Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Ο Πολάκης με στολή χειρουργού (Δείτε τις φωτό με δική σας ευθύνη)


Φωτογραφίες μέσα από το χειρουργείο του Νοσοκομείου Ζακύνθου ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook o αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.


Όπως αναφέρει μάλιστα το imerazante.gr ο Πολάκης, ο οποίος νωρίς σήμερα το πρωί έφτασε στη Ζάκυνθο, συμμετείχε και σε τρία τακτικά παθολογικού χαρακτήρα χειρουργεία ασθενών στο Νοσοκομείο.

«Νοσοκομείο Ζακύνθου (εκεί που 4 μήνες κάποιοι κράταγαν σε υγειονομική ομηρία το νησί...) Το πρώτο τελείωσε (πλαστική βουβωνοκήλης με πλέγμα υπό Γενική αναισθησία με χρήση του Δικτύου αερίων)» έγραψε ο Πολάκης.


Σόου Πολάκη με «μεταφερόμενους» ασθενείς στη Ζάκυνθο

Με τρία «εισαγόμενα», από την Πελοπόννησο, χειρουργικά περιστατικά, με «μεταφερόμενο» προσωπικό υγείας και υπό την υψηλή εποπτεία του κ. Παύλου Πολάκη, ως αναπληρωτή υπουργού Υγείας αλλά και ως γιατρού, λειτουργούν σήμερα τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου.

Οι τρεις ασθενείς, κατά πληροφορίες αλβανικής καταγωγής, υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις για αφαίρεση κήλης και χολής από γιατρούς που μετακινήθηκαν από άλλα νοσοκομεία, όπως της Κυπαρισσίας, καθώς ο Διευθυντής Χειρουργικού τομέα και ο Διευθυντής Αναισθησιολογίας έχουν τεθεί εκτός νοσοκομείου  με απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Το πρωτοφανές περιστατικό της εισαγωγής ασθενών αλλά και γιατρών στα «πολύπαθα» χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου αποκαλύπτει  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), χαρακτηρίζοντας το μάλιστα «ένα ακόμη σόου του Πολάκη», καθώς ο αναπληρωτής υπουργός είχε μπει και είχε χειρουργήσει στο νοσοκομείο Σαντορίνης τον περσινό Αύγουστο, για να δώσει προσωπικά ο ίδιος το μήνυμα για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Παράλληλα, βέβαια, φαίνεται πως ο κ. Πολάκης στέλνει και άλλο μήνυμα, για το πώς αντιλαμβάνεται την ιατρική δεοντολογία και το ιατρικό πρωτόκολλο στα χειρουργεία, εφόσον επιλέγει να μπαινοβγαίνει στις αίθουσες βγάζοντας και βάζοντας τη χειρουργική ποδιά και κρατώντας το νυστέρι κατά το δοκούν.


«Έχει χαθεί κάθε ίχνος σοβαρότητας και ιατρικής δεοντολογίας στα δημόσια νοσοκομεία. Με παράνομες και αντιδεοντολογικές πρακτικές ο κ. Πολάκης  βρίσκεται αυτήν την ώρα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και χειρουργεί μεταφερόμενους ασθενείς για επικοινωνιακούς λόγους. Αιφνιδιαστικά σήμερα εισέβαλε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου με μεταφερόμενους Ιατρούς Χειρουργούς και Αναισθησιολόγους, Νοσηλευτές Χειρουργείου και Αναισθησιολογικού, ακόμη και υλικά και γάζες από άλλα Νοσοκομεία και παράνομα πέταξαν έξω το προσωπικό του Νοσοκομείου και χειρουργούν τρεις ασθενείς από άλλο μέρος»  λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.




Γιατί πήγε στο νοσοκομείο Ζακύνθου; Γιατί πλέον ούτε οι Αλβανοί δεν καταδέχονται να χειρουργηθούν εκεί:




Αλβανός αρνήθηκε να χειρουργηθεί στο Νοσοκομείο Ζακύνθου λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης

Ευθύνη για την αρνητική εικόνα που έχει πλέον σχηματιστεί καταλογίζει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων

Την άμεση ουσιαστική λειτουργία των χειρουργείων του νοσοκομείου Ζακύνθου ζητεί από τους αρμόδιους (ηγεσία υπουργείου Υγείας, διοίκηση 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και νοσοκομείου) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, με αφορμή το νέο συμβάν στο νοσοκομείο όπου αλλοδαπός ασθενής δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να χειρουργηθεί αλλά να διακομιστεί σε άλλο νοσοκομείο, επισημαίνει τις παλινωδίες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας σχετικά με την επαναλειτουργία των χειρουργείων, καταλογίζοντας της και την ευθύνη για την αρνητική εικόνα που έχει πλέον σχηματιστεί.

Το νοσοκομείο έκλεισε τα χειρουργεία τον περασμένο Δεκέμβριο έπειτα από τον θάνατο μιας 41χρονης και τα προβλήματα υγείας άλλων τεσσάρων ασθενών λόγω μετεγχειρητικών επιπλοκών. Τον περασμένο Μάρτιο τα πορίσματα των επιτροπών και οι εκθέσεις των ελέγχων έδειξαν εμπλοκή με την κεντρική παροχή ιατρικών αερίων. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης είχε αποδεχτεί αρχικά την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του νοσοκομείου να διενεργούνται χειρουργικές επεμβάσεις αλλά με φορητές μπουκάλες ιατρικών αερίων και όχι μέσω της κεντρικής παροχής ιατρικών αερίων, ωστόσο στη συνέχεια αναθεώρησε την απόφασή του χωρίς όμως να δίδει εξηγήσεις γι’ αυτό.
Την κατάσταση περιέπλεξε ένα ακόμη συμβάν που καταγράφηκε την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των χειρουργείων, την 31η Μαρτίου, όπου γυναίκα και νεογέννητο παρουσίασαν επιπλοκές μετά τον τοκετό και χρειάστηκε να νοσηλευτούν και σε νοσοκομεία της Πάτρας.


Ο ασθενής που αρνήθηκε να μπει στο χειρουργείο
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η ΠΟΕΔΗΝ για το νέο περιστατικό, ο βράδυ της περασμένης Τετάρτης αλβανικής καταγωγής άνδρας επισκέφτηκε τα Επείγοντα του νοσοκομείου με ήπια συμπτωματολογία και άριστη κλινική εικόνα.  Του προτάθηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλά ο ασθενής αρνήθηκε να υπογράψει να χειρουργηθεί στη Ζάκυνθο και ζήτησε την διακομιδή του στην Πάτρα.
Η διοίκηση ισχυρίζεται πως το κλίμα εμπιστοσύνης του ασθενή προς το ιατρικό προσωπικό είχε διαταραχθεί εξαιτίας των παρεμβάσεων του συντονιστή διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής. Επίσης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την εμπλοκή με τους χειρουργούς του νοσοκομείου Ζακύνθου κάλεσε δύο χειρουργούς από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Ο ασθενής τελικά διακομίστηκε στην Πάτρα όπου και θα χειρουργηθεί ως προγραμματισμένο περιστατικό.

«Οι Γιατροί του Χειρουργικού Τομέα, οι Διευθυντές Χειρουργοί, οι Αναισθησιολόγοι Ιατροί, η Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια του Χειρουργείου, κατέθεσαν Μηνυτήρια Αναφορά στον  Εισαγγελέα της Ζακύνθου κατά της Διοίκησης του Νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ για την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής Ασθενών από τη μη ασφαλή λειτουργία των χειρουργείων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, θέτοντας παράλληλα κι ένα ερώτημα: «οι γιατροί ψηφίζουν Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, όλα τα κόμματα. Όλοι έχουν λοιπόν πολιτικές σκοπιμότητες;» ρωτά η ΠΟΕΔΗΝ  τους αρμοδίους του υπουργείου Υγείας, της 6ης ΥΠΕ και του νοσοκομείου που εγκαλούν την ιατρική κοινότητα για την στάση της αποδίδοντάς της πολιτικά κίνητρα.


Για επέμβαση ρουτίνας μπήκε στο χειρουργείο η άτυχη μητέρα - Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταβαίνει τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου για έρευνα - Άλλοι τέσσερις ασθενείς προσβλήθηκαν από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη

Θρήνο όχι μόνο στο νησί της Ζακύνθου αλλά και σε όλη τη χώρα έχει προκαλέσει ο θάνατος της 41χρονης Ελένης Αρβανιτάκη, η οποία έχασε τη ζωή της όταν προσεβλήθη από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη σε χειρουργείο ρουτίνας που έκανε.

Η ιατρική κοινότητα εξακολουθεί να είναι ανάστατη για το περιστατικό, ενώ ήδη ενημερώθηκε το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Αύριο, Δευτέρα αναμένεται εκτάκτως κλιμάκιο από την Αθήνα, στα νοσοκομεία Ζακύνθου και Ρίου, για να διερευνηθούν τα τα αίτια, δηλαδή να διαπιστωθεί αν το πρόβλημα οφείλεται στα φάρμακα, στα αέρια του χειρουργείου ή σε άλλη αιτία.

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, έκανε συνηθισμένο χειρουργείο προ ημερών στο τοπικό νοσοκομείο - για να βγάλει λάμα από το πόδι της - όμως προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Έχασε τη ζωή της μέρες μετά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, στο οποίο είχε μεταφερθεί εσπευσμένα, όταν ξαφνικά το πόδι της πρήστηκε και ξεκίνησε η δυσλειτουργία συκωτιού και νεφρών.

Μετά από αυτό το περιστατικό, όπως αναφέρει ο Δημοσιογράφος του Stigma 97,6 Σπύρος Λιβέρης αναστάλθηκαν τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και την Παρασκευή 25/11 έγινε έλεγχος για ύπαρξη μικροβίων λοιμώξεων κ.λ.π.. Ελέγχθηκαν ο χώρος του χειρουργείου, τα υλικά, γάζες κ.λ.π. βγήκαν όλα αρνητικά.

Μάλιστα επαναλειτούργησε το χειρουργείο αλλά δυστυχώς παρουσιάστηκαν μετεγχειρητικά πάλι τα ίδια προβλήματα, σε πιο ελαφρά μορφή, και ο ασθενής διακομίστηκε στην Πάτρα για λόγους ασφαλείας.

Κατόπιν αναστάλθηκαν όλα τα χειρουργεία, ενημερώθηκε το υπουργείο Υγείας και το κέντρο λοιμώξεων.


Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταβαίνει αύριο στη Ζάκυνθο
Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταβαίνει αύριο στο Νοσοκομείο Ζακύνθου για τη διερεύνηση των αιτίων που είχαν ως αποτέλεσμα πέντε ασθενείς να παρουσιάσουν επιπλοκές έπειτα από χειρουργική επέμβαση.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ θα διερευνήσουν αν το πρόβλημα οφείλεται στα φάρμακα, στα αέρια του χειρουργείου ή σε άλλη αιτία.

Εκτός από την μητέρα δύο παιδιών που κατέληξε έπειτα από πολυοργανική ανεπάρκεια, η δεύτερη ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και υπό συνεχή παρακολούθηση στο ίδιο Νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι τρεις- που ήταν πιο ελαφρά- είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη λάβει εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα διενεργήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι στον χώρο των χειρουργείων, από τους οποίους δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη μικροβίων.

Για λόγους ασφαλείας, τα χειρουργεία θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα γίνονται ούτε καισαρικές μέχρι να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν σε μετεγχειρητικές επιπλοκές, αλλά θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά σε ελεγμένο χώρο.


Δελτία Τύπου
06.04.2017
Χειρουργεία Νοσοκομεία Ζακύνθου ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
ΑΘΗΝΑ 6/4/2017
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2956

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΠΟΛΑΚΗ
Τι λέει το παραπεμπτικό των ιατρών για το νεογνό
Το νεογνό παραπέμφθηκε για Λοίμωξη
Ποιος τελικά είναι το παρακράτος κε Πολάκη;
Δεν θα ακολουθήσουμε το πολιτικό παραλήρημα του κου Πολάκη.
Ποιος λέει ψέματα και ποιος αλήθεια το κρίνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στην Υγεία και ο Ελληνικός Λαός που υποφέρει να βρει την υγεία του στα Δημόσια Νοσοκομεία, που έχουν την ατυχία να διοικούνται από τον κο Πολάκη.
Τρεις μήνες είναι κλειστά τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου.
Ο κος Πολάκης ακόμη δεν μας έχει πει αν και πέρασαν τρεις μήνες από τι έχασε τη ζωή της η γυναίκα μετά από εγχείρηση ρουτίνας και γιατί κινδύνεψαν άλλοι τέσσερις Ασθενείς που ευτυχώς σώθηκαν παρά τρίχα. Όλοι από μετεγχειρητικές επιπλοκές.
Ο κος Πολάκης πρέπει να απολογηθεί πως ένα ολόκληρο νησί έμεινε χωρίς Νοσοκομείο και ξεκινάει ο τουρισμός.
Ο κος Πολάκης πρέπει να απολογηθεί με ποιο δικαίωμα εντέλει τους Ιατρούς να ανοίξουν τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου, όταν το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου θεωρεί ότι είναι επικίνδυνη η λειτουργία τους για την Υγεία των Ασθενών. Όλοι ανήκουν στο παρακράτος.
Ο κος Πολάκης θα πρέπει να εξηγήσει γιατί εντέλει τους Ιατρούς να χειρουργήσουν με ιατρικά αέρια από την κεντρική παροχή αερίων του Νοσοκομείου, τη στιγμή που το Επιστημονικό Συμβούλιο δείχνει ότι η αιτία των μετεγχειρητικών επιπλοκών, βρίσκεται στην τοξικότητα των ιατρικών αερίων που προέρχονται από την κεντρική παροχή.
Ο κος Πολάκης εν τέλει, κραυγάζει να ανοίξουν τα χειρουργεία. Λέει ότι είναι ασφαλή, τη στιγμή που η επιτροπή που ο ίδιος διόρισε, διαπιστώνει προβλήματα τοξικότητας στη κεντρική παροχή ιατρικών αερίων και ζητάει περαιτέρω διερεύνηση. Τη στιγμή που οι Ιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν στην αίθουσα μαίευσης εξέδωσαν πόρισμα ότι αποικίζονται σοβαρά Νοσοκομειακά μικρόβια.
Ο κος Πολάκης με την Διοίκηση του Νοσοκομείου γιατί αποκρύπτουν τα στοιχεία;
Ο κος Πολάκης συμφώνησε στη σύσκεψη που έγινε κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο, για την σταδιακή επαναλειτουργία των χειρουργείων με φορητές μπουκάλες ιατρικών αερίων. Γιατί όταν έφτασε στην Αθήνα άλλαξε γνώμη και αποφάσισε και διέταξε να λειτουργήσουν με ιατρικά αέρια από την κεντρική παροχή;
Γιατί οι εργαζόμενοι, οι Ιατροί θεωρούν επικίνδυνη τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου για τους χειρισμούς της, την απόκρυψη στοιχείων και ζητάνε την απομάκρυνσή της;
ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟΓΝΟ
Όσον αφορά την έγκυο γυναίκα που γέννησε με καισαρική τομή την Παρασκευή 31/3/2017 συνεχίζουν να ψεύδονται και να αποπροσανατολίζουν.
Η γυναίκα υπεβλήθη σε καισαρική τομή με ιατρικά αέρια που διοχετεύτηκαν από την κεντρική παροχή ιατρικών αερίων του Νοσοκομείου. Εκεί δηλαδή που δείχνουν την αιτία των μετεγχειρητικών επιπλοκών οι Ιατροί του Νοσοκομείου.
Γέννησε χωρίς κανένα πρόβλημα, ένα φυσιολογικό νεογνό.
Η μητέρα αμέσως μετά την καισαρική εμφάνισε αυξημένους δείκτες εργαστηριακών εξετάσεων που παραπέμπουν σε λοίμωξη.
Αντιμετωπίστηκε επιτυχώς στο Νοσοκομείο Ζακύνθου από τους Ιατρούς του Νοσοκομείου.
ΛΟΙΜΩΞΗ ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΤΟ ΝΕΟΓΝΟ
Όταν όμως οι παιδίατροι του Νοσοκομείου διαπίστωσαν ότι η μητέρα εμφάνισε αυξημένους εργαστηριακούς δείκτες που παραπέμπουν σε λοίμωξη (μετεγχειρητική επιπλοκή), χωρίς να συνηθίζεται έλαβαν εργαστηριακές εξετάσεις από το νεογνό που γεννήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας.
Εργαστηριακές εξετάσεις στα φυσιολογικά νεογνά γίνονται την Τρίτη ημέρα κατά την έξοδο τους από το Νοσοκομείο.
Τα εργαστηριακά του νεογνού εμφάνισαν αυξημένη CPR που είναι δείκτης λοίμωξης. Αυτό θορύβησε τους Παιδιάτρους, ότι το νεογνό εμφανίζει λοίμωξη και χορήγησαν ως όφειλαν άμεσα ενδοφλέβια αντιβίωση.
Φοβήθηκαν οι Παιδίατροι την αυξημένη CRP και εξαιτίας του ιστορικού των χειρουργείων του Νοσοκομείου Ζακύνθου, διακόμισαν το νεογνό στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών. Στο παραπεμπτικό του νεογνού οι Παιδίατροι από το Νοσοκομείο Ζακύνθου γράφουν τα εξής:
«Λόγω θετικοποίησης CRP λαμβάνει αντιβιωτική αγωγή ενδοφλέβια ...... και παραπέμπεται για περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση».
Αυτά λέει το παραπεμπτικό. Ας το δώσουν στη δημοσιότητα!!!
Γιατί λοιπόν σε ένα φυσιολογικό νεογνό χορηγήθηκε ενδοφλέβια αντιβίωση; Γιατί έγινε παραπομπή;
Η παραπομπή του έγινε επειδή υπήρχε λοίμωξη (γι’ αυτό του χορηγήθηκε αντιβίωση ενδοφλέβια) και για περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση.
Αυτό που ισχυρίζεται ο κος Πολάκης ότι η διακομιδή του έγινε επειδή δεν υπήρχε μονάδα νεογνών, είναι ακόμη πιο επιβαρυντικό για το Νοσοκομείο. Επιβεβαιώνεται η λοίμωξη του νεογνού και η ανάγκη νοσηλείας σε μονάδα νεογνών. Εξάλλου η χορήγηση ενδοφλέβιας αντιβίωσης το επιβεβαιώνει. Τι άλλο λέει η ΠΟΕΔΗΝ;
Μετά το εν λόγω συμβάν έγινε άλλος ένας τοκετός με καισαρική τομή. Μόνο που στη περίπτωση αυτή δεν χρησιμοποιήθηκε η κεντρική παροχή ιατρικών αερίων, αλλά φορητές μπουκάλες (αυτό που λέει δηλαδή το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου).
Γιατί κε Πολάκη;
Τι να πει κανείς;
Ποιος τελικά είναι το παρακράτος κε Πολάκη;
Σας κοινοποιούμε αποφάσεις της Διοίκησης, του Επιστημονικού Συμβουλίου, του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Βγάλτε τα συμπεράσματά σας!!!
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου