Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Ενδιαφέρουσα κίνηση, να την εφαρμόσουμε στα σύνορα με Αλβανία


Η Ουγγαρία χτίζει φράχτη που θα προκαλεί ηλεκτροσόκ

Έναν νέο φράχτη με τεχνολογία αιχμής άρχισαν να χτίζουν οι ουγγρικές αρχές στα νότια σύνορα της χώρας.

Ο φράχτης αυτός μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροσόκ ήπιας μορφής σε όσους λαθρομετανάστες επιχειρήσουν να...
τον περάσουν για να μπουν στη χώρα, ενώ επίσης φέρει αισθητήρες θερμότητας, κάμερες και μεγάφωνα από τα οποία ακούγονται μηνύματα αποτροπής σε αρκετές γλώσσες.

«Προσοχή, προσοχή. Σας προειδοποιώ ότι βρίσκεστε στα σύνορα της Ουγγαρίας», ακούγεται από τα μεγάφωνα του νέου φράχτη στα αγγλικά, τα αραβικά και τα φαρσί.

«Αν καταστρέψετε τον φράχτη, περάσετε παράνομα, ή επιχειρήσετε να περάσετε, αυτό θεωρείτε έγκλημα στην Ουγγαρία. Σας προειδοποιώ να μην διαπράξετε αυτό το έγκλημα. Μπορείτε να καταθέσετε το αίτημα ασύλου σας στην ζώνη διέλευσης», ακούγεται από το μεγάφωνο.

Οι ζώνες διέλευσης είναι οι δύο συνοριακοί σταθμοί, όπου επιτρέπεται να περνούν συνολικά περίπου δέκα λαθρομετανάστες την ημέρα.

Μόλις 10 χιλιόμετρα του νέου φράκτη έχουν ανεγερθεί, αλλά αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι τα εναπομείναντα 140 χιλιόμετρά του κατά μήκος των συνόρων με την Σερβία θα ολοκληρωθούν εντός δύο μηνών, με βασικούς εργάτες 700 τροφίμους φυλακών.

«Ο πρώτος φράχτης ήταν μια γρήγορη λύση από την κυβέρνηση, αλλά όχι η ιδανική, καθώς οι παράνομοι διακινητές ανθρώπων έρχονται εξοπλισμένοι με εργαλεία για να τον κόψουν», τόνισε ο δήμαρχος του συνοριακού χωριού Ασοτάλομ, Λάζλο Τοροτσκάι, που είχε ζητήσει από το 2014 το κλείσιμο των συνόρων.

Η κυβέρνηση έχει προορίσει 123 εκατομμύρια ευρώ για το χτίσιμο του δεύτερου φράχτη. Ο προσωπάρχης του Πρωθυπουργού Όρμπαν, Γιάνος Λάζαρ δήλωσε πως το συνολικό κόστος της φύλαξης των συνόρων, με τις αστυνομικές περιπολίες και τις ζώνες διέλευσης, αγγίζουν το κόστος περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Ως μία από τις κύριες χώρες διέλευσης των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που ταξίδευαν το 2015 με προορισμό χώρες της κεντρικής Ευρώπης, η Βουδαπέστη είχε ανεγείρει από εκείνη την χρονιά έναν φράχτη από συρματόπλεγμα, εμποδίζοντας την διέλευση μεταναστών και προσφύγων.

Η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν θεωρεί ότι η λαθρομετανάστευση είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ΕΕ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου