Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Ρατσισλαμιστικό παραλήρημα με δολοφονίες λευκών ανδρών



Ο Κόρι Αλί Μοχάμεντ έριξε 16 πυροβολισμούς σε 90 δευτερόλεπτα, ανακοίνωσε η αστυνομία

Τρεις λευκοί άντρες δολοφονήθηκαν κι ένας τραυματίστηκε όταν ένας μαύρος ένοπλος πυροβόλησε στην πόλη Φρέσνο στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η επίθεση αποδίδεται σε ρατσιστικά κίνητρα.


Ο Κόρι Αλί Μοχάμεντ έριξε 16 πυροβολισμούς σε 90 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, Τζέρι Ντάιερ.

Ο δράστης, ενώ πυροβολούσε φώναξε “ο Θεός είναι μεγάλος” στα αραβικά, ενώ η αστυνομία τον συνέλαβε αμέσως μετά.

Πρόκειται για έγκλημα ρατσιστικού μίσους που δεν συνδέεται με την τρομοκρατία (ναι, βέβαια), σύμφωνα με την εκτίμηση των τοπικών αστυνομικών αρχών.


Kori Ali Muhammad
Ο αστυνομικός διευκρίνισε ότι ο Μοχάμαντ είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Facebook, και το δήλωσε την ώρα της σύλληψής του, ότι απεχθάνεται τους λευκούς και την κυβέρνηση.

Ο πατέρας του δράστη Βίνσεντ Τέιλορ δήλωσε στην εφημερίδα Los Angeles Times ότι ο γιος του πείστηκε να συμμετάσχει σε έναν πόλεμο μεταξύ των λευκών και των μαύρων και ότι του είχε πει πως «σύντομα θα διεξαχθεί μάχη».

Ο Μοχάμαντ καταζητούνταν ήδη από τις αρχές πριν τους χθεσινούς φόνους καθώς είναι ύποπτος ότι την προηγούμενη εβδομάδα σκότωσε έναν πράκτορα των υπηρεσιών ασφαλείας μπροστά από ένα ξενοδοχείο του Φρέσνο.

Ο Ντάιερ επεσήμανε ότι όλα τα θύματα ήταν λευκοί άνδρες, περιλαμβανομένου του πράκτορα των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Μοχάμαντ άνοιξε πυρ περίπου στις 10:45 (τοπική ώρα, 20:45 ώρα Ελλάδας) σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στο κέντρο της πόλης.


2 σχόλια:

r+w είπε...

Το ότι ο δολοφόνος είναι μουσουλμάνος που κατά την διάπραξη των εγκλημάτων του φώναζε "Αλλάχ αλ Ακμπαρ" αποτελεί μάλλον για αυτούς τραγική σύμπτωση ...

Κρασοπατήρ είπε...

Παρεξήγηση ήταν, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Δημοσίευση σχολίου