Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Επιστρέφει σπίτι της η Μυρτώ έπειτα από 40 μήνες νοσηλείας


Η Μυρτώ ολοκλήρωσε το πρόγραμμα αποκατάστασής της έπειτα από 40 μήνες νοσηλείας σε κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας της Λάρισας και αναμένεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να λάβει εξιτήριο και να επιστρέψει στο σπίτι της, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η 20χρονη σήμερα Μυρτώ, το κορίτσι που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με την αποτρόπαια κακοποίησή της από ένα ανθρωπόμορφο κτήνος με ρατσιστικές...
ισλαμιστικές καταβολές από το Πακιστάν, ενώ έκανε τις διακοπές της με την οικογένειά της στο νησί της Πάρου τον Ιούλιο του 2012, θα βρεθεί και πάλι στο σπίτι της.

Η κατάσταση της υγείας της δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως, ωστόσο οι θεράποντες γιατροί της επέτρεψαν να μετακινηθεί και να συνεχίσει την αποκατάστασή της στο σπίτι έχοντας δίπλα της τους δικούς της ανθρώπους.


Εφετείο Αιγαίου: Η ποινή του «δράκου» της Πάρου που χτύπησε βάναυσα την Μυρτώ το 2012



Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγαίου οδηγήθηκε και πάλι το πρωί Τρίτης 9 Μαΐου ο «παρανοϊκός ρατσιστής της Πάρου» Άχμετ Βάκας, ο Πακιστανός λαθρομετανάστης, δράστης του άγριου ξυλοδαρμού και βιασμού της 16χρονης τότε Μυρτώς, στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, στις 22 Ιουλίου 2012, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η δίκη δευτέρου βαθμού ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι με τον Εισαγγελέα να προτείνει την ποινή των Ισόβιων για την πράξη της ληστείας και επιπλέον την ποινή κάθειρξης 18 ετών για κάθε μία εκ των δύο πράξεων της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της πράξης του βιασμού και συνολική ποινή κάθειρξης, 24 χρόνια και 11 μήνες κάθειρξη. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα, να κάνει δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα και επέβαλε τις άνω ποινές για τις παραπάνω πράξεις.
Τραγικές φιγούρες, η μητέρας της κοπέλας, Μαίρη Κοτρώτσου και μεγάλη της αδελφή, οι οποίες κοιτούσαν απαρηγόρητα, δακρυσμένα και επίμονα τον δράστη.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως, είχε επιβληθεί στον Πακιστανό λαθρομετανάστη, η ποινή των ισοβίων και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου