Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Μακελειό στο Μάντσεστερ ~ 22 νεκροί και δεκάδες τραυματίες pics+vid


Πληροφορίες για βομβιστή αυτοκτονίας που έφερε βόμβα με καρφιά - Πολλά μικρά παιδιά και έφηβοι ανάμεσα στους θεατές - Πάνω από 50 οι τραυματίες - Η έκρηξη φέρεται να σημειώθηκε στο φουαγιέ του Manchester Arena

Η έκρηξη, που πιθανότατα προήλθε από καμικάζι, δημιούργησε πανικό στους θεατές που μόλις είχαν παρακολουθήσει τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε και προσπαθούσαν να βγουν πανικόβλητοι από το κτήριο, με την αστυνομία να βοηθά στην απομάκρυνση του κόσμου.


Τρόμο προκαλεί το γεγονός ότι ο δράστης στόχευσε παιδιά, που πήγαν να παρακολουθήσουν μια ποπ συναυλία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η βόμβα περιείχε καρφιά για να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά.
22 άτομα σκοτώθηκαν και 59 τραυματίστηκαν από την έκρηξη στο «Μάντσεστερ Αρένα», μετά από συναυλία της Αριάνα Γκράντε, σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, η οποία κάνει λόγο για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια.
Οι αρχές ανέφεραν ότι περίπου στις 03:30 εντοπίστηκε δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός και έγινε ελεγχόμενη έκρηξη στην περιοχή Cathedral Gardens.

Η διοίκηση του Manchester Arena ισχυρίζεται ότι η έκρηξη έγινε σε δημόσιο χώρο έξω από τον συναυλιακό χώρο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν τον χώρο κοντά στο ταμείο, στο φουαγιέ.



Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι χαρακτήρισε το επεισόδιο "αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση", σε δήλωσή της, και πρόσθεσε ότι "όλες μας οι σκέψεις βρίσκονται με τα θύματα και τις οικογένειες όσων έχουν επηρεαστεί".

Η Μέι θα συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο ασφάλειας στις 09:00 το πρωί (ώρα Λονδίνου) μετά την έκρηξη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Sky News, οι Συντηρητικοί του κόμματος της Μέι αποφάσισαν να αναστείλουν την προεκλογική τους εκστρατεία για τις εκλογές της 8ης Ιουνίου. "Μία πηγή των Συντηρητικών, μιλώντας στην Ένωση Τύπου πρακτορείο ειδήσεων είπε ότι η εκστρατεία για τις εθνικές εκλογές της πρωθυπουργού έχει ανασταλεί", μετέδωσε το Sky News.





Βίντεο δείχνει ανθρώπους να βγαίνουν τρέχοντας τρομοκρατημένοι από τον χώρο της συναυλίας, αμέσως μετά το τέλος της, ενώ ματωμένοι θεατές δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από ομάδα επειγόντων περιστατικών έξω από την αρένα. Την ίδια ώρα πάνοπλοι αστυνομικοί επιθεωρούσαν τον χώρο.





Η Evie Brewster, που ήταν στην συναυλία, αποκάλυψε ότι «Η Αριάνα Γκράντε είχε μόλις τελειώσει το τελευταίο τραγούδι της και έφυγε από τη σκηνή όταν ακούστηκε μια πολύ ισχυρή έκρηξη. Ξαφνικά όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν και να τρέχουν προς την έξοδο. Μπορούσαμε να ακούσουμε τις σειρήνες από τα περιπολικά και τα ασθενοφόρα. Ήταν τρομακτικό. Υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι που προσπαθούσαν να βγουν έξω παράλληλα. Όλοι ούρλιαζαν και έκλαιγαν. Το μέρος είχε γεμίσει καπνό και μύριζε καμένο. Η έκρηξη ακούστηκε μέσα από το κτήριο».





Ο σιδηροδρομικός σταθμός Victoria Που βρίσκεται δίπλα στο Manchester Arena έκλεισε προσωρινά και τα τρένα δεν μπορούν ούτε να φύγουν ούτε να πλησιάσουν στον σταθμό.

Εκπρόσωπος της τραγουδίστριας είπε ότι "η Αριάνα είναι εντάξει. Διερευνούμε τι έχει γίνει".






protothema.gr








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου