακόμα Δημοκρατία, από την ίδρυσή της πριν 90 χρόνια. Η Γερμανία είναι ο στρατιωτικός και οικονομικός στηλοβάτης της Τουρκίας ήδη από την εποχή των Οθωμανών. Οι Ολλανδοί είναι σταθεροί έμποροι με επίκεντρο την Κωνσταντινούπολη και οι Αυστριακοί κρατάνε εδώ και 3 αιώνες προνομιακή θέση στη χώρα. Σε λίγες βδομάδες όλες αυτές οι σχέσεις θα έχουν ξαναγίνει bussines as usual!

Όσοι πιστεύουν ότι η σαφής δικτατορική πορεία του Έρντοαν είναι αιτία της αντίδρασης Αυστριακών, Ελβετών, Γερμανών, Δανών, Σουηδών και Ολλανδών στις προεκλογικές ομιλίες που επιχείρησαν Τούρκοι αξιωματούχοι στις χώρες τους μάλλον πλανώνται.


Οι χώρες αυτές, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό οποιαδήποτε μορφή, συναλλάσσονται με την Τουρκία των σουλτάνων και των στρατηγών όπως και με την Τουρκία των πολιτικών με την ίδια ευκολία. Το πολίτευμα δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα στις σχέσεις Ευρώπης- Άλλου κόσμου. Ο κύριος παράγοντας είναι ένας: Το χρήμα και η Κυριαρχία.

Σήμερα, όμως, δημιουργήθηκε στην Ευρώπη μια άλλη απειλή, πολύ πιο σοβαρή από τον αυταρχισμό και την αντιδημοκρατία:

Μια αφίσα κυκλοφόρησε στη Γερμανία την Παρασκευή πρίν τις ομιλίες των Τούρκων υπουργών που ματαιώθηκαν. Η αφίσα του τουρκικού κόμματος ΑΚΡ, του κόμματος του Έρντοαν, είχε δύο ανθρώπους να χτυπιώνται, ο ένας κρατώντας ένα κοντάρι με σταυρό και ό άλλος ένα κοντάρι με ημισέληνο! Τίτλος της αφίσας: Πόλεμος του Ισλάμ στους άπιστους του σταυρού!



Γερμανοί, Αυστριακοί, Ολλανδοί, Δανοί, Σκανδιναβοί, Ελβετοί, που έχουν για τρόπο ζωής τον νόμο και την τάξη δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουν τους Τούρκους πολιτικούς να μετατρέψουν τα εκατομμύρια των Τούρκων που εργάζονται στις χώρες τους σε θρυαλίδες θρησκευτικού μίσους.

Οι Ευρωπαίοι ξέρουν καλύτερα από τον καθέναν ότι ο Έρντοαν καλλιεργεί τον ισλαμικό φονταμενταλισμό στη χώρα του με στόχο να γίνει ο ηγέτης του παγκόσμιου Ισλάμ. Το δείχνει σε κάθε δήλωση που κάνει και που αφορά σε κάθε ισλαμική χώρα, από το Πακιστάν μέχρι το Μαρόκο. Ο άνθρωπος είναι ένας επικίνδυνος μεγαλομανής.

Για τους Ευρωπαίους πολιτικούς ο κίνδυνος δεν είναι ούτε η Δημοκρατία, ούτε τα δικαιώματα της μειοψηφίας. Είναι ο νόμος και η τάξη. Που απειλούνται από έναν ενδεχόμενο ισλαμικό φανατισμό του τουρκικού εργατικού δυναμικού στις χώρες τους. Εκεί ποντάρει και ο πονηρός ηγέτης τους.

Γιατί, έχει αποδείξει και με τη Ρωσία ότι δεν του στοιχίζει τίποτε να εξαπολύει απειλές και βρισιές και να τις μαζεύει εκ των υστέρων, έχοντας κάνει τη δουλειά του. Ποια είναι η δουλειά του τώρα; Να χρησιμοποιήσει τον όγκο των Τούρκων εργατών ως διαρκή απειλή για να εκμαιεύει ως συνήθως τίποτε κοινοτικά κονδύλια και ελευθερίες μετακίνησης. Αλλά, και για να έχει λόγο έτσι σε αποφάσεις των κοινοβουλίων, όπου οι Τούρκοι είναι πολλοί. Τους χρησιμοποιεί πολιτικά. Όπως έχει κάνει χρησιμοποιώντας τους πρόσφυγες!

Η τουρκική εξωτερική πολιτική είναι μια διαρκής πολιτική εκβιασμού για είσπραξη χρημάτων και ζωτικού χώρου. Και σ αυτό ο Έρντοαν δεν διαφέρει σε τίποτε από τους προκατόχους του. Τους μιμείται.

Η Ευρώπη μοιάζει να είναι στα κάγκελα με τη συμπεριφορά του, τις βρισιές του και τους τραμπουκισμούς του. Εκείνος ξέρει ότι δεν μπορούν να του κάνουν τίποτε. Γιατί δεν θέλουν. Και γιατί δεν έχουν κανένα σκοπό να βάλουν τη χώρα του ποτέ στην Ευρώπη. Ούτε και η Τουρκία το θέλει άλλωστε. Να γίνει δέσμιος από κεί που είναι μια περιφερειακή δύναμη. Απλώς κοροϊδεύονται μεταξύ τους!

Ο Έρντοαν ξέρει στην πράξη ότι η Ευρώπη είναι μια γριά φαφούτα που μεγαλουργεί στις παρακάμαρες και στα τραπεζικά παιχνίδια, αλλά δεν είναι ικανή να δαγκώσει κανέναν. Σε αντίθεση με τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Κίνα. Γι αυτό και βρίζει ανέξοδα. Δεν θα του κόψουν το επίδομα, ούτε θα αναγνωρίσουν στην Ελλάδα την κυριαρχία των Ιμίων. Δεν έχουν δομή συνομοσπονδίας. Ο καθένας και τα οικονομικά του συμφέροντα.

Εκείνος κρατάει ομήρους στη χώρα του 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες για να εκβιάζει τη Μέση Ανατολή και την ΕΕ, αλλά έχει σταματήσει τις ροές από τότε που το ΝΑΤΟ ναυλοχεί στην ελληνική θαλασσόριο! Τα 6 δις που του έχει τάξει η ΕΕ ζητάει επιτακτικά!

Αν θέλει να δεί κανείς τη διαφορά στη νοοτροπία των Ευρωπαίων απέναντι στην Τουρκία δεν έχει παρά να διαπιστώσει το αποτέλεσμα της χθεσινής ομιλίας του Τούρκου υπουργού Τσαβούσογλου στο Μέτς της Γαλλίας. Οχτακόσιοι Τούρκοι συγκεντρωμένοι άκουσαν το φασιστικό παραλήρημα του υπουργού της χώρας τους υπέρ του να γίνει ο Έρντοαν απόλυτος άρχων και διαλύθηκαν ησύχως, που θα έλεγαν και οι δικοί μας αστυνομικοί. Δεν άνοιξε μύτη.

Τι είπαν οι Γάλλοι; Εμείς είμαστε κράτος δικαίου και δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε τις ομιλίες! Τι είπαν Γερμανοί, Ελβετοί, Δανοί, Σουηδοί και Ολλανδοί; Δεν μπορείτε να κάνετε τις χώρες μας εδάφη μεταφοράς των πολιτικών σας προβλημάτων! Ποια είναι η πραγματικότητα πίσω από τις λέξεις;

Οι Γάλλοι έχουν εκατοντάδες νεκρούς πολίτες και είναι στόχος του ισλαμικού φονταμενταλισμού. Ξέρουν πολύ καλά ότι τον τρέφει και τον υποδαυλίζει η Τουρκία του Έρντοαν. Αυτή τον υπέθαλπε, και πιθανώς το κάνει ακόμα, μέχρι που της έτριξαν τα δόντια ταυτόχρονα Ρωσία και ΗΠΑ με απειλές οικονομικής ομηρίας. Τώρα παριστάνει τον διώκτη του ISIS! Η Γαλλία δεν θέλει κι άλλο ένα χτύπημα στους πολίτες της με ενδεχόμενο δράστη την τουρκική ΜΙΤ αυτή τη φορά!

Τα γερμανόφωνα και σκανδικαβικά φύλλα έχουν τον νόμο και την τάξη πάνω από το κόστος του νόμου και της τάξης. Η αντίδρασή τους είναι ευθεία και αποφασιστικά άκαμπτη. Εξ ού και η σφοδρότητα της σύγκρουσης. 

Δεν θα σταθώ καθόλου στο οξύμωρο, ένας δικτάτορας που έχει φιμώσει νομοθετικά και πρακτικά 50.000.000 πολίτες στη χώρα του να κατηγορεί άλλους για λογοκρισία, αντιδημοκρατία και φίμωση!
Ούτε θα κρίνω τώρα την αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης, εκ μέρους των Γερμανόφωνων, ενός τεράστιου πλήθους αμόρφωτων και καθοδηγούμενων από τα προξενεία τους και τους μουφτήδες τους και τους τοπικούς ρουφιάνους των τουρκικών κυβερνήσεων Τούρκων εργαζόμενων, που ακολουθούν τον μεγαλοϊδεατισμό του Έρνοαν, με τις απαραίτητες εξαιρέσεις φυσικά.

Επειδή ξέρω ότι σε λίγο καιρό όλα θα έχουν αποκατασταθεί σαν να μην έγινε τίποτε. Και αν πληρώσει κάποιος το μάρμαρο θα είναι οι Τούρκοι εργάτες στις ευρωπαϊκές χώρες, που θα χάσουν τη μέχρι σήμερα κοινωνική και εργασιακή ησυχία τους. Θα είναι εν δυνάμει ύποπτοι.

Παρακολουθώ, όμως, με ένα πικρό χαμόγελο χαιρεκακίας όσα γίνονται και λέω από μέσα μου ό,τι λένε οι περισσότεροι Έλληνες: « Για να δείτε εξυπνάκηδες της Εσπερίας τι σημαίνει να συνορεύεις 800 χρόνια με την Τουρκία».

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης / liberal.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου